Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie rozmiar opony na oryginale felgi 17 s-line 7,5 cala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale w którą stronę przekłamuje? Jak na liczniku jest 140, to jadę 135, czy 145?

Opublikowano

Jedziesz mniej niż pokazuje licznik.

Przy licznikowym 140 km/h

225/45/17 7-8km/h mniej na gps

215/50/17 3-4 km/h mniej na gps

Edytowane przez Fido

Opublikowano

Dziękuję Ci za rozjaśnienie wątpliwości :hi:

A rozmiar 235/45/17 nie powoduje przekłamań, tak?

Edytowane przez nitroo

Opublikowano

Powoduje też. Troszkę mniejsze jak 225/45/R17. Cos okolo 6km/h pewnie będzie. Blisko zerowego przekłamania byłaby 225/50/R17, z reguły wszystkie R17 z 50 profilem ...

Z tym że takie przekłamania to właśnie norma i powiedzmy tak fabrycznie ma być :)

Edytowane przez s3ns

Opublikowano

Miałem ale prawdę mówiąc nie sprawdzałem więc nie podpowiem.

Opublikowano

To i ja sie podepne , na poczatku jezdzilem na 235/45/17 prowadzenie fajne przy wiekszych predkosciach w zakretach , minus wiekszy halas i wieksze spalanie .obecnie zmienilem na 225/45/17 odzuwalnie lepsze przyspieszenie trakcja bardzo podobna do 235 , minusy to przeklamanie licznika vs gps nawet o 15 km/h przy predkosciach powyzej 200 nie wiem czemu ale przeklamanie sie poteguje w stosunku do predkosci.nastepny duzy minus jak dla mnie to komfort, mam maksymalnie twarde sline i roznica na dziurach jest nie do zaakceptowania nistety wzgledem 235 .na ten sezon postanowilem zalozyc 215/50/17 na dniach bedzie na aucie to sie pochwale opinia.

Opublikowano

Czekamy na Twoją opinię.

Opublikowano

Witam, faktycznie przeklamania przy około 150km/h o + - 10 na liczniku.

Co komfortu to dla mnie na 225/45 jest ok, ale każdy odczuwa inaczej.

Mam takie pytanie; ile nabijacie powietrza do 225/45/17? Mam quattro - przód i tył mam po 2.4

Edytowane przez Fugi

Opublikowano

Takie, jak na wlepce przy 235/45/17, czyli 2,2 na pusto i 2,6 z obciążeniem.

Edytowane przez nitroo

Opublikowano
  • Autor

To i ja sie podepne , na poczatku jezdzilem na 235/45/17 prowadzenie fajne przy wiekszych predkosciach w zakretach , minus wiekszy halas i wieksze spalanie .obecnie zmienilem na 225/45/17 odzuwalnie lepsze przyspieszenie trakcja bardzo podobna do 235 , minusy to przeklamanie licznika vs gps nawet o 15 km/h przy predkosciach powyzej 200 nie wiem czemu ale przeklamanie sie poteguje w stosunku do predkosci.nastepny duzy minus jak dla mnie to komfort, mam maksymalnie twarde sline i roznica na dziurach jest nie do zaakceptowania nistety wzgledem 235 .na ten sezon postanowilem zalozyc 215/50/17 na dniach bedzie na aucie to sie pochwale opinia.

Jak założysz te 215/50 to podeslij zdjęcie jak to wygląda na feldze

Opublikowano

Znajdź mój temat w galerii to zobaczysz jak to leży przy 1BE

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podepne się pod temat. Koledzy producent poleca 235/45 R17 to na oponach 225/45 R17 będą chyba przekłamania prędkościomierza???

Tak, będziesz miał wskazaną prędkość niższą o 1,42%

Jak mniejszą prędkość, skoro profil oponyjest te sam -.-

Opublikowano

Proponuję najpierw poczytać internet, potem pisać. :facepalm:

Co z tego że profil ten sam jak różna szerokość.

Oj nie błysnąłeś wiedzą. :grin:

Opublikowano

W internecie różne rzeczy piszą.

Opublikowano

Dużo osób nie wie/zapomina, że profil opony to jest % jej szerokości.

Dużo osób nie wie/zapomina, że profil opony to jest % jej szerokości.

Co do opon 225/45 to przekłamują o ok. 8km/h, ale jeździ sie na nich bardzo dobrze. Drugim dobrym zamiennikiem 235/45, może nawet lepszym jest ten polecany przez Fido. 215/50

Edytowane przez Fugi

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Przeczytałem całe 4 strony tego tematu i zrobiliście mi totalną sieczkę w głowie :wallbash::wallbash:

Planuje zakup felg s line 9 ramiennych 17tek i myślę nad szerokością opony na wlepie mam standardowo 235/45. Teraz jeżdżę na 205/55/16 akurat wcześniej wspomnianych dunlopach i macie rację koledzy, że się ździerają... po 1 sezonie na przodzie 5.6mm, na tyle 6,5mm porażka, więcej dunlopów nie kupię.

Wracając do tych opon - w końcu jak to jest. Mieszkam na wsi i na dobrą sprawę zanim wjadę na taką lepszą drogę to muszę za każdym razem pokonać 1,5km tysiąc razy łatanej drogi. Jakie są główne różnice między 225/45, a 235/45 poza przekłamaniem na liczniku ? :eusathink:

Tak jak napisał któryś kolega wyżej jeśli chodzi o przyczepność dużej różnicy nie ma, ale aktualnie na moich 205/55 przeszkadza mi ta szerokość, bo jak wchodzę szybciej w zakręt to się ślizgają...

Co z wybieraniem dziur ? Na sam koniec pytanie wg was który rozmiar jest najbardziej optymalny?

@edit

a jeszcze pytanie et43 to jedyne et tych felg ? ( http://allegro.pl/5x112-alufelgi-r17-audi-a6-a4-et43-4szt-s-line-ori-i6122214290.html )

Edytowane przez eryczek93

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Opona 235/45/17 na feldze 7,5 cala szer ET 37.... i tak to wygląda że.... no nie wygląda.. jestem niezadowolony właśnie z wygladu... pomijam już fakt że felga nie najładniejsza i na seryjnym 1BA jest koza (do tego podtlenek LPG w bagażniku).....

2iifl1j.jpg

106er9c.jpg

Edytowane przez depechetom

Opublikowano
  • Autor

Witam, a rozmiar 205/50 R17 . Co sadzicie o tym rozwiązaniu ? Moze ktoś ma takie i cos podpowie . Ja mam felge 7,5 cala oryginał s-line 5 ramieni . Póki co mam 225/45 i zawieszenie 1be . Fajnie sie jeździ po dobrych drogach a na dziurach kiepsko. Zastanaiwiam sie nad zmiana wlasnie na 205/50 moze poprawi to komfort ?

Opublikowano

Ja mam 205/50/17. Na dziurach lepiej w zakrętach gorzej i tyle:)

Opublikowano

Witam, a rozmiar 205/50 R17 . Co sadzicie o tym rozwiązaniu ?

Było milion razy.

To nie jest dobry zamiennik do B6

Jak już profil 50 to szerokość 215

Pisałem o tym ale widzę że się nie chce poczytać kilku stron tego tematu.