Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOCIKI TARNOWSKIE 26.04.2013r godz. 15 Zapraszamy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany z DT.. ja proponuje :P tak spocik.. hmm.. o 17 w DT :) i Wy se później pojedziecie razem do Tarnowa..

Co WY na to ?? bo ja nie dam rady, kobieta mnie zabije... jak sie urwe i nie bede na 19 gotowy :|

ehhhhhhhh

• Odpowiedzi 8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

to bedziesz sam stał o 18 maja byc ludzie trudno i tyle, nic juz sie niebedzie zmienialo ta sobota to i tak wyjatkowo bo zeszła przepadła calkiem

Opublikowano

o 17 w DT :)

Czaki czytaj ze zrozumieniem.....[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2008, 12:46 _________________________________________________OK...... AKCJA W DT odwołana :P

MIłego spota :P

Opublikowano

LEVY na 17 nie wyrboie sie, ale na 18 bede pod MC na 1000%[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2008, 15:51 _________________________________________________no to na spociku bylo na 4:

-norbi3000

-czaki22

-TTom3k

-amrys

a no i jeden kolega przez chwile A3

pozdrawiam :a4fan:

Opublikowano

no i co bylo spoko tematów do rozmowy duzo , norbi czekamy na b8 na nastepnym spociku :)

Opublikowano

szpoko loko :) Panowie.. no ja nie przyjechałem bo bez sensu było gnać 40km żeby być jakieś 5min.

A i tak pewno wszytskich by nie było na 18:00

na kolejny spot sie wybiore xD

Opublikowano

cisza :mysli:

Opublikowano

w małopolsce w nabliższy czasie - bardzo najbliżysz 400 fotoradarów - debile na trasie tarnów kraków ustawili w sumie 16 sztuk - jak tak dalej pójdzi ebędzie monitoring ciągły - qr** mać

czas na gpsy i automape - na szczęście chłopaki dbają o częste aktualizacje POI

ale coś mi sie widzi że będzie przesrane dojechać na wakacje. najlepsze jest to że to nie ma być kwesti apoprawy bezpieczeństwa tylko maszynka do zarabiania kasy - nie będzie punktów za fotki z fotoradary stacjonarnego - tylko mandat 50% wyższy - czyli za***rdalaj i płać frajerze. a rogi jakie były takie są. ehh

Opublikowano

skad masz ta informacje, ze nie bedzie punktow za fotki ?? mam nadzieje ze sie to sprawdzi bo ja juz nie wyrabiam :D ostatnio jestem dosc czestym gosciem na komendzie, dorobilem sie 16pkt , a ostatnio to nawet chcieli mi dac kolejne 10 pkt :D ale oczywiscie to nie ja prowadzilem :decayed: dobrze ze chociaz te zaslonki przeciwsloneczna sa i ryjka nie widac. No niestety trzeba uwazac na te ustrojstwa, bo prawko mozna latwo stracic.

Opublikowano

aaa - i jedna poprawka do przepisów - dostosowującanas do unijnych - nie bedzie musiało być widac ryjka kolego lelus.

płaci właściciel auta chyba że wskazać będzie potrafił kto inny jechał, taki bajer. hehe

żródło: TVN24 i onet - to kwestia najbliżysz 2-3 miesięcy maksymalnie, jakiaś nowa technologia fotoradaró - bezobsługowe elektroniczne - do 7 dni 10.000 kierowców z jednego radaru może dostac papierek - taka jest wydolność - od 2 lat funkcjonuje to w austrii.

Opublikowano

wiecer radarów i na autostradach dowalic tych ktorych niem a jeszcze :) niech sie znich buduja :) wogole to niemcom wstawic nasze fotoradary atak tylko zeby byly :)moze wogle to ja sobie wytne te dwa cylindy bo i poco mi beda :)

Opublikowano

a no widzisz taki kraj, chore finansowanie, chore zasady, mnej spalimy paliwa przez to, wtedy podniosa akcyze i tak kołko się będzie zamykać, czas myśleć o wyjazdach puki dzieci małe i nie będa miały problemu z językiem. jak frajerzy siedzimy i liczymy - qr** na co??

Opublikowano

aaa - i jedna poprawka do przepisów - dostosowującanas do unijnych - nie bedzie musiało być widac ryjka kolego lelus.

płaci właściciel auta chyba że wskazać będzie potrafił kto inny jechał, taki bajer. hehe

A to teraz juz nie musi byc widac ryjka, wazne ze widac tablice rej. i mandatu nie ma szans uniknac :) chodzilo mi tylko ze jak ryjka nie widac to zawsze mozna powiedziec ze jechal np moj dziadek <lol> ktory nie ma pkt autkiem nie jezdzi juz prawie wogole wiec bez problemu przyjal na klate ta dyszke <lol>

a tak swoja droga dobrze jest znac przepisy, mozna uniknac niejednokrotnie mandatu podczas kontroli bo z drogowki sami dobrze nie wiedza z czego zyja. Ost. np. miski stali z suszarka ,oczywiscie mnie zatrzymali no i pyta sie ile to sie jezdzi w "terenie zabudowanym" (obszar zabudowany jak juz) no i gada ze jechalem 85km/h i to bedzie 300 zl mandatu i chyba 8pkt,a ja mowie ze przeciez znaku zadnego nie bylo, to pan wszystko wiedzacy z ryjem do mnie ze na znaki nie patrze, mowie gosciowi ze tam jest tylko znak z nazwa miejscowosci i nic wiecej :mysli:, a on: " a noo wlasnie, a co oznacza znak z nazwa miejscowosci na bialym tle? " no to nie wytrzymalem :polew: oczywiscie chlopocyna byl wielce oburzony hehe powiedzialem ze by sobie to sprawdzil czy slusznie tutaj chce ladowac te mandaty, no i mandatu oczywiscie nie dostalem, przeprosil niedlugo pozniej znak zostal zmieniony. to taka historyjka z zycia moze sie przyda komus, zwlaszcza kierowcom co maja prawko wiecej jak 3 lata, bo znak ten zostal zmieniony w 2005r gdzies pod koniec. takich haczykow jest napewno wiecej, warto czasami przypomniec sobie przepisy bo sie co chwile zmieniaja :/

Opublikowano

oczywiście ze jest , jak złapią na suszarkę to ma pokazać datę i godzinę na suszarce ze to twój wynik inaczej w d*pę sie niech pocałuje:)

ponadto kazdy znak drogowy ma miec wpis w ewidencji w wydziale drogowym jesli go niema znak stoi bezprawnie i tez moga nas cmoknąc

Opublikowano

z suszeniem tez nie do końca - mógł łapać kolesia z naprzeciwka - ale weź sie tłumacz i dyskutuj -= lepiej radio CB i po kłopocie - a na fotki automapa - tak czy siak - skończyła się powoli jazda po polsce - qr** - znajomy w sierpniu równo ze mną jedzie na wczasy - ja nad nasze posrane morze a on do szwajcarii - będzie na miejscu wczesniej ode mnie

co z tego że ja pojade 190 - gdzie pytam, gdzie tak się rozpędzę -na 10% odcinka

Opublikowano

ale z CB tez trzeba uwazac, kiedys wracajac z Kielc pytalem jak na tarnow , gosc powiedzial ze czysciutko , slychac go bylo idealnie wiec musial byc gdzies niedaleko , ujechalem ok.5 km i srebrna vactra ukazal sie mym oczom, jakim cudem gosc ktory mowil ze jest czysto ich niezauwazyl, przeciez musial przejezdzac kolo nich. Tak wiec wniosek tylko jeden , miski walcza z CB i sami ich uzywaja podajac zle informacje. Dla mnie sytuacja skonczyla sie bez zatrzymania bo zlapali goscia przede mna ktory tez jechal z radyjkiem i dal sie nabrac :)

Opublikowano

tak, ale jak ktoś jedzie to poprawi debila że jednak ktoś jest, inna sprawa, że trudno się rozglądać za tajniakami i śledzić wszystko - trzeba teżuważać jak pytasz przez radio - inna sprawa to czysto w sensie korka a inna w sensie misków...

polecam posłuchać kiedyś na trasie czym sie różnią jakie komunikaty

Opublikowano

uzywam CB dosc czesto juz 3 rok wiec kominikaty dla mnie nie sa obce i zargon mobilkow mam opanowany :)powiedzial po krotce jak ten komunikat brzmial, pytajac o drozke zawsze sie pytam czy gdzies susza. Akurat w tej sytuacji bylo ciezko ich niezauwazyc jak czubek autka odstawal na jezdnie bo stali na mostku i zaraz za nimi byla brama wiec schowac sie nie mieli gdzie :) widac ich bylo bardzo dobrze, mam znajomych na studiach pracujacych w policji m.in. w drogowce i mowili ze taki dzialania na CB sa coraz bardziej popularne. Mowili tez ze jest coraz wiecej sprzetu przenosnego do czaskania fotek, jest to sprzet duzo nowoczesniejszy niz nawet te przenosne fotoradary ktore czasami sie pojawiaja w okolicach tarnowa, ukrywaja je np. w samochodach cywilnych w bussach albo w krzakach i tutaj CB nic nie pomoze bo nikt nie jest w stanie tego zauwazyc :/ sa to fakty autentyczne na 100% takie urzadzenia posiada policja krakowska bo akurat wiekszosc z moich znajomych pracuje wlasnie w krk i okolicach, mowili ze jest to glownie wlasnie nastawione na walke z kierowcami ktorzy uzywaja CB