Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wolno spadajace obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem otoz po czyszczeniu przepustnicy u siebie w aucie, gdy daje gazu i przeciagam go do 3 tys obrotow, wciskam sprzeglo a obroty ze 3-4 sec utrzymuja sie nie spadaja, sluchac ze silnik dostaje przegazowke. O co moze chodzic ? Zle zaasaptowana ? Do tego jak puszcze noge z gazu auto dopiero po kilku sec zaczyna chamowac silnikiem co wczesniej przed czyszczeniem hamowal odrazu. Jutro wrzuce filmik jak to wyglada

Opublikowano

Mam ten sam objaw tylko w b6 i występuje sporadycznie a mechanik powiedział mi że przepustnica do wyczyszczenia. Tylko, że Ty już masz wyczyszczoną więc może faktycznie wystarczy na nowo zaadaptować.

Opublikowano

A wczoraj mi pisałeś, że auto śmiga aż miło i zero wahania obrotów :grin: próbowałeś w końcu ten reset ECU ?

Opublikowano

Bo kolego dopiero dziś przejechalem sie na dluzyszm odcinku i jak auto sie dobrze nagrzalo to dlatego takie cos wyszlo.

Opublikowano

Możliwe że masz do wymiany zaworek odpowietrzenia skrzyni korbowej Nr 035103245G

Opublikowano

To co zepsul by sie podczas czyszczenia przepustnicy?? W ktorym miejscu sie on znajduje??

Opublikowano

nie wiem czy u ciebie jest zaworek ale koledze pewnie chodziło o odmę która zapewne w twoim silniku jest

Opublikowano

Hmm do końca nie jestem pewien gdzie ja ta odma, mógłby ktoś pomoc?

Opublikowano

na tym zdjęciu zaznaczona jest rurka i ona idzie do dolotu i przy łaczeniu sie dolotu z ta rurką powinno być rozgałęzienie na kolejną rurkę która będzie szła pod kolektorem ssącym aż do dołu jak zaczniesz od dolotu to ją namierzysz do samego dołu

6vg5v8wm.jpg

Opublikowano

Patrzylem wyglada na cala. Do tego robilem jeszcze raz adaptacje nie pomoglo. Jakies inne pomysly ?.

??

Opublikowano

Łapie ci lewe powietrze jestem pewien na 99 procent xd

Dokładnie obejrzyj każdy wężyk każde łączenie czy gdzieś nie ciągnie. Najlepiej ściągnij ta główna rurę od dolotu i ja przytykaj i słuchaj gdzie ciągnie powietrze