Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Montaż podświetlanych kratek nawiewów w modelach A4 przed II liftem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

He. Tylko brać i cieszyc się . He

Opublikowano

raczej na bank pasują. ta ze środkowej konsoli na pewno, a boczne to trzeba by sprawdzić wymiary, jeśli są symetryczne to pasują. jeśli nie to chyba jest opcja żeby zamienić prawą z lewą, ale ja myślę że to to samo.

Opublikowano

raczej na bank pasują. ta ze środkowej konsoli na pewno, a boczne to trzeba by sprawdzić wymiary, jeśli są symetryczne to pasują. jeśli nie to chyba jest opcja żeby zamienić prawą z lewą, ale ja myślę że to to samo.

ten problem już dawno jest wytłumaczony :wink4:

Opublikowano

sorki panowie. jak się po kilku browarach przegląda forum to tak bywa. nie popatrzył pan na daty i ża są jakieś posty na następnych stronach i klops... :embarrassed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

hehe ja to dziś fajne wyrwałem te podświetlane krateczki w kolorze czarnym tak jak trzeba za cenę 50 polskich złociszy wczoraj znalazłem na necie i dziś rano wstałem i sru po krateczki okazało się ze są podświetlane i komplet w tej cenie. więc jak ciut cieplej sie zrobi to zabieram się za montaż. :naughty:

dodam ze kratki ( Europa )

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja równiez mam krateczki podswietlane :decayed: i efekt jest :kox:

oto efekty :>

dsc05147f.th.jpg dsc05152aix.th.jpg dsc05151.th.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

koledzy czy mógłby ktoś dokładnie napisać co trzeba wyciąć żeby weszła lewa kratka od anglika

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

koledzy czy mógłby ktoś dokładnie napisać co trzeba wyciąć żeby weszła lewa kratka od anglika

Przecież chłopaki napisali że wszystko pasuje P&P tylko będą odwrotnie kratki zapodawać nie do góry tylko na dół :wink4:

Ja sam myślę czy nie wezmę się za ten temat u siebie :mysli::kox:

Opublikowano

Ja dorwałem ostatnio kratki od Euro za 70zł z przesyłką :decayed:, po 1,5 roku poszukiwań :shocked:, panowie mam pytanie, czy moge puscic kabel zasilający kratkę po prawej przez kanał :kwasny:od powietrza?, nic mu nie bedzie przy włączonym ogrzewaniu, bo nie chce mi się rozkręcać schowka, a tak bym sobie przepuśćił od prawej do lewej, a potem pod postojówkę i byłby kox :wink4:

Opublikowano

Ja dorwałem ostatnio kratki od Euro za 70zł z przesyłką :decayed:, po 1,5 roku poszukiwań :shocked:, panowie mam pytanie, czy moge puscic kabel zasilający kratkę po prawej przez kanał :kwasny:od powietrza?, nic mu nie bedzie przy włączonym ogrzewaniu, bo nie chce mi się rozkręcać schowka, a tak bym sobie przepuśćił od prawej do lewej, a potem pod postojówkę i byłby kox :wink4:

Zagadaj do grippen'a :wink4:

Ja od anglika mam okazje kupić wszystkie kraty za grosze i myślę że takie zamontuje bo i tak przecież ich w ogóle nie używam w sensie regulacji dół góra :)

Ile trzeba dokładnie przewodu mieć do intalacji, 2 metry wystarczy i jaki ma być dokładnie ten przewód :mysli:

Opublikowano

Ja zamontowałem kratki od anglika, wyrwałem za 50zł w idealnym stanie. Zakres regulacji dla mnie jest w sam raz, mam 190cm wzrostu i przy ustawieniu fotela max do góry dmucha mi na twarz więc jest ok. Środkową montujemy normalnie więc powieszenie cięższego odświeżacza powietrza nie jest problemem. Przewód myślę że wystarczy o przekroju 0,5mm2.

Opublikowano
  • Autor

Przewód myślę że wystarczy o przekroju 0,5mm2.

oczywiście że wystarczy aż za dość ja tam wykorzystałem taki kabel jaki jest w zasilaczu antenowym tam znowu nie idzie takie natężenie żeby coś się stało [br]Dopisany: 26 Sierpień 2010, 09:58_________________________________________________

możesz przepuścić nic się nie stanie ale nie wiem czy nie byłoby prościej podpiąć się pod wiązke tam gdzie masz radio mniej komlikacji

Opublikowano

Przewód myślę że wystarczy o przekroju 0,5mm2.

oczywiście że wystarczy aż za dość ja tam wykorzystałem taki kabel jaki jest w zasilaczu antenowym tam znowu nie idzie takie natężenie żeby coś się stało [br]Dopisany: 26 Sierpień 2010, 09:58_________________________________________________

możesz przepuścić nic się nie stanie ale nie wiem czy nie byłoby prościej podpiąć się pod wiązke tam gdzie masz radio mniej komlikacji

sprawa ogarnięta, zdemontowałem schowek i pościłem kabelki dołem, podpiąłem się pod postojowkę i jest :good:

Opublikowano
  • Autor

sprawa ogarnięta, zdemontowałem schowek i pościłem kabelki dołem, podpiąłem się pod postojowkę i jest :good:

a masz przyciemnianie raczej nie bo postojówki nie ściemnisz, ja jak ściemnam pokrętłem przy zegarach to wsztko się elegancko ściemnia kratki też. Właśnie w tej wiązce co idzie koło radia jest taki kabelek

Opublikowano

a masz przyciemnianie raczej nie bo postojówki nie ściemnisz, ja jak ściemnam pokrętłem przy zegarach to wsztko się elegancko ściemnia kratki też. Właśnie w tej wiązce co idzie koło radia jest taki kabelek

nie mam tego, ale raczej mi to nie jest potrzebne, bo odkąd mam auto to tego nie używałem także spoko :wink4:

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Dzisiaj zamontowałem u siebie podświetlne kratki nawiewów europejskie...efekt nocą jest :kox:

Jeśli chodzi o montaż to przewody przeciągnięte w szczelinach między kokpitem a tunelem powietrza, najwięcej pracy zajęło mi przeprowadzenie przewodów od środkowej kratki bo było bardzo ciasno ale udało się. Przewody podłączone pod kostkę zasilającą radio:

6uMp0.jpg

czerwony [ (+) kolor przewodu w kostce pin 6 (biało-niebieski) podświetlenie możliwość regulacji intensywności podświetlenia z całą dechą] czarny [masa kolor przewodu w kostce pin 8 (brązowy)]

Efekt końcowy

AY1h0.jpgAYbfA.jpgAYFbi.jpgAYKaA.jpg

Dzięki za ten temat :hi:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No i w końcu u mnie zagościły podświetlane kratki EU od polifta :dance: Tak wygląda efekt końcowy:

kratki02.th.jpg kratki03.th.jpg kratki04.th.jpg kratki05.th.jpg kratki06.th.jpg kratki07.th.jpg

Opublikowano

Jest radość i efekt a szczególnie wieczorem i nocy :decayed::good:

Opublikowano

Jest radość i efekt a szczególnie wieczorem i nocy :decayed::good:

auto dostaje nowe życie w środku :naughty:, ja za każdym razem się cieszę jak wsiadam :decayed:,