Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

naprawa wyswietlacza fis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do wymiany ;)

Opublikowano

Nie wiesz ile taka operacja może mnie kosztować

By HTC Desire 820

Opublikowano

Parę postów wyżej masz linki

Opublikowano

Ja wymieniałem w Żorach i płaciłem 340 zł 2 lata gwarancji i jest malina w porównaniu z starym wypalonym ich str to naprawalicznikow.pl

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, u mnie pewnego dnia powoli od lewej strony zaczelo wszystko znikać, do konca dnia zostala tylko linia na fisie i podświetlenie, brak jakichkolwiek napisów, czy taka przypadłość może dotyczyć tylko tej taśmy, czy musze wymienic fisa?

Edytowane przez Hiper

Opublikowano

Raczej fis

Opublikowano

Ok, dzieki ☺

Opublikowano

W przedliftach z zegarkiem bez cyferek to raczej taśma. W nich się nie wymienia fisa.

Opublikowano

ty fakt nie spojrzałem w profil....ale myślisz że po 22 latach Fis i tak nie powie papa ;)

Opublikowano

Licznik jest z audi z 96 roku VDO jak coś ?

Wrócę w piątek do domu to zobaczę tą taśmę .

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Taśma taśmą a blakmiecie swoja droga. Tak samo poliftowy jak i przedliftowy maja ta przypadłość i tasma tu problemu nie rozwiąże. Na blakniecie pod wplywem temperatury jest tylko jedno lekarstwo... nowy wyswietlacz. W poliftach nowe wyswietlacze (zamienniki) sa pozbawione problemu z ukladem umieszczonym na tasmie. Kupilem zamiennik na allegro (niewiele ponad 100zl) i powiem szczerze ze wyswietla rewelacyjne. Wymieniac trzeba ostroznie ale jest warto

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

tylko że zamiennik swieci 2krotnie mocniej od fabrycznego, z czasem to przeszkadza

Opublikowano
  • Autor

Bez przesady troche jasniej świeci. A tak swoja droga montowal ktos oryginal teraz. Stare wyswietlacze przez gradacje krysztalow tez przeklamuja. Zawsze mozesz skrecic trochę na potenciometrze. Kazdy robi jak uważa :-) jak bede mial chwile przemierze licznik i sprawdze jak obnizyc napiecie na podświetlenie.

Edytowane przez osa_84

Opublikowano

Świeci na różowo strasznie , jak miałeś wyblaknięty to może to nie przeszkadza teraz Tobie no i jak czerwone podświetlenie to też bardziej się zgrywa.

Ja mam nówkę ori , świeci idealnie jak z fabryki.

Opublikowano
  • Autor

Zegary mam białe. Widzialem zdjecia zamiennikow i faktycznie różowe sie trafialy. Ten który ja zamawialem jest czerwony. Nie mam problemu z rozróżnianiem kolorów :-) widac sa zamienniki i zamienniki. Oryginalu pewnie nie przebija ale różnica w cenie tez znaczna. Lepszy zamiennik sprawny niz uszkodzonu ori.

Opublikowano

Widziałem 3 różne zammieniki i jeden pies wszystkie kicha... ;) To tak cena to inna bajka

Opublikowano
  • Autor

No ja właśnie o tym ze jak ktos nie ma kasy na ori to lepszy zamiennik niz "wyblakniety" stary ;-) bo wiele osób szuka sprawnych liczników tylko pytanie po jakim czasie zaczna się problemy. U mnie ok bylo niecale 1,5 roku i jak zrobilo się cieplo zaczal szwankowac w lato byla juz tragedia.

Opublikowano

Nie no fakt sensu montażu zamiennik jest nie podważalny, tylko chodziło mi o intensywnosc koloru wyswietlacza, ma dosć mocną czerwień, ale można przytym pokombinować aby zbliżyć do ori kolorystyki, wspomniane róze to juz defekt a nie zamiennik.

Różnica miedzy fisem a małymi ekranikami jest kolosalna

6ec3677c600e5ddc6eb463439fe4755f.jpg

ten sam fis po korekcie, prawie idealnie zbliżony odcień

5f4f34be53d745ef3c827fa0d6535633.jpg

Opublikowano

I ori nówka

IMG_20160506_123948704.jpg

Edytowane przez Banan

Opublikowano
  • Autor

Nie no fakt sensu montażu zamiennik jest nie podważalny, tylko chodziło mi o intensywnosc koloru wyswietlacza, ma dosć mocną czerwień, ale można przytym pokombinować aby zbliżyć do ori kolorystyki, wspomniane róze to juz defekt a nie zamiennik.

Różnica miedzy fisem a małymi ekranikami jest kolosalna

6ec3677c600e5ddc6eb463439fe4755f.jpg

ten sam fis po korekcie, prawie idealnie zbliżony odcień

5f4f34be53d745ef3c827fa0d6535633.jpg

A czym korygowales? Zmieniales wartosci elementów w zasilaniu podświetlenia czy tylko potencjometrem w zegarach.