Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Obniżenie przodu w Audi A4 B6 talerzykami sprężyn od A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazłem w sklepie internetowym talerzyki z takimi numerami

https://www.czesciauto24.pl/mapco/7644461

ktoś to testował? Numery niby się zgadzają...

Opublikowano

Ponad 50 zł za jedna? Panie, to się nie opłaca [emoji16] Szukaj na Allegro ori amortyzatorów z talerzykami z B5. Pisz do sprzedawców żeby sprawdzili jaki jest wybity numer na talerzykach. Ja tak szukałem, za drugim razem udało mi się dorwać talerzyki z właściwym numerem i kupiłem je razem z amortyzatorami za 40 zł. Oczywiście cena za dwie sztuki [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

ja wyrwałem za 60zł za dwie szt. amorków. jestem mega zadowolony z obniżenia, po co się pchać w te sprężyny od 1be czy 1bv jak nie wiadomo czy obniżą a jak już to też 1,5cm i koszta zakupu x3

Opublikowano

No ja właśnie mam BV i chcę obniżyć. Napisałem do sprzedawcy z allegro. Są z numerami  8d0412103b-02 :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Siema , zastanawiam się nad tymi talerzykami posiadam zawieszenie 1ba i mam felgi '18 z rs6 łopaty i strasznie koza , mam pytanie same talerzyki nie obniza dobrze auta ? Mierzylem i od podłoża do blotnika jest 68cm przód a 67 tył. 

Opublikowano

Obniży Ci o 1,5-2 cm także nadal będzie koza :P Pakuj sprężyny Eibach ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
17 godzin temu, Plusa1338 napisał:

Mierzylem i od podłoża do blotnika jest 68cm przód a 67 tył. 

takie same miałem wyniki, po talerzykach przód 66,3cm jak wywalisz tą gumę z pod sprężyny to Ci zejdzie jeszcze o 0,5cm więcej-ja tego nie robiłem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ma ktos te talerzyki na springach -30/35/45mm? Ja mam -45mm i zastanawiam sie, czy przod nie bedzie trzec. Mam felge 8j 18" et47 z dystansem 15mm. 

Opublikowano

Talerzyki są stalowe czy alu?

Opublikowano

stal

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem sprezyny Eibach sportline na przód -30mm , nie będzie za mało? Chciałem wszystko za jednym zamachem zrobić bo zastanawiam się nad talerzykami zeby przy okazji założyć. Ma ktoś może taka kombinacje?

Przód: 68cm 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ori talerzyki w B6 są też stalowe ? Czy jednak aluminiowe ? Bo te z B5 są czarne a ori z B6 widzę takie bardziej jakby amelinium ze zdjęć ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

No zarąbiście panowie przeczytałem 6 stron tematu, żeby dowiedzieć się czy pasują te talerzyki pod nieoryginalne amorki...

No i się nie dowiedziałem... Mam u siebie zawieszke 1BA i 2 lata temu wymieniałem amorki z tyłu na KYB z przodu nawet nie wiem jakie mam i muszę to sprawdzić... 

help :D

Opublikowano

tak cięzko wziać suwmiarkę, schylić się pod błotnik i zmierzyć średnicę tłoczyska i porównać z ori amorkiem? 

Opublikowano

aktualnie przebywam w delegacji i nie mam dostępu do żadnych narzędzi i kanału, ale widzę, że chyba jednak będę musiał tak zrobić.... Mimo wszystko gdyby ktoś wiedział i mógłby mi udzielić informacji byłbym szczęśliwy

@edit

numer amorkow to 8e0413031b więc wygląda na to, że chyba są ori tylko, że czarne. 

Edytowane przez eryczek93

Opublikowano

do podjedz do pierwszej z brzegu mechaniki dasz na piwo to Ci zmierzą :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

moje amorki są ori natomiast przy wymianie zawieszenia wyszedł temat, że prawy jest ulany i myślę nad wymianą.

Wie ktoś czy talerzyki wchodzą na nieori amorki ??

Opublikowano

Ja miałem 1BV czerwone amory z talerzami od b5, kupiłem nowe Sachsy przełożyłem talerze i siedzi jak tralala :decayed:

Edytowane przez witold2452

Opublikowano
10 godzin temu, witold2452 napisał:

Ja miałem 1BV czerwone amory z talerzami od b5, kupiłem nowe Sachsy przełożyłem talerze i siedzi jak tralala :decayed:

właśnie rozważam sahcsy...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, czy ktoś kto montował, może potwierdzić czy pasują na amortyzatory Kayaba? Pozdrawiam