llooll19 Opublikowano 11 Listopada 2008 Opublikowano 11 Listopada 2008 Jak mam być szczery to wolałbym coś takiego jak po lifcie b5 miała... ale nie moge nic takiego znalesc i nie wiem czy takie beda pasowały bez przeróbek...jednak wole EA od tych beznadziejnych ori które aktualnie mam w '95...
orpheus Opublikowano 11 Listopada 2008 Opublikowano 11 Listopada 2008 llooll19, to może takie coś dla Ciebie? tylko kierunki trzeba by dokupić jakieś cleary http://www.allegro.pl/item479844349_reflektor_audi_a4_soczewka_reflektory.html
llooll19 Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 dokładnie takich poszukuje jednakże niechciałbym kompletować z połowy świata oświetlenia na przód
Dibo Opublikowano 13 Listopada 2008 Opublikowano 13 Listopada 2008 Dibo, rozumiem że używki Valeo?? Tak używki Valeo ale stan igiełka. Nic nie popękane, wszystkie uchwyty całe
orpheus Opublikowano 13 Listopada 2008 Opublikowano 13 Listopada 2008 muszę chyba takich też poszukać, mimo wszystko trochę boję się tego Depo
marekK28 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Witam! Jestem świeżo po wymianie starych lamp valeo na nowe zespoloe depo. Wszystko zrobione zostało według instrukcji z forum. Lampki świecą ale jest jeden problem jak zapalam długie to gasną mi krótkie (soczewka) a przecież z tego co wiem powinny świecić razem. Problemu nie ma gdy daję sygnał długimi wtedy świecą się razem. W starych lampach miałem żarówki H4 a teraz H7. Z tego co wyczytalem to trzeba coś zmienić w zespolonym przełączniku świateł ale nie mogę tego nigdzie znaleźć. PLIS-Pomocy!!! P.S. Może macie jakiś opis jak to zrobić
Dibo Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Witam! Jestem świeżo po wymianie starych lamp valeo na nowe zespoloe depo. Wszystko zrobione zostało według instrukcji z forum. Lampki świecą ale jest jeden problem jak zapalam długie to gasną mi krótkie (soczewka) a przecież z tego co wiem powinny świecić razem. Problemu nie ma gdy daję sygnał długimi wtedy świecą się razem. W starych lampach miałem żarówki H4 a teraz H7. Z tego co wyczytalem to trzeba coś zmienić w zespolonym przełączniku świateł ale nie mogę tego nigdzie znaleźć. PLIS-Pomocy!!! P.S. Może macie jakiś opis jak to zrobić Tu masz to opisane: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ahu_swiatla_drogowe_po_przekladce_lamp_z_h4_na_soczewke_lub_xenon-t29283.0.html
Pawci_o Opublikowano 15 Czerwca 2009 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Witam. ja właśnie jestem przed zakupem lampek i sie zastanawiam jakie kupic.. nie chce lamp rodem z BMW wiec raczej kupie zespolone Depo lub Valeo po II lifcie. wiecie moze gdzie moge kupic takie lampy w przystepnej cenie ?? chce narazie na zwyklych zarowkach ale w przyszlosci chce zalozyc xenon. prosze o wskazowki.
Dibo Opublikowano 15 Czerwca 2009 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Witam. ja właśnie jestem przed zakupem lampek i sie zastanawiam jakie kupic.. nie chce lamp rodem z BMW wiec raczej kupie zespolone Depo lub Valeo po II lifcie. wiecie moze gdzie moge kupic takie lampy w przystepnej cenie ?? chce narazie na zwyklych zarowkach ale w przyszlosci chce zalozyc xenon. prosze o wskazowki. Kupisz na allegro. Komplet nowych Depo znajdziesz do 500PLN. W przypadku Valeo będzie już dużo drożej.
wysha Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Mam pytanie do wyjadaczy: 1. Co po przełożeniu lamp ori zespolonych (ciecie blotnika i przerobka wtyczek) ze swiatlami przeciwmgielnymi wbudowanymi w "stare" lampy? Niby rzadko korzystam, ale lubię jak wszystko w aucie działa:). Czy w FK dzielonych pamietano o przeciwmgielnych? Czy generalnie trzeba myslec o dodatkowych lampach? 2. Te wszystkie przerobki trochę mnie niepokoją (dwie lewe ręce i słaba silna wola), więc skłaniam się do lamp dzielonych FK. Jednak chciałbym poradzić się, czy chrom, czy czarne? Nie mam zdjęcia jeszcze, ale auto mam w kolorze groszkowym (taki sam kolor jak kolega freon) w stanie takim jak "fabryka dała". Na rzecz chromu przemawia chrom na grillu, alufelgi i wesoły kolor auta Na rzecz czarnego przemawiaja czarne listwy na dole drzwi, grill i kratki w zderzaku i... charakter żony kierowcy :> Może ma ktoś zdjęcia jakies... sugestie... Bede wdzieczny... Generalnie tez uwazam, ze co oryginal to oryginal i valeo zespolone biore pod uwage. Ale jesli te FK dobrze swieca i wygladaja lepiej niz te co mam (nb. dwie różne) a nie wymagaja ingerencji... Zobaczymy...
keżor Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 1. żadne lampy soczewkowe nie mają świateł przeciwmgielnych 2.http://www.venom24.pl/audi-19950199-black-clear-soczewka-inpro-p-16935.html ja bym brał te jeżeli dzielone , ale wsadzić zespolone też nie jest trudno , także dobrze sie zastanów
Dibo Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Mam pytanie do wyjadaczy: 1. Co po przełożeniu lamp ori zespolonych (ciecie blotnika i przerobka wtyczek) ze swiatlami przeciwmgielnymi wbudowanymi w "stare" lampy? Niby rzadko korzystam, ale lubię jak wszystko w aucie działa:). Czy w FK dzielonych pamietano o przeciwmgielnych? Czy generalnie trzeba myslec o dodatkowych lampach? 2. Te wszystkie przerobki trochę mnie niepokoją (dwie lewe ręce i słaba silna wola), więc skłaniam się do lamp dzielonych FK. Jednak chciałbym poradzić się, czy chrom, czy czarne? Nie mam zdjęcia jeszcze, ale auto mam w kolorze groszkowym (taki sam kolor jak kolega freon) w stanie takim jak "fabryka dała". Na rzecz chromu przemawia chrom na grillu, alufelgi i wesoły kolor auta Na rzecz czarnego przemawiaja czarne listwy na dole drzwi, grill i kratki w zderzaku i... charakter żony kierowcy :> Może ma ktoś zdjęcia jakies... sugestie... Bede wdzieczny... Generalnie tez uwazam, ze co oryginal to oryginal i valeo zespolone biore pod uwage. Ale jesli te FK dobrze swieca i wygladaja lepiej niz te co mam (nb. dwie różne) a nie wymagaja ingerencji... Zobaczymy... Jeżeli się zdecydujesz na te FK to do Twojego koloru tylko black. Ja bym jednak na Twoim miejscu przemyslał sprawę i wyrezał zespolone
wysha Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Dzięki za odpowiedź... A czy pomijając względy estetyczno-odmładzające, to takie soczewkowce lepiej świecą niż zwykłe lustra? Pytam o przejście z oryginału lustra na oryginał soczewkę zespoloną (nie na zamiennik)... Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym względzie? Bo ja mam wzrok tylko o dioptrię lepszy od kreta i nie chciałbym, żeby po wydaniu 700 PLN-ów okazało się, że muszę sobie dokupić jeszcze noktowizor
keżor Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 ja akurat przesiadałem sie z sonarów(szajsów z ringami) na valeo , także różnica jest baaardzo duża , ale największa różnica jest jakbyś założył HIDy na 4300K-6000K , ja przerobiłem już 14000K , 6000K , 5000K i teraz mam 4300K i jest za***iście
wysha Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 "ja akurat przesiadałem sie z sonarów(szajsów z ringami) na valeo , także różnica jest baaardzo duża , ale największa różnica jest jakbyś założył HIDy na 4300K-6000K , ja przerobiłem już 14000K , 6000K , 5000K i teraz mam 4300K i jest za***iście " A jak byś zestawił zwykłe lustra z oryginalną soczewką? Bo jak prześledziłem historię Twojego A4 to przeszedłeś całą drogę reflektorową, więc może masz porównanie... Co do xenon (to HID?) to najbardziej mi się podobają... Ale musiałbym już wybierać pomiędzy nimi, a ksenonami, które mam w domu: jeden ma na imię Michał a drugi Mateusz Także nie mogę być bezkompromisowy za bardzo...
keżor Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 no hidy idzie kupić za 250zł (cyfrowe) , świecą napewno lepiej niż zwykłą żarówka, a przy kontroli jak by chcieli Ci wziąć dowód to wystarczy włożyć zwykłe H7 i nara ale ja jeżdże od 3 lat na HIDach róznej barwy i nie miałem jeszcze problemów :gwizdanie: ale na przeglądy zapobiegawczo wkładam zwykłe żarówki , czego nie da sie zrobić w lampach xenonowych na D2S a co do świecenia soczewki i luster to jest na podobnym poziomie z tym że w soczewce jest ładniejsze odcięcie światło cień , no może ciut lepiej świecą
Dibo Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 a co do świecenia soczewki i luster to jest na podobnym poziomie z tym że w soczewce jest ładniejsze odcięcie światło cień , no może ciut lepiej świecą Nie powiedziałbym że na tym samym poziomie. Różnica jest spora na korzyść soczewek
Gracjan Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Ja jestem po zmianie lamp z luster na soczewki Valeo i po założeniu HIDa 4300 ( 240 zł z cyfrowymi przetwornicami ) i jestem pod wrażeniem. Dopiero teraz widać że ma się porządne światła.
Rekomendowane odpowiedzi