Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Czujnik temperatury paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam klubowiczow!!!

Mam pytanie....czy czujnik temp.paliwa moze miec cos wspolnego z odpalaniem zimnego silnika?Otoz z rana (po wymianie swiec) musze znacznie dluzej odpalac autko..(po poprostu dluzej mi kreci).Vag-com pokazal,ze czujnik temp.paliwa jest walniety(jakies zwarcie ztego co pamietam).Czy dam rade go sam wymienic?,bo mechanik powiedzial ze znajduje sie on w pompie wtryskowej... :mysli:A z tego co widze na rysunku jest on gdzies za pompa.. :mysli:

Z gory dzieki za podpowiedzi!!!

Opublikowano

U mnie Vag tez pokazuje ze czujnik walniety... Smigam tak juz pol roku i niby wszystko ok , odpala dobrze na zimnym i na cieplym. zaastanawia mnie na co tak naprawde taki czujnik ma wplyw. wydawac by sie moglo ze na ilosc podawanego paliwa w zaleznosci od jego temperatury (zgodnie z zasada rozszerzalności temperaturowej cieczy - zimne = gestsze paliwo; cieple = rzadkie).

Ciekaw jestem jak jest naprawde, i jakie sa orientacyjne koszta naprawy

Opublikowano

na czas wtrysku. zimne wieksza lepkosc, wiec "gestsze" aby dostarczyc dana ilosc w porownaniu do cieplego trzeba podawac ciut dluzej.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam do wymiany czujnik temperatury paliwa, i mam pytanie czy to bedzie taki czujnik jak ponizej na zdjeciach silnik AFN

nr. czujnika 038 906 081 B mógł by ktoś potwierdzić to :notworthy:

dscn7121.th.jpgdscn7120n.th.jpg

U mnie przyczyna wymiany jest brak mocy w dolnych partiach obrotów (1-2tys obr) Dzisiaj miałem robioną korekte u Rogala i ten czujnik nawalał :wallbash:

Opublikowano

Mam do wymiany czujnik temperatury paliwa, i mam pytanie czy to bedzie taki czujnik jak ponizej na zdjeciach silnik AFN

nr. czujnika 038 906 081 B mógł by ktoś potwierdzić to :notworthy:

dscn7121.th.jpgdscn7120n.th.jpg

U mnie przyczyna wymiany jest brak mocy w dolnych partiach obrotów (1-2tys obr) Dzisiaj miałem robioną korekte u Rogala i ten czujnik nawalał :wallbash:

ten jest od PD'kow, u ciebie czujnik jest w pompie

Opublikowano

Czyli jaki mi jest potrzebny?? masz kolego jakis schemacik, numer, ewentualnie aukcje :mysli::notworthy:

Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź :notworthy: i fotoporade :good:

Opublikowano

tak on wygląda w realu :

da3d3c77836f575emed.jpg

Opublikowano

Wymiana tego czujnika nie wiąże sie z ustawianiem tych wszystkich parametrów na vagu, zamieszczonych w watku dot. czyszczenia nastawnika :mysli:

Opublikowano

Wymiana tego czujnika nie wiąże sie z ustawianiem tych wszystkich parametrów na vagu, zamieszczonych w watku dot. czyszczenia nastawnika :mysli:

nic nie trzeba ustawiać, odkręcasz tylko sam dekiel nastawnika a nie cały nastawnik, wymieniasz czujnik i zakręcasz pokrywę nastawnika,

tu masz fotoporadę jak się za to zabrać (na przykładzie Golfa) :

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=135193

Opublikowano

Dzieki za wszystkie informacje :notworthy:

Kupiłem:

czujnik montowany w pompie wtryskowej o numerze 028 906 040 C - 40zł

uszczelka do obudowy nastawnika 028 130 717 A - 9zł

Dzisiaj montaz mam nadzieje że poprawi sie dół silnika :przebiegly:

Opublikowano

mam prosbe do kogos kto ma pod ręką Etke

Potrzebny mi numer uszczelki pod nastawnik pompy wtryskowej, mam numer uszczelki pod górna częśc nastawnika teraz potrzebna mi dolna :notworthy: