Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z obniżeniem lusterka podczas cofania w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie
Czy ktoś może mnie pokierować w czym jest problem.
Prawe lusterko mam ustawione na obniżenie podczas cofania, wbijam wsteczny i one zamiast mi się obniżać to podnosi się do góry.
Próbowałem walki na wszystkie sposoby nie idzie tego przestawić.

Opublikowano

A przy ustawianiu lusterka też jest tak, że zamiast w dół lusterko idzie w górę? Może masz źle założony silniczek? Ew. kabelki odwrotnie podpięte?

Opublikowano

Może masz źle założony silniczek? Ew. kabelki odwrotnie podpięte?

To samo mi przyszło do głowy że może kabelkologia jest zamieniona :jerk:

Opublikowano
  • Autor

Panowie ale nic nie było rozbierane i medzone z tym, było ok a raptem przestało to działać jak należny.
Po ustawieniu lusterka dzieje sie to samo wraca do tego co było przed ustawieniem, po wbiciu wstecznego idzie w góre a nie w dół

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Może masz źle założony silniczek? Ew. kabelki odwrotnie podpięte?

To samo mi przyszło do głowy że może kabelkologia jest zamieniona :jerk:

Tam nie da się odwrotnie wtyczki podłączyć - chyba że całkowicie coś było rozbierane. Inna opcja to może coś się pomieszało z ustawieniem kraju - np w UK przy cofaniu (Right hand Side) obniża sie lusterko lewe. MOże masz coś pomieszane z ustawieniami kraju/jezyka i taki jest efekt - czysta spekulacja.

Opublikowano

Witam, nie chce zakładać nowego tematu. Mam audi a4 b8 2009 z MMI high i mam pytanie czy da się ustawić obniżanie lusterek podczas cofania? Jeśli tak to podpowie ktoś jak to zrobić?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jeśli jest opcja pamięci lustra to może warto spróbować tak: przełącznik lustra ustawiony w pozycje do ustawiania prawego lustra, włączony wsteczny bieg i jak lustro pójdzie do góry (jak opisywano wyżej) to skorygować je "joystickiem" w dół jak być powinno. Po przejechaniu do przodu >~15kmh lustro powinno wrócić w swe domyślne położenie, następnie sprawdzić, czy pamięta ustawienie po włączeniu ponownie wstecznego.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie czasami nie wraca na tą samą pozycję tylko nieco wyżej. Co może być powodem?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ami to kodowanie w ogóle nie weszło :-( jako jedyne, wszystko inne hula aż miło.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

mi też nie zapamietuje kodowania, niby ok ze zapamietalo i lecz po próbie nie działa, a po podlaczeniu vcds'a znow pokazuje wartosci domyslne. (może kabel? ale wartości dla start@stop udaje mi się zmienić) ?????

posted from my mobile

Edytowane przez Bodzio_s40

• 1 rok później...
Opublikowano

podpowie ktoś jak ta funkcja w ogóle działa (jak jest aktywna i działa)? Próbowałem ustawić prawe lusterko przy wrzuconym wstecznym, nic... wiem, że to działa, bo któregoś dnia bawiąc się manetką pojechało mi samo w dół. Ale chyba coś wyłączyłem... ?

Edytowane przez was002

Opublikowano

Aby działało musisz mieć pokrętło od lusterek ustawione na prawe lusterko (nie w pozycji np. środkowej).

Zakładam że masz to zakodowane.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 28.06.2015 o 20:37, MariuszGDA napisał:

U mnie czasami nie wraca na tą samą pozycję tylko nieco wyżej. Co może być powodem?

Pewnie brak foteli z pamięciami.

Opublikowano

ja nie mam pamięci (ani nawet elektryki foteli), a lusterko wraca zawsze na poprawną pozycję po obniżeniu

Opublikowano
56 minut temu, Vis napisał:

ja nie mam pamięci (ani nawet elektryki foteli), a lusterko wraca zawsze na poprawną pozycję po obniżeniu

A u mnie bez pamięci foteli wraca trochę za wysoko i trzeba przestawiać samemu :( to chyba kwestia sterownika fotela

Opublikowano

No to mi od nowości jakoś to w bok idzie zamiast mocno w dół. Idzie ciut w bok i w prawo. Wraca dobrze ale chyba nie tak ma to działać..? U Was idzie tylko w dół? Muszę to chyba zgłosić do serwisu..

Opublikowano
Godzinę temu, Kosmita napisał:

No to mi od nowości jakoś to w bok idzie zamiast mocno w dół. Idzie ciut w bok i w prawo. Wraca dobrze ale chyba nie tak ma to działać..? U Was idzie tylko w dół? Muszę to chyba zgłosić do serwisu..

U mnie idzie w dół, ale jak wraca to odrobinę wyżej. Nie zauważyłem żeby szło w bok.

Opublikowano

Może nagram filmik.. u mnie w dol bardzo delikatnie tak ze to nic nie daje.. bez sensu. Jutro jade do serwisu moze uda sie to zrobic od razu..

Opublikowano
46 minut temu, Kosmita napisał:

Może nagram filmik.. u mnie w dol bardzo delikatnie tak ze to nic nie daje.. bez sensu. Jutro jade do serwisu moze uda sie to zrobic od razu..

Auto masz na gwarancji, to powinni naprawić :git: