Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pęknięta izolacja kabli na łączeniu drzwi z karoserią

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kostka jest wpięta w słupek. Tam musisz ją najpierw odłączyć.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

panowie jak ja mam wyjąć całą wiązke z drzwi ? żeby położyć te kable na blacie i polutować (+powpinać piny ?!) rozebrałem cały bok ! odpiąłem kostke i nie wiem jak te kable wyprowadzić z tych drzwi ;( zauwazyłęm pod gumą kilka kabelków odpiętych od kostki i kilka w ogóle porwanych. teraz pytanie który do którego ;x

proszę o pomoc ! samochód stoi w garazu w proszku ;(

Opublikowano

panowie jak ja mam wyjąć całą wiązke z drzwi ? żeby położyć te kable na blacie i polutować (+powpinać piny ?!) rozebrałem cały bok ! odpiąłem kostke i nie wiem jak te kable wyprowadzić z tych drzwi ;( zauwazyłęm pod gumą kilka kabelków odpiętych od kostki i kilka w ogóle porwanych. teraz pytanie który do którego ;x

proszę o pomoc ! samochód stoi w garazu w proszku ;(

wypiąć kostke ze słupka , , robiłem to u siebie i troche jest zabawy z tą gumą , najlepiej sciągnąć boczek z drzwi , zdemontuj głośnik będziesz miał dostęp zęby łape wsadzic i najpierw od tej strony zdemontuj całą wiązke wtedy będziesz miał ją na stole i nawet do podlutowania nie musisz gumy ściągać ja akurat musiałem bo miałem uszkodzoną i wymieniałem na nową

• 6 lat później...
Opublikowano

Witam, odnowie temat. 

Popękała mi izolacja w przelotce drzwi kierowcy a nadwozie. Problem jest taki, że zamknę drzwi wszystko działa otworzę drzwi i prądu zero, do tego zamek z pilota nie zamyka mi się wgl. Jakie rozwiązanie byście mieli? Wymiana wiązki by nie bawić się z izolowaniem? Kupić zestaw naprawczy (wtyczka i 30cm przewodów, łączyć w drzwiach)? Czy lutowac po kolei kazdego? 

Opublikowano

Zestaw naprawczy ma najwięcej sensu ale użyj dobrych koszulek, bo miejsce łączenia jest tam, gdzie w drzwiach zbiera się najwięcej wody. Do tego te wtyczki mają śmiesznie słabo zarobione piny. Ja w czterech zestawach musiałem wszystkie poprawić, bo kable wychodziły z wtyczki..

Opublikowano

Właśnie patrzyłem i są w silikonowej izolacji to by był spokój na lata. A w drzwiach to chyba bym całość lutował na stałe nie na piny. 

Opublikowano

Żadnego lutowania, tylko złączki.

Opublikowano
W dniu 13.05.2022 o 22:51, Langista napisał:

Żadnego lutowania, tylko złączki.

Czemu? Przy autach kabli nie lutować? 

Opublikowano

Nie lutuje się, a już zwłaszcza w drzwiach gdzie wiecznie masz wilgoć.

Opublikowano

A no to sobie zapamiętam, czyli piny i termokurczka? 

Opublikowano

Wystarczy to:

WWW.OMEGAA.PL

10 szt. Szybkozłączka zaciskowa mufa złączka z klejem 0.5 - 1.0 mm² Czerwona

Dobierz rozmiar do grubości przewodów.

Opublikowano

Dzięki wielkie za pomoc. Tak zrobię. 

Opublikowano

moim zdaniem takie złączki w gumie między drzwiami i budą nie zdadzą egzaminu - te kable się tam non-stop gną i zaraz z tych połączeń będzie nic. Trzeba kupić nową kostkę z kawałkiem kabli (można kupić nowe na znanym portalu aukcyjnym) i łączyć kable głęboko w drzwiach by łączenia kabli nie były narażone na zwiększoną ilość wilgoci.

Dodam, że u siebie co roku, zwłaszcza po ziemie miałem problem z tym połączeniem i odkąd mam nowe wiązki to już parę lat mam spokój.

image.png.d56c782d80ccaa958c86cdffefe0dc6d.png

Edytowane przez Lukasz_mk2

Opublikowano
1 godzinę temu, Lukasz_mk2 napisał:

moim zdaniem takie złączki w gumie między drzwiami i budą nie zdadzą egzaminu - te kable się tam non-stop gną i zaraz z tych połączeń będzie nic. Trzeba kupić nową kostkę z kawałkiem kabli (można kupić nowe na znanym portalu aukcyjnym) i łączyć kable głęboko w drzwiach by łączenia kabli nie były narażone na zwiększoną ilość wilgoci.

Dodam, że u siebie co roku, zwłaszcza po ziemie miałem problem z tym połączeniem i odkąd mam nowe wiązki to już parę lat mam spokój.

image.png.d56c782d80ccaa958c86cdffefe0dc6d.png

A to tak, w drzwiach bym łączył nie w przelotce, tam i tak mało miejsca.