Mariusz141283 Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 Witam mam pytanie jak sprawdzić działanie sprzegiełka alternatora poniewaz słychać piszczenie paska podczas skrętu kierownicą sprawdzałem przy odpalonyn silniku i widać lekkie drgania napinacza
Artak Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 na 95% pada sprzęgiełko altka. Niech ktoś Ci zgasi silnik a ty spróbuj zobaczyć czy wirnik kręci się jeszcze przez chwilkę.
Mariusz141283 Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Opublikowano 16 Lutego 2015 na 95% pada sprzęgiełko altka. Niech ktoś Ci zgasi silnik a ty spróbuj zobaczyć czy wirnik kręci się jeszcze przez chwilkę. z tego co zauwazyłem to wirink w środku altka zatrzymał sie razem z paskiem
The Viru5 Opublikowano 17 Lutego 2015 Opublikowano 17 Lutego 2015 Witam, a czy oprócz tego sprzegiełka polecacie wymienić profilaktycznie jeszcze jakieś rolki? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
lukaszooo Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 Pasowało by sprawdzić stan napinacza, jeśli napinacz jest ok to profilaktycznie można wymienić sama rolkę, koszt ok 60zl, cały napinacz ok 350
The Viru5 Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 a jakiej firmy polecacie rolkę napinacza i sprzęgiełko alternatora? Chodzi mi o najlepszą opcje.
Rekomendowane odpowiedzi