Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

czyszczenie tapicerki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powitać! Mam pytanie może wydawać się proste i banalne ale istotne mianowicie jakim sposobem najlepiej będzie wyprać tapicerkę samochodową (fotele itp.) moje nie są brudne że brudne w jakichś plamach tylko takie zakurzone. Dodam że nim posiadam żadnego sprzętu, uprać własnymi rękoma jak już. Jakie kosmetyki kupić żeby był efekt?

Opublikowano

jakbys zdecydował sie na pranie jakimis piankami z marketu to pierz tylko fotele.

jak upierzesz boczki w drzwiach lub nie daj Boże podsufitke to wszystko zacznie sie odklejac.

fotele sa szyte to nic im nie bedzie.

Opublikowano

Czyściłem fotele preparatem z marketu ( taki spray ze szczotką) . Nazwy nie pamiętam , ale stołki wyczyścił pięknie. Jest wystarczający,i nie drogi.

Edytowane przez jacek70

Opublikowano

jacek70

masz na myśli coś w tym stylu taki preparat?

: http://allegro.pl/moje-auto-preparat-do-czyszczenia-tapicerki-spray-i5140624767.html

http://allegro.pl/atas-detap-preparat-do-czyszczenia-tapicerki-i5097559879.html

bo pasuje mi fotel kierowcy trochę oczyścić :huh:

Edytowane przez marcinoa4b5

Opublikowano

Ja tam prałem vanishem i gorącą wodą. Później wyciągałem syf szmatą i znowu prałem. Po 2 albo 3 razach nie było co wyciągać bo fotele czyściutkie

Opublikowano
W moim przypadku był jeszcze inny. Był to spray gdzie nad duszą miał plastikową szczotkę do czyszczenia. Szczotka czyściła średnio , dlatego ja używałem gąpkę. Natomiast preparat ok. Szkoda tylko że nie mam fotki opakowania.
Opublikowano

ok czyli zamotać coś w tym stylu z tych preparatów i gąbeczka do tego:):) chyba że ktoś poleca jakiś sprawdzony nazwa firme etc:) jest tego opór więc wybrać będzie w czym tak czy inaczej

Opublikowano

Polecam środki z firmy Car Valet. Prałem tym różowym płynem golfa 4 i fajnie wyszło :)

Opublikowano

Nie polecam K2 do tapicerki :)

Opublikowano

W poprzednim aucie myłem vanishem i szczoteczką. Generalnie bez odkurzacza piorącego trudno jest dobrze wyczyścić fotele, tak żeby w przyszłości nie powstawały plamy np. jak spadnie kropla deszczu...

Opublikowano

Pianka Tuff stuff czy coś takiego dostępne na stacjach benzynowych za ok 30zl dobrze sobie u mnie radziła, dużo szmatek i czystej wody do płukania

Edytowane przez krogi

Opublikowano

Dokładnie jak kolega wyżej napisał ciężko jest ściagnąć brud bez odkurzacza piorącego osobiście stosujemy proszek karcher ja go kupuje w dużym opakowaniu ale jest też dostepny w małej paczce zostaje wam rozcięczyć z wodą i ręcznie gąbka.Często się zdarza że jak pierzemy auta ktos wcześniej próbował sobie vaniszem zrobić i jest problem bo podczas prania wychodzą białe plamy ale pomyślcie sobie pranie kosztuje jak u mnie od 80 zł za środek musicie dać z 30 - 40 zł czy warto sie męczyc i tak nie uzyskacie efektu jaki daje odkurzacz.Warto poszukać w swojej okolicy może ktos pierze i ma przystepne ceny

Opublikowano

Tak jak goldi napisał "Warto poszukać w swojej okolicy może ktos pierze i ma przystepne ceny" mi za pranie foteli i wykładziny gościu powiedział 100zł.

Opublikowano

czyściłem kiedyś tym plakiem ze zdjęcia wyżej i nawet czyściło tylko troche czasu na tym schodziło. lepiej kupić wanisch i rozrobić z wodą i samą pianą czyścić efekt wydaje mi się bardzo dobry w tej cenie