Marcin850527 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Witam Jak w temacie.. Jadąc po oblodzonej nawierzchni naciskam pedał hamulca (auto hamuje jak zawsze) ABS działa i jeśli stopę będę trzymał w tym położeniu to pedał nie opadnie ale jeśli docisnę mocniej przy działaniu ABS wpada do spodu.. Czeka mnie jakaś wymiana? Wymieniali mi przed zimą tarcze i klocki (BOSCH) może nie odpowietrzyli?? Innych niepokojących objawów brak.
Dev Opublikowano 14 Stycznia 2015 Opublikowano 14 Stycznia 2015 masz wiedze w jaki sposób zmieniali klocki ? co robili z płynem gdy wciskali tłoczki w zaciski ?
Marcin850527 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2015 masz wiedze w jaki sposób zmieniali klocki ? co robili z płynem gdy wciskali tłoczki w zaciski ? Dzięki za zainteresowanie kolego Byłem przy wymianie.. Klocek wytarł się od wewnatrz, ja tego nie zauważyłem i dopiero jak blacha tarła to sie wyjaśniło. Kilka tygodni wcześniej jak jechałem do pracy zaświeciły mi hamulce (BREMSE) czy jakos tak. Wpadłem na pierwsza napotkana stacje kupiłem DOT4, dolałem i był spokój.. Ale jak sie już wyjasniło dlaczego go ubyło (to mój pierwszy samochód bo bym załapał że to może być od klocków) kupiłem tarcze i klocki i pojechałem.. A tam sie pytaja co dolałem, więc mówie że DOT4 bo taki jest oznakowany na korku od wlewu. Ale że niby ten co kupiłem nie był do samochodów z ABSem i że sie niewymiszał z tym starym.. Ściągli więc ten nadmiar i jak zakładali klocki to poziom sie podnosił więc go odciągali..Tyle wiem, na reszcie sie jeszcze nie znam, dopiero sie uczę bo na auto odkładałem ładnych pare lat..
Dev Opublikowano 14 Stycznia 2015 Opublikowano 14 Stycznia 2015 zle zrobili, przy wciskaniu tłoczka trzeba odkrecic odpowietrznik aby stary płyn został usuniety z układu wymien płyn na nowy
Marcin850527 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2015 Kurcze chciałem go dopiero wymienic przy zmianie na wieksze heble
Rekomendowane odpowiedzi