Teodor Opublikowano 10 Października 2008 Opublikowano 10 Października 2008 Witam , Nadal walcze z pływającymi obrotami biegu jałowego oraz przyduszaniem się silnika gdy podczas jazdy wcisne sprzegło. Czyściłem przepustnicę , robiłem adaptacje ręczną . Wszystko było fajnie przez 3 dni , nastepnie problem powraca. Obroty faluja , po zapaleniu na ssaniu , po kilku sekundach zdarzają mu się nagłe spadki obrotów do 400 , a nastepnie powrót do normalnych. Po odłaczeniu akumulatora na kilka minut i ponownym podłączeniu i zrobieniu adaptacji jest jakby dobrze. Zauwazyłem że po tych 3 dniach samochód jakby gorzej zapala , po zapaleniu z wydechu leci jasny dym , jakby para. Wczoraj gdy tak było , ponownie rozłaczyłem aku i po jakimś czasie ponowna adaptacja . Po tym manewrze dymienie ustaje , tylko minimalny dumek. co z nim jest??
Norbi2 Opublikowano 10 Października 2008 Opublikowano 10 Października 2008 wymień czujnik temperatury silnika kosz 100 zł u mnie nie odpalał ,czujnik podaje sygnał do komputera to czujnik reguluje mieszankę podłącz kompa to wyjdzie
andrzej_1970 Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 Podepnij vaga i zobacz czy niema dziury w dolocie(może lewe powietrze bierze)
Fakier Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 Jak sprawdzic czy nie ma dziury w dolocie za pomoca VAG'a ?
andrzej_1970 Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 Można sprawdzić błędy zrobić logi i wizualnie sprawdzić czy nie pęknięte przewody
sparki Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 To jest prawie na pewno problem z przepustnica Całkiem niedawno przechodziłem podobne cyrki i problemy z odpalaniem (identyczne jak twoje tylko silnik mniejszy). Na początek podłącz vaga wykasuj wszystkie błędy (jeśli w pamięci sterownika są błędy to przepustnica się nie zaadoptuje) odłącz akumulator najlepiej na całą noc i wtedy dopiero możesz zabrać się za adaptacje. Potem wystarczy zrobić kilkanaście km aby silnik na nowo ustawił sobie mapy benzyny. U mnie po tych czynnościach wszystko powróciło do normy obroty trzyma ładnie nie ma falowania czy puszczania bąków przy odpalaniu Pozdro
marian1960 Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 z poprzednim autem miałem podobny problem,po adaptacji przepustnicy.problem ustąpił po przejechaniu około550 km, spec mnie o tym poinformował(zimny),ale ponoć nie chodziło o liczbę przejechanych km.tylko o liczbę uruchomień autka pzdr.
otis8 Opublikowano 27 Października 2008 Opublikowano 27 Października 2008 ja mam także problem z pływającymi obrotami na zimno (900-1200)... ale przyduszenie gazu pare razy likwiduje problem praktycznie odrazu.... moze ktos miał z tym do czynienia. zaznaczam ze niema problemu z odpalaniem,dymieniem itp... logi wyszły szałowe jak na ten silnik i przebieg.
Rekomendowane odpowiedzi