eXik Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Mam problem otoz po czyszczeniu przepustnicy u siebie w aucie, gdy daje gazu i przeciagam go do 3 tys obrotow, wciskam sprzeglo a obroty ze 3-4 sec utrzymuja sie nie spadaja, sluchac ze silnik dostaje przegazowke. O co moze chodzic ? Zle zaasaptowana ? Do tego jak puszcze noge z gazu auto dopiero po kilku sec zaczyna chamowac silnikiem co wczesniej przed czyszczeniem hamowal odrazu. Jutro wrzuce filmik jak to wyglada
bart3kk Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Mam ten sam objaw tylko w b6 i występuje sporadycznie a mechanik powiedział mi że przepustnica do wyczyszczenia. Tylko, że Ty już masz wyczyszczoną więc może faktycznie wystarczy na nowo zaadaptować.
nike166 Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 A wczoraj mi pisałeś, że auto śmiga aż miło i zero wahania obrotów próbowałeś w końcu ten reset ECU ?
eXik Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Opublikowano 5 Lutego 2015 Bo kolego dopiero dziś przejechalem sie na dluzyszm odcinku i jak auto sie dobrze nagrzalo to dlatego takie cos wyszlo.
jacek70 Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Możliwe że masz do wymiany zaworek odpowietrzenia skrzyni korbowej Nr 035103245G
eXik Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Opublikowano 5 Lutego 2015 To co zepsul by sie podczas czyszczenia przepustnicy?? W ktorym miejscu sie on znajduje??
xXPiotrekXx19 Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 nie wiem czy u ciebie jest zaworek ale koledze pewnie chodziło o odmę która zapewne w twoim silniku jest
eXik Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Opublikowano 6 Lutego 2015 Hmm do końca nie jestem pewien gdzie ja ta odma, mógłby ktoś pomoc?
xXPiotrekXx19 Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 na tym zdjęciu zaznaczona jest rurka i ona idzie do dolotu i przy łaczeniu sie dolotu z ta rurką powinno być rozgałęzienie na kolejną rurkę która będzie szła pod kolektorem ssącym aż do dołu jak zaczniesz od dolotu to ją namierzysz do samego dołu
eXik Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Opublikowano 9 Lutego 2015 Patrzylem wyglada na cala. Do tego robilem jeszcze raz adaptacje nie pomoglo. Jakies inne pomysly ?. ??
Kejsi Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 Łapie ci lewe powietrze jestem pewien na 99 procent xd Dokładnie obejrzyj każdy wężyk każde łączenie czy gdzieś nie ciągnie. Najlepiej ściągnij ta główna rurę od dolotu i ja przytykaj i słuchaj gdzie ciągnie powietrze
Rekomendowane odpowiedzi