koziol1172 Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) Witam miał ktoś podobne cyrki, przy delikatnej jeździe podczas zmiany biegów lubi strzelić w wydech. Nie jest jakoś mega głośno ale ludzie się oglądają. W niskim zakresie obrotów jak się zmieni bieg to lubi czasem strzelić. Bez znaczenia czy na pb czy na lpg Edytowane 8 Marca 2015 przez koziol1172
michalski83 Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) miałem tak jak u Ciebie też mi strzelał problemem okazał się reduktor i wtryski ale zmieniłem też moduł zapłonowy i cewki , problem ustał Edytowane 9 Marca 2015 przez michalski83
koziol1172 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) Moduł mam drugi i jest to samo, Z tym że u mnie tak samo jest i na pb, jedynie cewki oryginały... Ale na vagu zapłonów nie cofa.... Tak jakby zapłon za późno występował niekiedy Edytowane 9 Marca 2015 przez koziol1172
zwalowy Opublikowano 16 Marca 2015 Opublikowano 16 Marca 2015 a nie pali ci wiecej niz trzeba?moze wtedy byc uwalony czujnik temp silnika i wtryski leja
jacek70 Opublikowano 16 Marca 2015 Opublikowano 16 Marca 2015 Albo sonda. W moim przypadku za strzały była ona winna plus puszczajcy reduktor.
koziol1172 Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Opublikowano 16 Marca 2015 Niee U mnie komp w aucie jest kilka razy w tygodniu... Niedługo będę stroił na DeT i tam coś może wyjdzie w logach.....
mdziaba Opublikowano 19 Marca 2015 Opublikowano 19 Marca 2015 Witam ja mam ten sam problem, strzela mi przy dynamicznej jeździe przy zmianie biegów ale nie zawsze, to samo na Pb i lpg a gaz nowy, wymienialem wszystkie cewki kiedys bo mi szarpał i szarpanie znikło, znowu zaczeło delikatnie szarpać wiec czy to moze byc jedna z cewek ? któraś zaczyna padać? a moze świece wymienić?
koziol1172 Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Opublikowano 20 Marca 2015 świece sprawdź a jak są słabe bądź daaawo nie wymieniane to wrzucaj nowe. PRF6Q bodajże U Mnie póki co przestał strzelać, tylko ori motronica wspomaga DET3 i zmieniłem termostat ..... wcześniej jak jeździłem to trzymał 88-87 stopni a teraz przy spokojnej ma 92-93 stopnie, chyba że pocisnę to spadnie na te 88 1
Rekomendowane odpowiedzi