Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Licznik audi a4 b5 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Ja z takim zapytaniem , mianowicie czy miał ktoś problemy z licznikiem w audicy ?

Chodzi o to, że coś mi się zepsuło z licznikiem . Nie zawsze zaskakuje, t. zn jak odpalę auto i licznik działa to już chodzi do momentu zgaszenia silnika. Wszystkie kontrolki działają, i licznik wskazujący kilometry przejechane działa zawsze, ale zegary z km i obr raz działają raz nie . Miał może ktoś podobny problem ?

Opublikowano

Sprawdź kostki przy skrzyni biegów czy nie złapały wody. Podobne miałem objawy i kostki były mokre.Po wysuszeniu i potraktowaniu WD-40 pomogło.

Opublikowano

Sprawdź kostki przy skrzyni biegów czy nie złapały wody. Podobne miałem objawy i kostki były mokre.Po wysuszeniu i potraktowaniu WD-40 pomogło.

ok dzięki za info, przy czym dodam , że to nie stało się tak o , tylko od momentu , jak musiałam dość ostro zahamować i dokładnie od tego momentu raz licznik chodzi raz nie

ok dzięki za info, przy czym dodam , że to nie stało się tak o , tylko od momentu , jak musiałam dość ostro zahamować i dokładnie od tego momentu raz licznik chodzi raz nie. A no i byłam już z tym u "mechanika" ale mechanik stwierdził, że od razu trzeba wymienić cały licznik. Jak dla mnie jest to bzdura bo problem jest tylko ze wskazówkami km i i obr.

Opublikowano

A jak kostki będą ok to impulsator w skrzyni

Opublikowano

A jak kostki będą ok to impulsator w skrzyni

Okej dzięki : )

Opublikowano

A jeszcze z ciekawości licznik to Vdo czy Jager? Te drugie lubią padać.

Opublikowano

A co powiecie jak wskazówka od prędkościomierza w pewnym zakresie nie leci płynnie do góry tylko takimi skokami w przerwami, jakby się zacinała?

Dodam, że zdejmowałem tą wskazówkę i od tego momentu jest kicha. Zj_bałem silniczek?

Opublikowano

Test zegarów vagiem i zobacz czy płynnie idzie do góry.

Wysłane przy użyciu telefonu stacjonarnego.

Opublikowano

A jeszcze z ciekawości licznik to Vdo czy Jager? Te drugie lubią padać.

Vdo czy Jager? Te drugie lubią padać.

- To jest Vdo

Opublikowano

Test zegarów vagiem i zobacz czy płynnie idzie do góry.

Wysłane przy użyciu telefonu stacjonarnego.

Robiłem, robiłem. Skacze, choć na teście wskazówka leci dosyć szybko i nie jest to tak zauważalne jak przy normalnym przyspieszaniu.

Wrzucę filmik za chwilę na YT i pokaże o co chodzi.

Opublikowano

Czyli wychodzi mimo wszystko na to że go zepsułeś.