Gość Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Panowie mam dziwny i irytujący problem. Od jakiegoś czasu borykam się z samoczynnie włączającymi się światłami awaryjnymi po trzaśnięciu/otworzeniu drzwi kierowcy/pasażera. Natomiast przy otwartych Są dni kiedy nie ma tego problemu. Spotkał się ktoś z czymś podobnym ?? Edytowane 27 Października 2015 przez Gość
jacek70 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Jeśli masz alarm to pewnie on się nie wyłącza i takie objawy. Czy przy alarmie masz syrenę bo w zasadzie jeśli jest to powinna wyć razem z kierunkami.
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Syreny nie mam. Wersja auta poliftowa z modułem komfortu.
Fazii Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Przekoduj pompkę centralnego tak, żeby nie uzbrajała alarmu
Fazii Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Fazii da sie to zrobic vag-com ??TakWchodzisz w moduł pompki centralnego potem w funkcję recode i wpisujesz odpowiedni kod. Kodowania znajdziesz na forum. Jak nie ogarniesz to zczytaj obecny kod i go podaj to powiem Ci co wpisać żeby nie uzbrajalo alarmu.
Gość Opublikowano 27 Października 2015 Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) W chwili obecnej tak od tygodnia problem ustał, ale sadzę że jest to uwarunkowane przymrozkami. Przy 2-3 dniach wilgotnych problem powraca. Sprawa raczej nie dotyczy włącznika ponieważ wlutowałem dwa nowe przekaźniki i niestety objaw jest taki sam, czyli przy trzaśnięciu drzwiami światła awaryjne się załaczają. Najprawdopodobniej winowajca jest mikrostyk w zamku kierowcy. Błąd w vagu: 1366 Otwarty przy wypadku - brak osprzętu/ nie związany z osprzętem. Do tego dochodzi problem z oświetleniem kabiny który opisałem w osobnym temacie http://a4-klub.pl/index.php?/topic/305065-swiatla-awaryjne-sie-wlaczaja-po-otwarciu-drzwi/ Czy mikrostyk w zamku może powodować również problem ze światłami awaryjnymi ? Edytowane 27 Października 2015 przez Gość
Rekomendowane odpowiedzi