redshadow123 Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Witam mam A4 B5 1999r 1.9 AFN, 4 biegowy automat, planuje w niedalekiej przyszłości zmienic skrzynie na manualna 6 biegowa, znalazłem aukcje na allegro że robia to za 3000zł ale jakoś mi sie nie widzi oddawać obcym osobom samochodu na zmiane skrzyni. Wiec wole dać zarobić forumowiczom Czy bylby ktoś chętny albo ma znajomego który wie co robi i zrobi dobrze? Najlepiej jakby nie było dalej niż 300km od Zamościa.
damian88bk Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Ja za 1500 z częściami na skrzynię 5 biegów bym zrobił tylko że jestem z Wrocławia więc daleko. Ewentualnie jakbyś miał jakieś pytania to na PW Edytowane 24 Lutego 2015 przez damian88bk
Hezen Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Za tyle robocizna i Twoje części czyli wszystko co potrzebne do przekładki wraz ze skrzynią i sprzęgłem? Mam automat i zastanawiam się nad remontem tej skrzyni lub przekładką... Ja natomiast do wrocławia mam 60km Edytowane 23 Lutego 2015 przez Hezen
kuba84 Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Nie ma w tym większej filozofii ja za 1500 z częściami bym zrobił tylko że jestem z Wrocławia więc daleko. Ewentualnie jakbyś miał jakieś pytania to na PW Rozumiem, że pracujesz za darmo, nie płacisz podatków itp ? Ale jeśli w tej cenie przełożysz mi skrzynię ze swoimi częściami, zgodnie ze sztuką, podłączysz wszystkie niezbędne elementy, przekodujesz sterowniki i wystawisz fakture to oddam Ci z 5 samochdów będziesz miał co robić. Mowa o skrzyni 6biegowej ! Edytowane 24 Lutego 2015 przez kuba84
damian88bk Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 Kurczę rzeczywiście nie doczytałem że 6 biegów bo 5 biegowe to teraz już groszowe sprawy a z 6 trochę gorzej
Hezen Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 Mi wystarczyłaby 5 biegowa, obecnie mój automat nie ma się za dobrze i myślę nad remontem albo przekładką.
redshadow123 Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Opublikowano 1 Marca 2015 Jednak nie robie przekładki, Audi idzie na sprzedaż Temat do zamknięcia
markus85 Opublikowano 16 Marca 2015 Opublikowano 16 Marca 2015 Nie mam obecnie kanału bo mógł bym Ci zrobić.
Gajos13 Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 Witam odsmażę trochę ;D a więc tak mam problem po przekładce a nawet jeszcze trochę w trakcie bo nie złożyłem samochodu. Założyłem skrzynie automatyczną i samochód mi nie odpalał blokada rozrusznika zwarłem przekaźnik znaczy da piny w nim i rozrusznik kręci ale nie mam iskry Na początku podłączyłem vaga i błąd czujnika położenia warbowego i faktycznie założyłem stary z automatu a on czytał dane z koła zamachowego które teraz jest przecież inne zobaczyłem ze w moim silniku jest zaślepiona dzurka na czujnik który jest zamoczony w oleju ale inna wtyczka to szybciutko przerobiłem wtyczkę z mojej i teraz błedu nie ma sygnał działa sprawdzałem miernikiem ale iskry dalej nie ma ? się pytam dlaczego ? ktoś wie może ? ktoś może pomóc ?
primaballerina Opublikowano 15 Lipca 2015 Opublikowano 15 Lipca 2015 miałem tak w 2.5 tdi po przekładce skrzyni- zamień piny miejscami we wtyczce czujnika położenia wału
Rekomendowane odpowiedzi