Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Po wymianie termostatu nie odpala na goracym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodam ze trzeba odczekac okolo 5 minut po zgaszeniu i dopiero pali .Czujnik temp wymienilem póltora roku temu (orginal ASO) Mozliwe ze tak szybko padl ?

Opublikowano

podłączałes kompa? co pokazuje?? jakies błędy?? sprawdz w blokach pomiarowych czujnik temperatury wody itd moze tylko zbieg okolicznośći z ta wymiana termostatu

Opublikowano (edytowane)

Panowie zauwazylem ze silnik (po rozgrzaniu) odpala gdy odlacze wtyczke od czujnika temp. Czy moze to byc objaw padnietego czujnika ? Na kompie jeszcze nie sprawdzalem

Edytowane przez iglako
Opublikowano

Na to niestety wygląda. Oryginały też padają.

Opublikowano (edytowane)

Czujnik wymieniony i problem rozwiazany tylko ze to juz z kolei czwarty padniety czujnik z czego jeden byl tanszym zamiennikiem a pozostale to orginaly montowane na pierwszy montaz firmy ELTH .Znow sie skusilem na ten ELTH (bo to orginal) i jak mi znow padnie to albo te orginalne czujniki sa do d..y albo cos niegatywne wplywa przez co tak szybko u mnie padają.

Edytowane przez iglako
Opublikowano

Ile płaciłeś za czujnik ori z ASO?

Opublikowano

Kole suffki plus oring

Opublikowano

Wiem ile kosztuje w ASO, pytam jego, bo może kupił taniej, a jak taniej niby ori to podjebka na maxa.

U mnie niby super oryginały z logiem Audi VW są po 42zł z oringiem... Wszystko żużel.

Dopiero prawilny czujnik z ASO hulał jak należy.