Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Doradźcie felgi 18 do B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Jestem przed wyborem felg na lato. Opony mam już kupione (225/40/R18) oraz wpada gwint. Mam dylemat wiadomo co do wyglądu felg, a zarazem czy 8J czy 8,5J (chciałbym uzyskać dobrze spasowaną oponę do felgi, a nawet i lekki naciąg. Myślałem o S-line'ach ET43 8J, RS6, a od paru dni mam "banie" na punkcie felg które znalazłem na allegro:

5091684236.th.jpg Felgi o parametrach: 18x8,5J ET30 otwór centrujący 66,6

Podobają mi się też felgi od RS6 co sprzedaje na forum kolega BizoOn: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/307385-oryginalne-felgi-aluminiowe-rs6-ronal-18-cali-grafitowe/

Które felgi wam się bardziej widzą do mojego auta? Czy 8J czy 8,5J? I ogólnie jakie przemyślenia macie, byłbym wdzięczny :wink:

Link do mojego tematu: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/282643-b6-avb-by-zieluu-19-tdi-wydech-25tdihid4300/

Pozdrawiam :wink:

Edytowane przez Zieluu

Opublikowano

RS6 IMO trochę się już zestarzały. Wg mnie S-Line lepsze albo Avusy. Jednak ważam że najładniej z ori wyglądają wzorowane na RS4:

IMG_2081.jpg

Takie mam u siebie, 8,5J na oponach 225. Nie ma dużego naciągu więc zastanów się nad 9J jak Cię kręci duży naciąg.

Opublikowano

Kornelio - jako Twój Kumpel znalazłem Ci takie :

493f625f.jpg

Te koła dosłownie - miażdżą ... :naughty:

Opublikowano
  • Autor

RS6 IMO trochę się już zestarzały. Wg mnie S-Line lepsze albo Avusy. Jednak ważam że najładniej z ori wyglądają wzorowane na RS4:

IMG_2081.jpg

Takie mam u siebie, 8,5J na oponach 225. Nie ma dużego naciągu więc zastanów się nad 9J jak Cię kręci duży naciąg.

Powiem Ci, że jak masz 8,5J i 225 to nawet na równo nie siedzą, zależne widzę bardzo od opony jaka siedzi :) Raczej 8,5J to max, a minimum 8J. RS4 fajne felgi, podobają mi się ogólnie, ale jakoś nie widzę ich w połączeniu z moim autem. Z tych co podałem jakoś najbardziej mi się widzą te z Mercedesa

Kornelio - jako Twój Kumpel znalazłem Ci takie :

493f625f.jpg

Te koła dosłownie - miażdżą ... :naughty:

Gdzieś już widziałem te koła Jarecki :eusathink: Aaaaa no tak ! Twój setup zimowy :grin::decayed:

Opublikowano

Kornel - wkrótce możesz brać stalówki Tomka z nieśmiertelnymi KUMHO...

Zastanów się dobrze - tomekxhc za darmo wypożycza i można upalać do bólu ...

tumblr_lre81gsXge1qlebd0o1_500.gif

Opublikowano

Witam :hi:

Jestem przed wyborem felg na lato. Opony mam już kupione (225/40/R18) oraz wpada gwint. Mam dylemat wiadomo co do wyglądu felg, a zarazem czy 8J czy 8,5J (chciałbym uzyskać dobrze spasowaną oponę do felgi, a nawet i lekki naciąg. Myślałem o S-line'ach ET43 8J, RS6, a od paru dni mam "banie" na punkcie felg które znalazłem na allegro:

5091684236.th.jpg Felgi o parametrach: 18x8,5J ET30 otwór centrujący 66,6

Podobają mi się też felgi od RS6 co sprzedaje na forum kolega BizoOn: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/307385-oryginalne-felgi-aluminiowe-rs6-ronal-18-cali-grafitowe/

Które felgi wam się bardziej widzą do mojego auta? Czy 8J czy 8,5J? I ogólnie jakie przemyślenia macie, byłbym wdzięczny :wink:

Link do mojego tematu: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/282643-b6-avb-by-zieluu-19-tdi-wydech-25tdihid4300/

Pozdrawiam :wink:

Witam,

Fajnie wygląda 18" z S4 B7:

http://allegro.pl/felgi-aluminiowe-audi-oryginal-7-5x18-et36-i5072775015.html

Pozdrawiam :D

Opublikowano

Opony mam już kupione (225/40/R18) oraz wpada gwint. Mam dylemat wiadomo co do wyglądu felg, a zarazem czy 8J czy 8,5J (chciałbym uzyskać dobrze spasowaną oponę do felgi, a nawet i lekki naciąg

Przy 225/40 nawet na 8,5J nie uzyskasz efektu, który można by nazwać naciągiem. Prędzej coś a'la "napuchnięcie opony" :wink: Wg mnie do 8,5J 215/40 to minimum. A najfajniej by się prezentowało 205/40 (mówię o opcji, że jeszcze można to użytkować na co dzień, więc 205/35 z góry odrzuciłem)

Które felgi wam się bardziej widzą do mojego auta? Czy 8J czy 8,5J? I ogólnie jakie przemyślenia macie, byłbym wdzięczny

Wg mnie źle zadane pytanie... Rozumiem zapytać o lekką sugestię, ale koła na TWOIM aucie mają się podobać TOBIE :wink:

Opublikowano

hmm... Moze rotor ? ;d tylko w org chyba 19 cali jest :)

Edytowane przez krisssx

Opublikowano

Opony mam już kupione (225/40/R18) oraz wpada gwint. Mam dylemat wiadomo co do wyglądu felg, a zarazem czy 8J czy 8,5J (chciałbym uzyskać dobrze spasowaną oponę do felgi, a nawet i lekki naciąg

Przy 225/40 nawet na 8,5J nie uzyskasz efektu, który można by nazwać naciągiem. Prędzej coś a'la "napuchnięcie opony" :wink: Wg mnie do 8,5J 215/40 to minimum. A najfajniej by się prezentowało 205/40 (mówię o opcji, że jeszcze można to użytkować na co dzień, więc 205/35 z góry odrzuciłem)

Które felgi wam się bardziej widzą do mojego auta? Czy 8J czy 8,5J? I ogólnie jakie przemyślenia macie, byłbym wdzięczny

Wg mnie źle zadane pytanie... Rozumiem zapytać o lekką sugestię, ale koła na TWOIM aucie mają się podobać TOBIE :wink:

tyle że Kornel już ma opony także do naciągu teraz pasuje 9J :wink:

Opublikowano
  • Autor

Kolegi z forum auto - 225/40 felga 8,5J ET30, wg mnie to jest "lekki naciąg", czyli da się :wink:

DSC0165.th.jpg

Edytowane przez Zieluu

Opublikowano

ty będziesz miał gwint :whistling:

Opublikowano

Wszystko zależy od upodobań. Dla mnie tam nie ma naciągu. Ale na siłę nie będę namawiał do swojej racji, każdy ma prawo do własnego podejścia :wink:

W poprzednim aucie miałem 8,5J na przodzie i zaczynałem od opony 215/40 i tam był bardzo lekki naciąg:

7c6e4d9aa841c020med.jpg

Stąd moja wcześniejsza opinia że 225/40 nie da efektu naciągu

Opublikowano
  • Autor

no to na pewno 8,5 wpadnie :wink:

Opublikowano

wiem kto ma takie na sell :whistling:

Opublikowano
  • Autor

daj namiary na tego Fryndzla :grin::D

Opublikowano

tyle że znamy wszyscy tego Typa i wiemy że tanio nie sprzeda... a to świeżo pomalowane, a to alimenty a to kochanka... wydatki itd - krzyknie Ci ze 3000 ...