Banan Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 W aso komplet pod 500 zł - nie lubię oszczędzać na częściach ale ta kwota to totalny absurd..... dlatego kupiłem zamiennik
akrak Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) Wytargałem dzisiaj przepystnicę i odmy... masakra, przepustnica nawet spoko, ale odmy... dolna rozwaliła mi się w rękach przy rozpinaniu, poza tym zawalona cała, zero prześwitu, jutro wrzuce jakieś zdjęcia dla potomnych. Górna... z górnej to same końcówki miałem, reszta to posztukowany wąż gumowy, też zawalony, a o szczelności to już wogóle nie było mowy w tym układzie. Jutro domówie dolną vo nową mam tylko górną i składam. Edytowane 16 Marca 2015 przez akrak
oca69 Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 Czyli odma zapchana więc ciśnienie nie miało gdzie iść i wywołało olej w najslabszym punkcie
akrak Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Opublikowano 18 Marca 2015 (edytowane) dokładnie takto jest ta krótsza, dolna co wchodzi pod przepustnicą, zero prześwitu i oczywiście rozwaliła mi się w rękach przy demontażua to jest ta długa, górna,a raczej to co było zamiast niej, dosztukowana rurka nawet bez opasek na łączeniach... masakra. w niej też był szlam ale był prześwitprzy okazji jeszcze miałem nieszczelność na łączeniu dolotu do przepustnicy, już tam ktoś grzebał bo ten kołnierz/uszczelka był na silikonie, tutaj szukałem jego numeru... ASO 40złhttp://a4-klub.pl/index.php?/topic/312350-24-v6-aga-kolniezuszczelka-pomiedzy-dolotem-powietrza-a-przepustnica/ Edytowane 18 Marca 2015 przez akrak
akrak Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Opublikowano 18 Marca 2015 tak zrobiłem, wczoraj zamówiłem, dzisiaj będzie i popołudniu składam, jestem ciekaw czy będzie jakaś różnica w zachowaniu
oca69 Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 tak zrobiłem, wczoraj zamówiłem, dzisiaj będzie i popołudniu składam, jestem ciekaw czy będzie jakaś różnica w zachowaniuJaki koszt?
akrak Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Opublikowano 19 Marca 2015 koszta... podam może sumarycznie całego zabiegu, może się komuś przyda: - odma górna/długa Topran 80zł (ori 078103224R, P lub M) - odma dolna/krótka Topran 50zł (ori 078103223B) - ezektor ASO 058133759B 120zł - uszczelka pomiędzy dolotem a przepustnicą ASO 078129949C, B 40zł - i jeszcze sprawdząłem uszczelkę pod korek wlewu oleju ASO 078133287 28zł Mój ezektor okazał się dobry, ale założyłem nowy bo kupiłem wcześniej. Jakby ktoś chciał mogę odsprzedać używkę Nie wiem czy to siła sugestii, czy nie, ale mam wrażenie jakby auto zrobiło się "lżejsze", trochę lepiej reaguje na gaz i mam wrażenie że obroty są bardziej stabilne.
d4widoV Opublikowano 19 Marca 2015 Opublikowano 19 Marca 2015 no na pewno jest lzejsze, bo ze zdjec ktore przedstawiales miales tam totalny mix majonezo-maslowy jednym slowem silnik nie mial gdzie upuscic powietrza z siebie
Rekomendowane odpowiedzi