093Olla Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Witam Ja z takim zapytaniem , mianowicie czy miał ktoś problemy z licznikiem w audicy ? Chodzi o to, że coś mi się zepsuło z licznikiem . Nie zawsze zaskakuje, t. zn jak odpalę auto i licznik działa to już chodzi do momentu zgaszenia silnika. Wszystkie kontrolki działają, i licznik wskazujący kilometry przejechane działa zawsze, ale zegary z km i obr raz działają raz nie . Miał może ktoś podobny problem ?
jacek70 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Sprawdź kostki przy skrzyni biegów czy nie złapały wody. Podobne miałem objawy i kostki były mokre.Po wysuszeniu i potraktowaniu WD-40 pomogło.
093Olla Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2014 Sprawdź kostki przy skrzyni biegów czy nie złapały wody. Podobne miałem objawy i kostki były mokre.Po wysuszeniu i potraktowaniu WD-40 pomogło. ok dzięki za info, przy czym dodam , że to nie stało się tak o , tylko od momentu , jak musiałam dość ostro zahamować i dokładnie od tego momentu raz licznik chodzi raz nie Sprawdź kostki przy skrzyni biegów czy nie złapały wody. Podobne miałem objawy i kostki były mokre.Po wysuszeniu i potraktowaniu WD-40 pomogło. ok dzięki za info, przy czym dodam , że to nie stało się tak o , tylko od momentu , jak musiałam dość ostro zahamować i dokładnie od tego momentu raz licznik chodzi raz nie. A no i byłam już z tym u "mechanika" ale mechanik stwierdził, że od razu trzeba wymienić cały licznik. Jak dla mnie jest to bzdura bo problem jest tylko ze wskazówkami km i i obr.
MASA81 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 A jak kostki będą ok to impulsator w skrzyni
093Olla Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2014 A jak kostki będą ok to impulsator w skrzyni Okej dzięki : )
jacek70 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Opublikowano 24 Grudnia 2014 A jeszcze z ciekawości licznik to Vdo czy Jager? Te drugie lubią padać.
mobopx Opublikowano 24 Grudnia 2014 Opublikowano 24 Grudnia 2014 A co powiecie jak wskazówka od prędkościomierza w pewnym zakresie nie leci płynnie do góry tylko takimi skokami w przerwami, jakby się zacinała? Dodam, że zdejmowałem tą wskazówkę i od tego momentu jest kicha. Zj_bałem silniczek?
Bartollo Opublikowano 24 Grudnia 2014 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Test zegarów vagiem i zobacz czy płynnie idzie do góry. Wysłane przy użyciu telefonu stacjonarnego.
093Olla Opublikowano 24 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2014 A jeszcze z ciekawości licznik to Vdo czy Jager? Te drugie lubią padać. Vdo czy Jager? Te drugie lubią padać. - To jest Vdo
mobopx Opublikowano 24 Grudnia 2014 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Test zegarów vagiem i zobacz czy płynnie idzie do góry. Wysłane przy użyciu telefonu stacjonarnego. Robiłem, robiłem. Skacze, choć na teście wskazówka leci dosyć szybko i nie jest to tak zauważalne jak przy normalnym przyspieszaniu. Wrzucę filmik za chwilę na YT i pokaże o co chodzi.
jacek70 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Czyli wychodzi mimo wszystko na to że go zepsułeś.
Rekomendowane odpowiedzi