Kubala72 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam! jestem nowy na forum. Mój problem tkwi w tym że nie chce odpalić ani na benzynce ani na gazie, zaparkowałem w garażu wszystko było ok. Po 2 dniach przychodze a tu zegary od temp. 120stopni i zegar od paliwa na full a samochód zamkniety kluczyk w domu, akumulator nawet nie zakręcił wsadziłem nowy i niestety żadnych reakcji kręci ale nie chce załapać.. świece, palec, kopułka, przewody WN wymienione przepustnica czyszczona dzisiaj.. Po kręceniu około minuty świece suche a paliwo śmierdzi obok samochodu.. Proszę o jakieś rady i przepraszam że tak się rozpisałem:) Audi a4 b5 1.6 zwykły gaz ADP
Hezen Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Pod autem jest mokro? Jeśli śmierdzi paliwem to wskazywałoby to na nieszczelność w układzie paliwowym. Masz kabel żeby sprawdzić błędy silnika?
Kubala72 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2015 No jest sucho. Kabla nie posiadam. Miesiąc temu jak wymieniałem tłumik czuć było paliwo z tyło obok prawego koła... wyciągnąłem kopułkę i palec te styki w kopułce są czarne wyczyściłem je i zaraz zakładam. mam nadzieję ze to pomoże Po czyszczeniu kopułki palca nic nadal zero reakcji a świece nadal suche..;/
sebidi Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Kolego z tyłu przy prawym kole masz filtr paliwa zobacz czy coś tam nie umarło wymieniłeś go wogle??
Kubala72 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2015 Nie z tego co wiem to odkąd był z niemiec sprowadzony to filtr paliwa nie był wymieniamy a to już 15 lat bedzie:) A i jeszcze zauważyłem że wgl nie słychać pompki paliwa może ktoś mi powie jak to sprawdzić? Bo troszkę zielony w tych sprawach jestem Pompka działa bezpiecznik był spalony, ale dalej nie odpala ciągle świece suche może filtr paliwa jest tak zatkany że paliwa nie przepuszcza? Możę macie jakieś pomysły? bede bardzo wdzięczny
sebidi Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Jak filtr zabity to pompa na sucho spaliła bezpiecznik może się coś zapchalo albo syf z baku pociaglo
Kubala72 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2015 no to w poniedziałek biore się za wymiane filtra paliwa, mam nadzieje że odpali, a jeśli chodzi o odpowietrzenie to jak to zrobić?
jacek70 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Sprawdź jakie masz ciśnienie na listwie. Może pompka licha?
Kubala72 Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Opublikowano 11 Lutego 2015 aha a jak to zrobić? bo sie bardzo na tym nie znam:) Nareszcie Odpaliła:D winowajcą okazała się cewka zapłonowa oraz zapchany filtr paliwa:) Dzięki za podpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi