Skocz do zawartości
IGNOROWANY

przekaźnik bistabilny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, czy wie ktoś jak zrobić/przerobić zwykły przekaźnik na przekaźnik bistabilny? + i - stałe a stykiem S podaje impuls który załącza i wyłącza przekaźnik bądź ma ktoś informacje jaki ma numer oryginalny przekaźnik audi obojętnie z jakiego modelu.

Pozdrawiam

Opublikowano

Musisz do zwykłego przekaźnika dodać elektronikę która będzie realizować taką funkcję, oryginalnego przekaźnika raczej nie znajdziesz.

Opublikowano

Chyba łatwiej kopic gotowy przekaźnik bi niż go rezać..

Opublikowano

z kupieniem jest jeden problem kosztują średnio po 35zł za szt a ja potrzebuje 4szt. Bin85 a możesz podrzucić jakiś schemat tej elektronik która nim steruje?

Opublikowano

http://www.elektroda.pl/rtvforum/files-rtvforum/t_do_przekaznika.jpg

To chyba najprostszy schemat jaki znalazłem, ewentualnie wykorzystać do tego mikrokontroler ale trzeba znać język programowania więc ja raczej poszedł bym w opcję zakupienia gotowych przekaźników jak koledzy wyżej zaproponowali a tak na marginesie to można wiedzieć do czego potrzebujesz takie przekaźniki ?

Opublikowano

Chcę wykorzystać przyciski sterowania małą navi jako włączniki postojówek usa i diod w soczewkach. Obydwa osobno. A przyciski starowania navi po naciśnięciu podają tylko pojedynczy sygnał.

Opublikowano

Aha rozumiem, więc jeżeli elektronika Ci nie straszna to pozostaje zmontowanie takiego układu

Opublikowano

Dzięki wielkie za pomoc :)

Opublikowano

Tylko ja będziesz montował ten wynalazek nie zapomnij o diodach zaporowych na sygnale żeby nie poszedł zwrotny na radio...