Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Praca pompki po zamknięciu auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio zauważyłem nastepujacy problem otóż kiedy zamknę auto to dosłownie co 1-2min pompka pracuje przez jakieś 2,3s co może być tego powodem?

Opublikowano (edytowane)

Nieszczelny uklad od centralnego, gdzieś ucieka powietrze i pompka próbuje dobić powietrza?? coś mi się kojarzy ze tez tak miałem.

W b5

Edytowane przez lukas231
Opublikowano

A jak mogę sprawdzić czy to nieszczelność i ewentualnie gdzie jest? Można użyć tego gazu od sprawdzania szczelności klimy?

Opublikowano

Miałem to samo , pompka pompowała coraz dłużej po zamknięciu a w końcu końcu jednego dnia nie otworzyłem zamka pilotem.Przygotuj sie kolego na naprawe pompy w której rozpada sie grafitowy wirnik.Na allegro są do kupienia silniczki zregenerowne do zamontowania w sterowniku za ok.100 zł.

Opublikowano

A wiecie jak sprawdzić co jest przyczyną? Silniczek czy nieszczelność

Opublikowano

Zacznij od sprawdzenia połączeń wężyków i złączek gumowych. Może gdzieś jest nieszczelność?

Opublikowano

Myślę ze nie uda mi się znalezć nieszczelności w ten sposób bo jeśli jest to jest ona na tyle mała ze wszystkie zamki się zamykają i otwierają

Opublikowano

Panowie, pompka robi na chwilę nad lub podciśnienie i wtedy następuje przesunięcie tłoczka połączonego z ryglem. Nie ma żadnego dobijania ciśnienia. Uszkodzony wirnik to długa praca pompki i brak efektu, a nieszczelność nie zamyka zamka w pobliżu. Dla mnie jest to zwieranie do masy kabla od sterowania. Sprawdź czy nie ma uszkodzonego kabla pod harmonijką na drzwiach albo woda w pompce. Zycze Wesołych

Opublikowano

Dzisiaj zaczęła wariować podczas jazdy tak mnie już wkurzyla że wyrwałem ją na zewnątrz silnik był już ciepły nagrałem kilka sekund może będziecie coś wiedzieć

https://youtu.be/Tx4A2Ct8Beg