!Tommy Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 Chciałbym trochę przebudować audio w mojej A4. Teraz mam fabryczne radio Concert + 6 głośników Chciałbym wymienić głośniki na lepsze i wrzucić skrzynie basową. No i wiadomo że jakiś wzmacniacz do tego. Rozmawiałem z kolesiem z zakładu co robią porządne car-audio i stwierdził że przy radiu fabrycznym jakość polepszy sie w stopniu prawie nieodczuwalnym (chodzi o glosniki w drzwiach i tylnej półce) Czy ktoś z Was robił jakieś audio na fabrycznym radiu ?? Nie chciałbym wymieniać radia na inne, bo fabryczne ładnie się komponuje z deską rozdzielczą Od razu napisze, że nie chce zbudować audio jakiegoś mega dobrego, auto nie będzie startowało w żadnych zawodach. Poprostu chce wyciągnąc więcej niż fabryka wpakowała, aby fajnie grało
Kabar Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 Pewnie że się da, ale przy wykorzystaniu zewnętrznego wzmacniacza. Ja też jestem za tym żeby zrobić fajne granie na fabrycznym radiu, niestety radia "aftermarket" nie wyglądają ładnie w A4.
!Tommy Opublikowano 5 Października 2008 Autor Opublikowano 5 Października 2008 Kabar no dokładnie. nawet jak podswietlenie maja tez czerwone jak deska rozdzielcza, to i tak nie prezentują sie tak ładnie jak fabryczne radio
boban Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 Tak jak przedmówcy oczywiście że się da. Fabryczne radio ma stosunkowo słabą końcówkę mocy tak więc dobrym rozwiązaniem jest zainstalowanie wzmacniacza. Kiedyś, gdy miałem zamiar robić profesjonalne audio w mojej a4 rozmawiałem z gościem z jednego z najlepszych w Polsce warsztatów montujących Car audio i on powiedział, że odpowiednio modyfikują radio fabryczne , ale na czym ta modyfikacja miała polegac to już nie powiedział. ;(
DeeJay_Kill Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 No nie wiem, czy taką słabą końcówkę mają fabryczne radia... Fakt, że nie jest to jakiś demon mocy, ale np w symphony II jest TDA7376B - obsługuje 2ohm i wyciąga na tym ponad 30W RMS. - to już coś
boban Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 No nie wiem, czy taką słabą końcówkę mają fabryczne radia... Fakt, że nie jest to jakiś demon mocy, ale np w symphony II jest TDA7376B - obsługuje 2ohm i wyciąga na tym ponad 30W RMS. - to już coś Napisałem stosunkowo słabą i odnosiłem sie do Concerta. Nawet te 30W i to na 2 ohm'ach to jest tylko para głośników pozostaje jeszcze jedna para i ewentualny subwoofer...
Rekomendowane odpowiedzi