Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie chce odpalić pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! jestem nowy na forum. Mój problem tkwi w tym że nie chce odpalić ani na benzynce ani na gazie, zaparkowałem w garażu wszystko było ok. Po 2 dniach przychodze a tu zegary od temp. 120stopni i zegar od paliwa na full a samochód zamkniety kluczyk w domu, akumulator nawet nie zakręcił wsadziłem nowy i niestety żadnych reakcji kręci ale nie chce załapać.. świece, palec, kopułka, przewody WN wymienione przepustnica czyszczona dzisiaj.. Po kręceniu około minuty świece suche a paliwo śmierdzi obok samochodu.. Proszę o jakieś rady i przepraszam że tak się rozpisałem:) Audi a4 b5 1.6 zwykły gaz ADP

Opublikowano

Pod autem jest mokro?

Jeśli śmierdzi paliwem to wskazywałoby to na nieszczelność w układzie paliwowym.

Masz kabel żeby sprawdzić błędy silnika?

Opublikowano

No jest sucho. Kabla nie posiadam. Miesiąc temu jak wymieniałem tłumik czuć było paliwo z tyło obok prawego koła... wyciągnąłem kopułkę i palec te styki w kopułce są czarne wyczyściłem je i zaraz zakładam. mam nadzieję ze to pomoże

Po czyszczeniu kopułki palca nic nadal zero reakcji a świece nadal suche..;/

Opublikowano

Kolego z tyłu przy prawym kole masz filtr paliwa zobacz czy coś tam nie umarło wymieniłeś go wogle??

Opublikowano

Nie z tego co wiem to odkąd był z niemiec sprowadzony to filtr paliwa nie był wymieniamy a to już 15 lat bedzie:) A i jeszcze zauważyłem że wgl nie słychać pompki paliwa może ktoś mi powie jak to sprawdzić? Bo troszkę zielony w tych sprawach jestem

Pompka działa bezpiecznik był spalony, ale dalej nie odpala ciągle świece suche może filtr paliwa jest tak zatkany że paliwa nie przepuszcza?

Możę macie jakieś pomysły? bede bardzo wdzięczny

Opublikowano

Musisz odpowietrzyć układ,

Opublikowano

Jak filtr zabity to pompa na sucho spaliła bezpiecznik może się coś zapchalo albo syf z baku pociaglo

Opublikowano

no to w poniedziałek biore się za wymiane filtra paliwa, mam nadzieje że odpali, a jeśli chodzi o odpowietrzenie to jak to zrobić?

Opublikowano

Sprawdź jakie masz ciśnienie na listwie. Może pompka licha?

Opublikowano

aha a jak to zrobić? bo sie bardzo na tym nie znam:)

Nareszcie Odpaliła:D winowajcą okazała się cewka zapłonowa oraz zapchany filtr paliwa:) Dzięki za podpowiedzi