MurzynDDZ Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Witam! Szukam i ciężko znaleźć coś sensowanego na ten temat. Od 2 dni jestem posiadaczem Audi A4 B5 1.9 TDI 110 KM, kupując auto zauważyłem mankament z temperaturą silnika, strasznie wolno idzie wskazówka w górę przy trasie 50 km nagrzał mi się jedynie do 70 stopni z hakiem i na tylu się skończyło. Co może być przyczyną? Czy czujnik temperatury skończył swój żywot? Czy może termostat, choć wydaje mi się, że nie. No i jeszcze pytanie gdzie ten czujnik dokładnie się znajduje w tej wersji silnika? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi! Edytowane 26 Stycznia 2015 przez MurzynDDZ
quick Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 A czy w kabinie wieje ciepłe powietrze?
bozmek Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Sprawdz dolny wąż jak jest cieply po 10 km to termostat nie trzyma pewnie czujnk masz przy boku głowicy.
MurzynDDZ Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2015 Wymieniłem czujnik i sprawa się poprawiła, bije do 90 lecz potem lekko spada, wymienie jeszcze termostat ale gdzie on dokładnie się znajduje? W 90 - konnej wiem, że znajdował się pod silnikiem, a w 110? Pozdrawiam!
lukaszooo Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Z prawej strony silnika, od termostatu idzie górny waz chłodnicy. W 90km jest w tym samym miejscy
MurzynDDZ Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2015 A orientujecie się jakie klucze są potrzebne, żeby zdemontować termostat? Wymieniłem termostat i wszystko już w porządku Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi