toma085 Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Panowie mam takie pytanie czy to norma że zaraz po uruchomieniu jak auto postoi z 3-4 godziny to silnik głośniej klekocze , tak jak by zszedł olej z popychaczy , po 2 do 4 sekund pracy cichnie i już później mogę zapalić i chodzi od razu cicho. Czy w głowicy jest zaworek utrzymujący ciśnienie na popychaczach a jeśli tak to gdzie?
damian12759 Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 To jest norma. Długość klepania zależy od kondycji popychaczy i od gęstości oleju. Przy dużych mrozach trwa to trochę dłużej niż w lecie
toma085 Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Opublikowano 4 Lutego 2015 Czyli nie ma jakiegoś zaworka utrzymującego jakieś ciśnienie w głowicy ,
machina Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 Nie ma. Jak Ci to tak bardzo przeszkadza to możesz wymienić hydropopychcze ale nie ma gwarancji że będzie duża różnica. Na początek lepiej zmienić olej.
toma085 Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Opublikowano 4 Lutego 2015 Bardzo nie przeszkadza poprostu się zastanawiałem czy tak ma być czy coś jest nie tak.
jospethe Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 U mnie klepie na nowych popychaczach, wałku i nowym oleju więc chyba tak ma być.
machina Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 U mnie klepie tylko czasami i ok 1-3 sekund i pierun wie dlaczego tylko czasami. Nie ma co sobie tym głowy zawracać jak dżwięk po chwili zanika.
toma085 Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Opublikowano 4 Lutego 2015 Dokładnie ale pracuję w servisie aut ciężarowych i tam magistrala w głowicy posiada zawór ciśnieniowy i ciśnienia zwrotnego żeby olej nie spływał, ale to inna liga zanim by pompa napompowała tak dużą ilość oleju to by trochę głośno chodziła ciężarówka. Dobra więc nic się nie będę z tym spinał.
Rekomendowane odpowiedzi