Ad3kwatny Opublikowano 3 Stycznia 2015 Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Witam klubowiczów chcialbym przedstawić swoje wozidełko którym jest A4 B5 w TDI 1,9 110 konny diesel kolor rzadko spotykany bo srebrny mettalic LY7m Na pierwszy ogien poszło wiadomo jakieś tam sprzatanie itd. Wymienione zostały oleje i filtry , żarówki na LED oraz przednie zarówki na jaśniejsze Nie widac tego na zdjęciach ale był hak. Został zdemontowany dla lepszego wyglądu. Co do planów: * Detailng na sezon 2015 * Ogarnięcie felgi 18" i odpowiednie spasowanie ( dailydriven ) * przelot 2,5 cala od turbo do końca * ogarnąć pod maską * car audio * podstawowe naprawy autka Autko powolutku z czasem bede opisywał żeby zasięgnąć opini innych co by mozna było zmienić co polepszyć.Generalnie małymi ale konretnymi krokami działamy z audi.... co do silnika będzie to niczym nie zmącona zdrowa seria *przepraszam za nie profesjonalne zdjecia ale lepszych niestety nie mam Autko zaraz po zakupie: maj 2014 Miałem 2 VWgeny: mk2 w TD które bardzo miło wspominam oraz Vento również w TD padła decyzja na zmianę auta i celowałem już coś w Audi . Ze wzgledu na to że lubie komfort szukałem Sedana. Silnik tylko 110konny AFN . trafiła sie ogarnięta BePiątka w dobrym pieniądzu i tak zaczyna sie historia z Audi! Z racji ze nie lubię gdy auto zbyt pieje wpada do audiczki gwint FK Nie ma pieniążków na koło i narazie trzeba przeboleć sytuację i jeździmy na ori 16" kołach czerwiec 2014 W miedzy czasie maluje grill w czarny mat i wpada kierownica od poliftowej wersji . wrzesien 2014 ] Przychdzi koniec sezonu i taką w sumie lekko zmąconą serią kończymy 2014 rok. W wolnym czasie przymiarka od kumpla Imola 18" I tak przychodzi zima szukamy koła na sezon 2015 i udaje mi sie kupic w rozsadnym pieniążku 18" felgi SLINE . szerokie 8cali et35 grudzień 2014r Przychodzi długi weekend i tak o to pożyczam oponkę i robimy przymiarkę na auto: 02.01.2015 tył: hmmmm setup zimowy więc przymknijmy oko na tę japę miedzy nadkolem Szukamy teraz na sezon opon ??? hmmmm i dekielków do tych felg bo niestety brak w zestawie ;D co do opon myślę ze 225/40/18 lub 225/30 lub 215/35/ wpadną Stan auta na dzien 3.01.2015 będzie trzeba powalczyć ze zderzakiem bo urwałem z 2 razy Zakupiłem nadkola na przód i jak sie zrobi ciepło to cały przód ogarniemy juz na porządnie:) W tle felgi Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Ad3kwatny
Tyrath Opublikowano 3 Stycznia 2015 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zapowiada się ciekawie. A mógłbyś zdradzić w czym sedan jest bardziej komfortowy od avanta?
Ad3kwatny Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) powiem ci tak kombi mi nie było mi potrzebne więc szukałem sedana bo gabaratowo mi wystarczy a jesli byś jeździł ciagle taczką na gwincie ( typowo w VW ) to byś mnie zrozumial oczywiscie komfort jest ten sam , nie ma to jak wielowachacz pzdr Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Ad3kwatny
pablo15005 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Mam takie samo koło z s-lina et35 oponka 215/40/18 i przód musze zagiąć na sezon bo przy obniżeniu 60cm do nadkola wcina oponki na skręcie takie moje spostrzeżenie co do opon
Ad3kwatny Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Skądś znam auto Hah auto kupione w maju a tu dopiero przez świąteczne wolne był czas załozyć temat i sie pochwalić ;P Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Ad3kwatny
marcino89 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Jak dla mnie znaczek w srebro albo poliftowy grill
Ad3kwatny Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2015 Będzie znaczek w srebrze za jakis czas własnie zeby eksponować markę
chudy30 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 wracaj do srebra na znaczku ja wcześniej miałem jak u ciebie ale zrobiłem zmianę ramkę grila w czarny mat a znaczek jest oryginał no i git teraz jeszcze lampki w środku na czarno te przednie no i miód malina też samu siebie to zrobiłem tylko fot jeszcze nie wstawiłem
Ad3kwatny Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) Udało sie wyrwać od znajomego wulkanizatora dekielki w stanie do dopieszczenia Para opon nankang zamówiona czekamy na kuriera, foty wkrótce... Szukamy nadal jeszcze drugą parę 225/35/18 nankang i taki rozmiar juz musi być Wpadł grill z chromem Jest także na aucie przelot 2.25" cala, jak będzie okazja zrobie zdjęcie z podnośnika ale od samego turbo zostało tylko złącze ze siatki i dalej pusta rura do samego konca zakończona końcówką podwojna Rozmyślam jeszcze czy nie zmienić tej końcówki na inna lub wsadzić koncowy od 2,5 TDI Co do dźwieku to w aucie jest cicho nie ma duzej rożnicy a na zewnatrz słychać sam świst turbiny i jest głośno :PPPP CAR WASH :banan: NA SZYBKO : Felgi prawie gotowe, zamontowane opony tylko jeszcze przed zalozeniem przeciagnąć trzeba pastą i bedzie błysk Jak tylko pogoda dopisze auto idzie w doł, spas zderzaka potem koło i można latać Przód złożony na cacy, wymienione nadkola wjechaly koła i gwin w doł , Udało sie wyrwać od znajomego wulkanizatora dekielki w stanie do dopieszczenia Para opon nankang zamówiona czekamy na kuriera, foty wkrótce... Szukamy nadal jeszcze drugą parę 225/35/18 nankang i taki rozmiar juz musi być Wpadł grill z chromem Jest także na aucie przelot 2.25" cala, jak będzie okazja zrobie zdjęcie z podnośnika ale od samego turbo zostało tylko złącze ze siatki i dalej pusta rura do samego konca zakończona końcówką podwojna Rozmyślam jeszcze czy nie zmienić tej końcówki na inna lub wsadzić koncowy od 2,5 TDI Co do dźwieku to w aucie jest cicho nie ma duzej rożnicy a na zewnatrz słychać sam świst turbiny i jest głośno :PPPP CAR WASH :banan: NA SZYBKO : Felgi prawie gotowe, zamontowane opony tylko jeszcze przed zalozeniem przeciagnąć trzeba pastą i bedzie błysk Jak tylko pogoda dopisze auto idzie w dół, spas zderzaka potem koło i można latać Przód złożony na cacy, wymienione nadkola wjechaly koła i gwint w doł , Edytowane 17 Stycznia 2015 przez Ad3kwatny
pablo15005 Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 Ile masz cm od ziemi do nadkola? Et 35 dawales jakis dystans ? Mam takie samo kolo i trzeba to dobrze spasowac bedzie. Jak dla mnie fajnie siedzi na tym kole. Zobacz sobie jak auto wyglada w trakcie jazdy ;D
Ad3kwatny Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Opublikowano 23 Marca 2015 Ile masz cm od ziemi do nadkola? Et 35 dawales jakis dystans ? Mam takie samo kolo i trzeba to dobrze spasowac bedzie. Jak dla mnie fajnie siedzi na tym kole. Zobacz sobie jak auto wyglada w trakcie jazdy ;D Nie mierzylem jeszcze wysokosci od wozka ani tez do nadkola na razie wszystko jest na etapie poprawek, trzeba z przodu zrolowac nadkola i wpadnie jakis dystans 0,5-1cm - na razie brak- z przodu zostalo jeszcze 3cm gwintu a z tylu 2 zwoje wiec prawie max na doł
Ad3kwatny Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) :) POD TEGO ZAJĄCA ! Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez Ad3kwatny
wodz Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Audiczka zaczyna wyglądać Jeździłem na takim kole (tylko 19") przez trzy sezony i uznałem że jest nudne.Ale patrząc na Twoje auto zmieniłem zdanie,gleba czyni cuda Pozdrawiam i życzę kolejnych udanych modyfikacji.
Ad3kwatny Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Jest jeszcze ambitny plan żeby autko dostało jakieś koło od Merca typu AMG i lepszy spas na dystansie bo tak jak mówisz SLAJNY oklepane no i polerka tez wymaga kosmetyki
wodz Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 jakieś koło od Merca typu AMG Dobry kierunek,mój setap zimowy jest na kole 18" ori AMG
Ad3kwatny Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Mała zapowiedź!Koło docelowe na sezon 2015 znalezione !Rial Imola 18" 8j z 1,5" owym rantem et35 Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez Ad3kwatny
Rekomendowane odpowiedzi