Patrox Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2008 obudowane i od jednej strony jest łożyskowane. :)
spanky Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Co do silnika to mam inny pomysł - chcę zrobić to co jest w BKD albo w ARL - wypierdzielić wałki, założyć pompę oleju na łańcuszek od BKD, smok oleju od AWX/AVF, a na swój wał założyć w miejsce kółka wahliwego zwykłe kółko napędzające pompę oleju od BKD. Wszystko powinno pasować P&P po pomiarach i porównaniach jakie robiłem. Jak to nie wyda to zamontuje "słupek" z BKD ze smokiem pompy oleju od AWX i miską oleju AWX podziwiam i czekam z niecierpliwoscia na relacje foto ....
tony_tr Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Witku, to jest oczywiste że z 1,9 nie uzyska się takiej mocy. Ja szacuję że przy super egzemplarzu max 205Ps Hmm przy zmianie IC, wtrusków i turba np na BRD to 205 to można chyba osiągnąć z palcem w nosie... I to w granicach bezpieczeństwa...
jaro4444 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Hmm przy zmianie IC, wtrusków i turba np na BRD to 205 to można chyba osiągnąć z palcem w nosie... I to w granicach bezpieczeństwa... Sprawdzone - 200 KM to taka sensowna granica przy takim setupie. Każdy kolejny kuń to albo parowóz, albo przekroczenie granicy rozsądku w doładowaniu. :gwizdanie: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ajm_koncepcja_na_dlubniecie_parcha-t38351.0.html
R Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 co do tych IC... to obecnie w B8 jest montowany centralnie i tak na oko wymiarami jest zbliżony do tego ze zdjęć Patrox'a czy ktoś może cos więcej wie na temat wydajności lub wymiarów tych z B8
Patrox Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Opublikowano 12 Marca 2009 co do tych IC... to obecnie w B8 jest montowany centralnie i tak na oko wymiarami jest zbliżony do tego ze zdjęć Patrox'a czy ktoś może cos więcej wie na temat wydajności lub wymiarów tych z B8 Ten z B8 ma plastikowe boki i jest dużo cienszy. Faktem jest że daje bardziej rade niż od B7 ale bez rewelacji.[br]Dopisany: 30 Grudzień 2008, 08:04_________________________________________________Po długim czasie postanowilismy w moim aucie załozyć jako pierwsi w Polsce chyba duże turbo w B7. W porównaniu do B6 lub passata łapa silnika jest inna i ciężko zamontować tam cokolwiek. Dodatkowo wydech 3 cale i kilka innych patentów. Niestety sterownik EDC16 nie jest tak fajnym komputerem jak poczciwe EDC15 i ma dużo mniejsze możliwości do tuningu. Efekt wstępny, z czesem bedziemy robic korekty. Momment obrotowy ustawiliśmy specjalnie na takim poziomie na moja odpowiedzialność na testy. Na bieżąco będę informował o jakis awariach lub uślizgnięciach. Auto w porównaniu do poprzedniego setupu ciagnie dużo szybciej i prawie do 5000tyś.
Gość mmcv Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 wydawalo mi sie ze cos tu pisalem ale zniklo .. :mysli:
carnivore1 Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 :shocked: 242 PS? poraz kolejny trzeba pogratulowac ale niedlugo to juz chyba nie bedzie sie dalo ruszyc z miejsca tym FWD :gwizdanie:
Jarol Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 Wynik bardzo ładny a szczególnie dól bardzo ładnie wyszedł 300Nm przy 2 tyś i około 400Nm przy 2,2tyś obrotów. Jakie to turbo GT2256?? Czy pod turbo był robiony specjalny kolektor?? Co z IC został dalej ten co poprzednio??
Rekomendowane odpowiedzi