Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5Q AKN+] Avancior by banito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Poprzednie Audi A4 B5 Avant z ktorym wiazałem plany musiało zostac sprzedane w zwiazku z kupnem mieszkania i potrzeba gotówki i tak tez sie stało.Na szczescie trafiło w dobre rece :) . Jako że mieszkanie już kupione i jakies oszczędnosci zostaly to standardowo trzeba bylo szukac dupowozidła.Znajomy miał na sprzedaż Audi ktore dobrze znałem i wiele sie nie zastanawiałem.I takim oto sposobem stałem sie posiadaczem A4 B5Q 2.5 TDi (i tu pójda hejty :wink: co moge powiedziec to kultura pracy 2.5 jest jak dla mnie nie do porownania z 1.9 i w zyciu juz nigdy 1.9).Teraz o traktorku:

-Audi A4 B5 Quattro Avant

-Silnik 2.5 TDi o ozn.AKN

-Skrzynia manual 6b.

-Rok prod. 29.04.1999

-Kod lakieru to LZ9U

Wyposarzenie z jakim wyszło z fabryki to :

-4 szyby w prądzie

-moduł komfortu

-el.i grzane lustra

-central zamek w scyzoryku

-grzane fotele kubełkowe

-radio 1din

-pełny FIS

-wspomaganie kierownicy

-climatronik

-chromowane obwódki szyb i relingi

-hak Westfalia dopinany

-reg.kierownicy w 2 płaszczyznach

-10 poduszek powietrznych

-podświetlenie Ambiente

-wyjscie 12v w bagażniku

-zmieniarka na 6 płyt

-zawieszenie 1be

-xenonowe lampy

Było doś dobrze ale mało i sie doposażyło o:

-Motorek dostał bezpieczny program na 19+ nie od samego dołu zeby 2 masa nie zamordowac

-Bixenon z obrysem by Gwerty

-moduł DRL

-PDC

-konsola 2din + Navi

-Recaro w materiale z rekawem na narty i 2 podłokietniki

-Kpl.instalacja BOSE

-Tempomat

-ramiona wycieraczek przód od VW Passat B5FL/wycieraczki Valeo Aero

-Ramie wycieraczki tył VW Golf V

-ramki na zegarach

-kit Bilstein + springi Eibach / Przód KW V1 kupiony - tył sie znajdzie

-Koła to podjebki RS6 18" 8J (trafiły w czarny proszek)

-Oponki to Nankang 205/35r18

Z mechaniki to zrobiony kpl rozrząd,zregenerowany napinacz,nowa odma ASO,wałki jak nowe,oleje filtry itd..nie zapominajac o dyfrze.Pompa po regeneracji w BOSH,Idealne nie tkniete mocowania Quattro,Hample z przodu to ATE Ceramik.

Graty które czekaja to:

-Czarne klamki wewnetrzne

-Hample 312 mm

-Dekory - sa zdemontowane i w wolnej chwili ida w Black Piano

-Szara Konsola 2Din poniewaz była czarna a decha jest szara - zmienione juz

Plany :

-Napewno Gwint - Przód KW V1 zamówiony

-metalowa osłona pod motorownie

-19" Atheo

Jak uporam sie z biurokracja i mieszkaniem do konca to wrzuce wiecej zdjec

4c9a46240047d64bm.jpg 0b91d547fbba811bm.jpg fd8ba848bd914e85m.jpg 869fe4b6fc229cd3m.jpg

teraz bardziej aktualne:

4c12e2ee18feb438m.jpg

Edytowane przez banito

Opublikowano

A jakis wykresik z programu? Ogolnie fajna furka :D

Opublikowano

Autko ładne :)

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Bedzie wykres na dniach Panowie jak i wiecej fotek

Opublikowano

Tez mam 2.5 tylko AKE , kultura pracy nie równa się z 1.9 to fakt

Opublikowano

Za to wydatki tez sie nie rownaja z 1.9 :P:D

Opublikowano

Dla mnie najważniejsze ze mam bude z Quattro a motorek jak "srytnie" to zaden problem zeswapowac 1.8T i cieszyc sie dalej :banan:

Opublikowano

Ja mialem 2.8, teraz mam 2,7 . Na inny nie zamienie.gdyby tylko palil jak 2.8 to bylbym szczesliwy. Vałka to vałka :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie był plan na 2.7 bit ale mieszkanie jest dla mnie wazniejsze.A w naszym kraju niestety wszystkiego miec nie mozna hehe.

Dzis juz kupiłem gwincik KW V1 co prawda tylko na sam przód ale tył tez ogarne :naughty:

Jako ze nic nie pisałem to dodam jakies słowo od siebie.Kilka pechowych dni za mna ponieważ dzieciaki bawily sie piłką pod blokiem i spadla na maske no i d..a jest wgnieciona,w gratisie ktos cofał z hakiem i zatrzymal sie na moim zderzaku az sie rozlazł na boki iiii jeszcze drzwi sie tak obrąbane jakby terenówka go przychaczył.Myslalem ze to sie skonczy alee... kupiłem mieszkanie i po 2 tygodniach ktos mi sie wj...ł do piwnicy gdzie byly fanty m.in. czarne wewnetrzne klamki,dekory prysniete w black piano i sporoo cennych giftów..Sasiedzi wiedza kto ale jest zmowa milczenia.Zdelikatnych dobroci to zamowilem od Dzika olej Motul z filtrem (na szczescie zapomnialem go wyniesc do piwnicy) i zestaw uszczelniaczy wtrysku na pokrywe zaworów bo lekko mi krwawi.Zamowione nowe oponki 225/40r18 i czekam za gwinta.Przód jest KW a tył mesiah szuka

przed wczoraj 13.08 wieczorem odebralem auto z warsztatu bo pojechał na uszczelnienie bo gdzies mi biedactwo krwawiło i zostawiłe audice pod blokiem.Rano wstałem o 6:30 do pracy i wyjrzałem przez okno i tak oto jakies gdańskie chlopaki mi stjuningowali samochód ;(

e185ae77c4ffd9abm.jpg 25c1fd24be688a1dm.jpg b246681e36fbe40cm.jpg d2804f44f36968f2m.jpg 69bc85259fcae5e9m.jpg

Tak wyglądał w całosci.Dodam ze dopiero co kola byly odnawiane-2 szt.prostowane i 8 czerwca byly kupione nowki opony 225/40/18

d63d88bb1679aa3fm.jpg

Progi sa zmasakrowane jak i listwy dolne,tył rzucili na ziemie i osłony tarcz sa uszkodzone,tłumik,zbiornik paliwa,i most trafił na kamień wiec szkod co nie miara.Uwazajcie chlopaki na ten cholerny gdansk.AAAa i chcieli wbic sie do srodka klapa ale na szczescie mialem uszkodzona wkładke a pewnie podobalo im sie recaro i navi

Edytowane przez banito

Opublikowano

Nosz ku..mac.. Nic tylko pod ściane i serią z kałacha poczestowac..Współczuję i życzę powodzenia w odnowie auta.

Edytowane przez xBladex

Opublikowano

Bozia pierdoln..... w nich gromem jak nie teraz to kiedyś napewno, zawsze szkoda wyrządzona komuś sie zwraca, zazwyczaj z naddatkiem.

Opublikowano

kolego to ci się trafiło k**wy i nic więcej żałują człowiekowi samochodu szmaciarze,powodzonka w modach

Opublikowano

Nogi z d*py powyrywać takim... Nie poddawaj się w modzeniu!

Opublikowano

ch..j z felami za te szkody zaj....ym ich :facepalm:

Opublikowano

W normalnym kraju wziąłbyś kałasznikowa i zabił, tutaj powinieneś "wezwać nieudolną policję", która (niby) zbada sprawę...

Opublikowano

Dobre wieści! :) Na innym forum przeczytałem, że koła się znalazły. Nadal jednak czeka Cię blacharka :/

Edytowane przez GorylTST

Opublikowano

Hej ale dowcip ktoś zrobił nic tylko zajeb.

...AC gnoji wspulcucia dla kolegi, ale jak założyłem komplet nowego felunku też mi się kręcil jakiś.typ przez 3 dni przy aucie o 24 ale naszczescie nic nie zajeb.....Ali pozdrawiam powodzenia w modach

Opublikowano

Koledzy szczęście w nieszczęściu ze mocno naglosniłem sprawę i zdjecia kół mieli znajomi i kolega wracajac na baze samochodem stanął pod marketem iiii stał sobie golf na moich felgach w dzielnicy obok czyli kilometr ode mnie.Koles chyba dostał je za dług i nie wiedział ze sa Ciepłe.Znajomy mnie powiadomił-ja policje i szybka interwencja.Koles grzecznie przyniósł swoje stare felgi,założył i oddał moje.Takze koła sa spowrotem na audi :banan: co mnie mocno cieszy bo w zamian za kola kupie dziecku lepszy wózek.Została mi do ogarniecia mocno uszkodzona blacharka ale przynajmniej bedzie nowa.Dzieki za wsparcie i modzimy powolutku ale dalej

Opublikowano

pod marketem iiii stał sobie golf na moich felgach w dzielnicy obok czyli kilometr ode mnie.Koles chyba dostał je za dług i nie wiedział ze sa Ciepłe
Szczęście w nieszczęściu że kółka się znalazły :naughty:

BTW gdzie ty Chłopie mieszkasz? Masakra :facepalm:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

haha w gdańsku kolego mieszkam.

W międzyczasie Czarnuch dostał komplet kosmetyków firmy Dodo Juice.Lezy i czeka na montaż kamerka cofania ktora przyjdzie w miejsce lampki oswietlenia tablicy rej.Czekaja tez Alu zwrotnice z audi A4 B6 bo hample sie koncza wiec odrazu wpadnie jakis wiekszy komplecik.

Edytowane przez banito