jotek1 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Witam Drodzy Klubowicze Sprawa wygląda następująco , po wymianie wszystkich klocków i tarcz w trakcie jazdy naciskam pedał hamulca, to słychać jakby dźwięk sprężynki+ wyskoczyła mi kontrolka ABS, problem z ABS został usunięty, lecz dźwięk przy hamowaniu nadal jest i oczywiście odczuwam go przy hamowaniu (tzn. na pedale) , dodam, że wymieniałem zacisk, bo nie pasował od 3 pozostałych. Pacjent - a4 b5 97r. Z góry dzięki za pomoc
tedsonustka Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Dev Sorry że tutaj pisze mogłys wejsc na Fb cięzko sie z Toba skontaktować a nie chce dzwonić wieczorami .
jacek70 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Poustawiaj czujniki na 0.6-0.8 mm i będzie ok.
edward.6 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 wepne sie w temat probowalem ruszyc czujnik w przednim lewym kole i chyba sie wtopil bo psikanie wd i innymi nic nie daje wiec jak go przesunac?
jacek70 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Popuszczasz śrubkę na blaszce zacisku i regulujesz, potem kontra i gotowe.
edward.6 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 sory ale tam niema zadnej srubki sprawdzalem na zadnym czujniku niema sa wciskane i chyba dlatego sie zapiekly sprawdzalem w sklepie nowy i tez tam niema srubek teraz wiem o czympiszesz twoj rocznik ma inne czujniki ze srubkami jak w pasacie
jacek70 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 W przedlifcie miałem ale mniejsza o to. Faktycznie może są zapieczone. WD i cienki śrubokręt powinny pomóc.
edward.6 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 probowalem spryskac wd i nic jak przyspawany srubokretem? sprubuje ale tam nie idzie szpilki wcisnac
jotek1 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2015 Możesz mi powiedzieć w jaki sposób mam poustawiać te czujniki na 0.6-0,8 mm ? Dzieki bardzo za pomoc, okazało się, że jeden czujnik był bardzo ubrudzony, może i odległość też miała wpływ więc poustawialiśmy u mnie też było na wczepianie nie było żadnej śrubki do przekręcania
Rekomendowane odpowiedzi