Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A2 2004. Z Zetorka na Traktorka, 1.4 TDI 90KM. Sprzedany.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to muszę na te forum tam wlecieć o poczytać co tam kminią... 

jestvtak jak piszesz, zawieszenie  i kołyska ta sama bo oglądałem focisze... szkoda, ze im się nie chciało ładować jakiejs wersji 1.9 bo to auto na rynku wtórnym byłoby mega poszukiwane i chętnie kupowane... taki mały nieśmiertelnik ?

co do położeni to trzeba by było sprawdzić łapy czy nie są czasem zrobione z odpowiednim kątem ?

Opublikowano

Jak ja wkladalem 1.9 do polo to skrzynia zostala stara na sztywnym kole i ze starą łapą, krótsza łapa musiała iść z prawej, nie to samo będzie i w a2 ? Mam taką łapę luzem jak coś :P ogólnie 1.9 do takiej budy to za***ista frajda z jazdy, tylko jak przychodzi coś robić, to zaczynają się schody, bo miejsca gdzie niegdzie na palec :P myślałem też od razu o 6b skrzyni, ale jak zobaczyłem, w etce że obudowa ta sama, to odpuściłem temat...

Opublikowano
9 godzin temu, kamil-vag napisał:

Jak ja wkladalem 1.9 do polo to skrzynia zostala stara na sztywnym kole i ze starą łapą, krótsza łapa musiała iść z prawej, nie to samo będzie i w a2 ? Mam taką łapę luzem jak coś :P ogólnie 1.9 do takiej budy to za***ista frajda z jazdy, tylko jak przychodzi coś robić, to zaczynają się schody, bo miejsca gdzie niegdzie na palec :P myślałem też od razu o 6b skrzyni, ale jak zobaczyłem, w etce że obudowa ta sama, to odpuściłem temat...

W foxie lepiej to wychodzi

Opublikowano
  • Autor

W a2 i tak czy siak jak sie chce cos przy silniku zrobic to olaboga... jak nastepnym razem bede wymienial rozrzad w a2 to chyba wyjme silnik ;) gdyby takie 1.9 w a2 bylo to wtedy kazda wieksza czynnosc wiazalaby sie z wyjeciem silnika i mysle ze to wlasnie to bylo przyczyna czemu nie montowali 1.9. Moge sie mylic ale wydaje mi sie, ze podluznice w a2 sa blizej siebie niz w polo.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Znowu padł mi czujnik położenia wału G28 (po 10 tys km). Teraz kupiłem ori, z Aso + uszczelki chłodniczki oleju. Na drugim zdjęciu widać, że czujniki nie są takie same. Dodatkowo, zamiennik wchodził w otwór w bloku bez większej siły (co powodowało delikatne zabrudzenie chmurą olejową dookoła) a aby włożyć ori czujnik musiałem użyć dwoje dłoni (gdzie i tak oring nowego czujnika był zwilżony olejem). Także generalnie rzecz biorąc utwierdzam się w przekonaniu, że nie stać mnie aby kupować zamienniki bo to wywalanie pieniędzy w błoto.

IMG_2868.JPG

IMG_2871.JPG

Opublikowano

czujniki zawsze kupuje sie ori albo zblizone

Opublikowano
  • Autor

To byl calkiem dobry zamiennik. Widocznie nie dosc dobry ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Świetny samochód, naprawdę robi niezłe wrażenie. Taka mała niepozorna Audica

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Wpadły nam jasne kubełki :wub:

Kanapa z tylu jest tak wygodna, że aż by się chciało wypróbować czy „skrzypi”:decayed: :naughty:

005D931B-E6C9-45C6-A96C-79E35495920E.jpeg

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, trepkowa napisał:

Wpadły nam jasne kubełki :wub:

Kanapa z tylu jest tak wygodna, że aż by się chciało wypróbować czy „skrzypi”:decayed: :naughty:

005D931B-E6C9-45C6-A96C-79E35495920E.jpeg

Co najwyzej zawieszenie moze skrzypiec :D fotele nieporownywalnie wygodniejsze od standardowych plackow. Totalnie inne gabki, nawet z tylu.

57554AAC-D478-4F2D-AF0A-E6C23D8E8759.jpeg

Edytowane przez trepek

Opublikowano

No to teraz nie ma nudnego szarego/czarnego wnętrza :) Ładnie przypasowały :thumbup1:

Opublikowano

Trepek,

Świetne te kubełki ??

To sporty z A2 czy z TT-ki?

Pozdrawiam 

Opublikowano
  • Autor

@Norbas

dzieki :)

@black4

Sporty z a2 :) w tej konfiguracji mega rzadkie aby jasna skora z alcantara byla. W wersji sline byla czarna skora z alcantara a jasne nie wiem kiedy ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

No i wczoraj pekla guma...

DC54580C-A8CB-4AF6-B9A4-F431CFABB30C.jpeg

5452AD64-1583-4563-BF94-33C5C7441B0A.jpeg

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, kamil-vag napisał:

Nieokrzesana moc, ciśnienie aż węże rozrywa ?

Paradoksalnie przy chipie cisnienie doladowania zostalo zwiekszone o nie wiecej niz 0.1 bar ;)  IC maly i nie wydala. Seria ssie!

Wczoraj szybko dokonalem naprawy, przez jakis czas bylo dobrze ale powietrze znowu znalazlo ujscie...

96CBBC44-0669-4466-8855-248DAE44C5D4.jpeg

Opublikowano

A tam guma! U mnie folia nie pękła i wyszedł dach! :D

6A861B34-D749-4A32-AAA6-B7A9C518758A.jpeg

77F5D6E1-D832-4287-9286-B2DEF0F751FD.jpeg

Opublikowano
  • Autor

@trepkowa Jak to mowia - od dachu sie zaczyna! :D

Edytowane przez trepek

Opublikowano
12 godzin temu, trepkowa napisał:

U mnie folia nie pękła i wyszedł dach! :D