ajiboo Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 Witam Interesuje mnie takie zagadnienie jak mozliwość wygłuszenia nadkola ewentualnie co można wygłuszyć żeby mniej było słychać : - szumu z kół - dźwięki nierównośći po których jedzie koło (małych dołków itp) czyli dźwięków które wywołują koła. No i czy taie wygłuszenie nadkola coś by pomogło a może to coś innego trzeba wygłuszyć takwogóle to chciałbym uzyskać efekt podobny jak jest w A6 tam jest dużo ciszej ale nie wiem czy jest to zasługa wygłuszenia czy ciężaru samochodu ? Za wszystkie przemyślenia i sugestie będę wdzięczny :a4fan:pozdrawiam
Wąski Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 Nie da się to nie zależy tylko od nadkoli
mlodyy Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 szum opon zmien kapcie i pomoze. a moze by tak pianki montarzowej troszke do natkola ciszej by napewno bylo
ajiboo Opublikowano 3 Października 2008 Autor Opublikowano 3 Października 2008 hmm pomysł z pianką hmm :gwizdanie: mogłoby to zdać egzamin tylko czy to nie zaszkodzi na żadne podzespoły i czy nie będzie jakoś się wgryzać w blachę itp. ( ogólnie czy nie ma żadnych przeciwskazań ) Co do opon to jak jeździłem na fireston-ach które sa mega twarde to podczas jazdy było ciszej ale za to każdy dołek itp czuć A teraz jak jeżdzę na michelin-ach które są dużo miększe to dołki itp wyłapuje dużo lepiej ale za to duzo większy szum jest. A przede wszystkim zależy mi na jak największym komforcie jazdy i prz okazji cichej jeździe. Piszcie swoje propozycje jak można poprawić komfort i wyciszenie podczas jazdy
Yelo Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 Moja propozycja - podkręć radio nie będziesz słyszał opon...
Wihajster Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 temat wydaje sie idiotyczny...pozostaje ci zmienic auto na A6 lub pogodzic sie z tym co masz...pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi