Lechotek Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Witam. Kupiłem samochód AUdi A4 B5 z 2000 roku po lifcie. Szukam i znaleźć w nim nie mogę komputera pokładowego. Możliwe żebym go nie miał ? Na wyświetlaczu pokazuje mi tylko temperature (otwarte drzwi, święcący się SERVICE (czas na wymiane oleju) i nic więcej, nie mam przy manetce wycieraczek żadnego przełącznika służącego do przełączania opcji komputera pokładowego. Dla mnie to jest dziwne bo miałem wcześniej Golfa IV z 99r. i tam był komputerek a tu nie ma. Edytowane 17 Marca 2015 przez Lechotek
djmesiu Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 To masz tak zwanego "pól fisa" wyświetla on tylko to co opisałeś wyżej.
Lechotek Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Jeżeli chciałbym wymienić licznik na ten z pełnym fisem + wymiana manetki to czy zrobi to każdy elektryk ? Mechanik się tego chyba nie podejmie ? Sam nie wiem do kogo uderzyć z tym problemem, sam nie chce się przy tym grzebać. Edytowane 17 Marca 2015 przez Lechotek
marcin_franz Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 Czy każdy to nie wiem, ale część się pewnie podejmie tego. Pojeździj po elektrykach i popytaj Wysłane z terenu
Lechotek Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Opublikowano 17 Marca 2015 A może ktoś z tu obecnych wie, gdzie można takie coś zrobić w Elblągu ?
xXPiotrekXx19 Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 kolego mam auto z podobnego rocznika i taki sam licznik jak ty i powiem ci szczerze że ze zmianą nie ma dużo roboty tak naprawdę wręcz fajna praca nic trudnego kostke zieloną i niebieską którą masz w tym liczniku przy pełnym fisie pozostawiasz bez ruszania a tylko musiał byś wsadzic kostkę szarą którą mozna kupic razem z licznikiem i wtedy z tej kostki trzeba podpiąć tylko kilka kabelków wszystko jest na forum opisane wraz ze zdjęciami ja robiąc instalacje według opisu to łacznie zajeło mi to jakieś 2 godzinki ciągłej pracy a licznik ogarnie mi znajomy czyli zakoduje kluczyki i zmieni przebieg
Lukasz_N Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 Wystarczyła 1 min żeby odszukać: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/5854-efekt-wymiany-licznika-na-fis/
Rekomendowane odpowiedzi