gorzowiak Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Witam, Mam problem z wymianą przewodów wysokiego napięcia w silniku AHL, czy w każdej wersji jest tak utrudniony dostęp ? Jak sobie z tym poradziliście ?
xXPiotrekXx19 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) ja u siebie aby sobie ułatwić zdemontowałem osłonę silnika i dolot aż do przepustnicy i wtedy już poszło mi to w miarę ok bo jeśli jeszcze mało miejsca to możesz jeszcze dodatkowo odkręcić przepustnicę i ją poprostu troche na bok odchylić bez odpinania od niej czego kolwiek tylko tak aby mieć wiecej miejsca trochę Edytowane 29 Grudnia 2014 przez xXPiotrekXx19
nike166 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Ja zmieniałem i tylko demontowałem osłonę silnika, kwestia jakie masz dłonie i jak zwinne palce, mi się udało
gorzowiak Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2014 No też o tym myślałem aby dolot zdemontować, a nawet zastanawiałem się czy z kanału nie będzie od spodu łatwiej ;-) W sobotę sprawdzę czy uda się z minimalną opcja demontażu dolotu i osłony...
nike166 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Jak zmieniałem cewkę to myślę, że najszybszym sposobem jest demontaż dolotu i odkręcenie przepustnicy, w zupełności wystarczy aby przerzucić przewody i nie ma dużo rozkręcania
xXPiotrekXx19 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 od spodu to raczej nie będzie łatwiej ale jestem przekonany że po zdjęciu dolotu dasz radę ja nie mam jakiś zwinnych rączek i dałem radę więc napewno dasz radę i nie kładź jakiegoś szajsu tylko firmowe przewody typu NGK lub mogę polecic jeszcze BERU sam takie brałem chyba że nie patrzysz na cene to najlepsze ori audi no zobaczysz jak nie dojdziesz tak to możesz odkręcić przepustnicę to tylko 4 śruby
Gutterman Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Bierz beru ceny podobne a jakosc o niebo lepsza, Ja jak zmienialem to tez tylko oslone i dolot zdejmowałem troche problem mialem z zdjeciem fajek zarowno z cewki jak i z swiec ale dało rade
Sidney Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Nooo, ze zdjęciem fajek z cewki to mogę potwierdzić, też miałem z tym problem
Rekomendowane odpowiedzi