Adam87 Opublikowano 6 Lipca 2019 Opublikowano 6 Lipca 2019 Kolorek piękny? @trepek jak jedno pracuje to drugie musi szamke zrobić?
black4 Opublikowano 6 Lipca 2019 Opublikowano 6 Lipca 2019 Gratulacje, Pięknie działacie! Co to za kolor? Jaka folią wybraliście? Dobrze nią oykleja? Efekt na foto świetny? Btw. Lampki można by też przyciemnić ? Pozdrawiam
instruktor83 Opublikowano 6 Lipca 2019 Opublikowano 6 Lipca 2019 Uwielbiam takie prace przy auciejesteście mega
Frond Side Opublikowano 6 Lipca 2019 Opublikowano 6 Lipca 2019 Korekta one step kawał dobrej roboty Pokażesz wlew od środka albo drzwi ? jestem ciekaw jakie jest odcięcie
trepkowa Opublikowano 14 Lipca 2019 Opublikowano 14 Lipca 2019 W dniu 6.07.2019 o 09:11, black4 napisał: Gratulacje, Pięknie działacie! Co to za kolor? Jaka folią wybraliście? Dobrze nią oykleja? Efekt na foto świetny? Btw. Lampki można by też przyciemnić ? Pozdrawiam Odpowiadając: Dzięki :) Folia to 3M 1080 M227 - Mat Blue Mettalic :) Jeszcze wiele można by tu zrobić :D Wiadomo, ale nie wszystko na raz, bo jak zrobimy wszystko to już nie będzie co modzić :D
trepkowa Opublikowano 14 Lipca 2019 Opublikowano 14 Lipca 2019 Ponieważ zaraz po pierwszym tygodniu urlopu rzuciliśmy wszystko i wyjechaliśmy w Bieszczady... pora teraz nadrobić zaległości w relacji z klejenia A2 W sumie trwało to 4 dni... wszystko robiłam sama (przygotowanie, mycie, klejenie) a trepek czasami pomagał głównie coś tam rozebrać (w tym jest zresztą najlepszy ) czy potrzymać fragment folii a raczej zarzucić na element. Poniżej kilka zdjęć w trakcie + detale dla ciekawych jak to ogarnąć 1
trepkowa Opublikowano 14 Lipca 2019 Opublikowano 14 Lipca 2019 Jak widzicie, dzielnie pomagał mi inspektor KOT - TREPEK Jest jeszcze kilka elementów, które muszę dokończyć, jak np. koszmarne elementy na zderzakach - mają tak głębokie przetłoczenia, że nie ma szans na wklejenie tam folii tak jak jest teraz bo i tak wstanie dlatego muszę je dokleić z nowych elementów folii, ale to już zrobię na spokojnie na dniach. Nadkola też mają mega głębokie przetłoczenia, że pewnie je poprawię aby były z dwóch części i będzie gites Do odcinek bez cięcia po lakierze używałam resztki żyłki Knifeless oraz nowej z 3M. Do mycia płyn Wraper i wiadomo ulubioną różową raklę a także inne o różnych stopniach giętkości, które już nie są w moim kolorze ale się sprawdzają. Do poprawy mam lusterka... które zrobiłam na szybko wieczorem bo już nie miałam siły po całych 4 dniach... Ale jak mi przyjdzie ochota to je ładnie poprawię (głównie w środku, dookoła szkła lustra). Ogólnie jaram się kolorem i ciężko mi uwierzyć, że to zrobiłam 1
trepek Opublikowano 14 Lipca 2019 Autor Opublikowano 14 Lipca 2019 W dniu 6.07.2019 o 09:11, black4 napisał: Btw. Lampki można by też przyciemnić ? Raczej nie będziemy przyciemniać lamp bo w rzeczywistości kontrast między folią a czerwienią lamp jest mega
black4 Opublikowano 15 Lipca 2019 Opublikowano 15 Lipca 2019 Chapeau bas! Zdolniachy jesteście! ? Na foto perfekcyjnie rezultat wygląda ! Pięknie ta folia w słońcu się mieni ?? Folia 3M chyba dosyć wdzięczna do wyklejania? Dotychczas oklejalem dekory wnętrza jakaś chińska folią to szlak mnie trafiał ? Trzeba będzie oblookać efekt Waszej pracy na zlocie w Bukowinie ? Pozdrawiam
Norbas Opublikowano 15 Lipca 2019 Opublikowano 15 Lipca 2019 Zaczyna się niewinnie a kończy się na profi oklejaniu ? świetnie wyszło
trepek Opublikowano 16 Lipca 2019 Autor Opublikowano 16 Lipca 2019 @black4 @Norbas Dzięki za miłe słowa Folia 3m, z tego co widziałem, bardzo fajnie się "poddaje" po rozgrzaniu ale to musi się @trepkowa wypowiedzieć. Jest jeszcze plan na zmiany a mianowicie boczne kierunki czarne oraz znaczek na tylną klapę również czarny.
black4 Opublikowano 16 Lipca 2019 Opublikowano 16 Lipca 2019 Plany słuszne ? W tylnych lampach chociaż kierunki przyciemnijcie ? Szybki z czasem ciemne wpadną ? Autko już zyskało inne oblicze ? Pozdrawiam
trepek Opublikowano 16 Lipca 2019 Autor Opublikowano 16 Lipca 2019 @black4 Myslimy o przyciemnieniu szyb :)
marcin_o23 Opublikowano 16 Lipca 2019 Opublikowano 16 Lipca 2019 kolor folii fajny, kawał dobrej roboty, wszystkie pięknie dopóki nie są otworzone drzwi, brak folii we wnękach psuje efekt
Adam87 Opublikowano 16 Lipca 2019 Opublikowano 16 Lipca 2019 Aj aj aj..... @trepek @trepkowa piękna robota?? Aż miło patrzeć na ten kolorek, jest przepiękny? To po przyciemnieniu szybek i lamp, autko do kalendarza razem z B6?
trepkowa Opublikowano 16 Lipca 2019 Opublikowano 16 Lipca 2019 23 godziny temu, black4 napisał: Chapeau bas! Zdolniachy jesteście! ? Na foto perfekcyjnie rezultat wygląda ! Pięknie ta folia w słońcu się mieni ?? Folia 3M chyba dosyć wdzięczna do wyklejania? Dotychczas oklejalem dekory wnętrza jakaś chińska folią to szlak mnie trafiał ? Trzeba będzie oblookać efekt Waszej pracy na zlocie w Bukowinie ? Pozdrawiam Chińską folią to nawet szkoda przesyłkę oklejać... raz dla zabawy próbowałam - nigdy więcej. Klej zostawał na elemencie , masakra. Ale 3M jest bardzo wdzięczna. Chociaż ja jestem fanką Avery, ale gorzej z dostępnością dla „zwykłych ludzi” i mniejszych ilościach. A że w dystrybucji 3M pracowałam to mam pod nosem a do buko to raczej A4 przyjedziemy niż A2 ?
trepkowa Opublikowano 16 Lipca 2019 Opublikowano 16 Lipca 2019 (edytowane) 46 minut temu, marcin_o23 napisał: kolor folii fajny, kawał dobrej roboty, wszystkie pięknie dopóki nie są otworzone drzwi, brak folii we wnękach psuje efekt Oklejanie nigdy nie będzie malowaniem ? Ale wnęki może też kiedyś zrobię bo z tylu mamy dość porysowane to nawet same się o to proszą ? Edytowane 16 Lipca 2019 przez trepkowa
marcin_o23 Opublikowano 16 Lipca 2019 Opublikowano 16 Lipca 2019 co do efektu nie mam zastrzeżeń, szacun że sama to ogarnęłaś, ja bym się nie podjął oklejania, ale jak zrobisz wnęki będzie super
trepek Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Swap przednich hebli z 255 na 288
trepek Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2019 I zalozone ale jeszcze nieskonczone bo przewody hamulcowe trzeba wymienic a nie skontrolowalem ich stanu rano ?
Rekomendowane odpowiedzi