lobot84 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Dzis odkrece i sprawdze jaki siedzi MCE, W zdzerzaku mam fabryczne spryski, brakuje (oprocz lamp i kostek)modulu poziomowania i czujnika poziomowania. I jak jest, dobrze? W manualu na tym forum znalazłem: – 8K0 907 063 P Bixenon obsluguje obsługuje grzane fotele Edytowane 3 Stycznia 2018 przez lobot84 Doczytałem informacje w innym temacie forum
lobot84 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) 10 godzin temu, MarioMAX napisał: Nawet nie musisz odkręcać nic. Wystarczy, że położysz głowę na pedał gazu i poswiecisz latarką albo zrobisz zdjęcie. Tak to wygląda z tej perspektywy Super sprawa, żadnego rozkręcania itp Edytowane 3 Stycznia 2018 przez lobot84 Usunięcie powielonego obrazka
Goffer3 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Jest dobrze, nawet bardzo dobrze. Ten sterownik obsługuje wszystko.Taki sam sterownik do siebie wstawiałem.Teraz tylko lamp szukać.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Góral65 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Albo masz dużo szczęścia albo auto miało przygodę i założone były zwykłe lampy, zwłaszcza że piszesz że masz zderzak ze spryskami co raczej się nie zdarza przy zwykłych lampach, albo się mylę co też jest możliwe
lobot84 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 1 minutę temu, Góral65 napisał: Albo masz dużo szczęścia albo auto miało przygodę i założone były zwykłe lampy, zwłaszcza że piszesz że masz zderzak ze spryskami co raczej się nie zdarza przy zwykłych lampach, albo się mylę co też jest możliwe Auto na pewno przygody nie miało, kupione jest od mojej siostry ciotecznej ze Szwajcarii, ona tak sobie dobierała wersje wyposażenia, na Swiss szło sporo właśnie takich modeli, będąc tam mijałem kilka ze spryskami i ze zwykłymi lampami. Mały kraj, co poniektórzy mało jeżdżą. To chyba mam sporo szczęścia A byłem nawet pewien że MCE mam jakieś lipne i trzeba będzie zmieniać czy cuś. Czyli ma się rozumieć, spokojnie mogę działać? W taki razie robię listę zakupów. Lampy skrętne czy nieskrętne szukać? Co z poziomowaniem? Wysłano z prodziża.
Góral65 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 13 godzin temu, lobot84 napisał: Lampy skrętne czy nieskrętne szukać? Co z poziomowaniem? Działaj, działaj i rób listę Różnicy w lampach poza doświetleniem w zakrętach nie ma żadnej, z uruchomieniem poziomowania praktycznie tyle samo roboty, tylko pamiętaj jak kupisz lampy np. skrętne to sterownik 55 też ma być do skrętnych (AFS) Masz allroad to czujniki od poziomowania chyba już są i może masz tyle szczęścia że będą obsługiwały poziomowanie
lobot84 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 29 minut temu, wrclaguna napisał: a jakie zawieszenie jest ? Bez pneumatyki jeśli o to chodzi. Wysłane z prodziża.
kastro Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Wymieniłem lampy Bi-xenon, na Bi-xenon skrętny, zmieniłem sterownik 55 na AFS. Lampy palą ok. natomiast nie mam poziomowania i skrętu lamp. Czy ktoś mógłby przesłać schemat podłączenia kabelków żeby ruszyć poziomowanie i skrętność lamp? Z góry wielkie dzięki.
Góral65 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 2 godziny temu, kastro napisał: Wymieniłem lampy Bi-xenon, na Bi-xenon skrętny, zmieniłem sterownik 55 na AFS. Lampy palą ok. natomiast nie mam poziomowania i skrętu lamp. Czy ktoś mógłby przesłać schemat podłączenia kabelków żeby ruszyć poziomowanie i skrętność lamp? Z góry wielkie dzięki. Do przerobienia instalacja od poziomowania teraz masz po cztery kabelki idące od sterownika 55 do lamp, a potrzeba tylko trzy, jeden kabelek to zasilanie do każdej lampy a pozostałe dwa to skrętka od sterownika 55 do lampy, dodatkowo trzeba też poprzekładać kilka pinów w kostce od sterownika 55 jutro będę w domu do poszukam schematu
Tomek_091019 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 (edytowane) A ja pytanie trochę z innej beczki. Będę musiał wymienić moduł co wiąże się ze zdjęciem cp. Znalazłem aukcję, na której sprzedawca twierdzi, że może to zrobić zdalnie. Czy to jest w ogóle realne? Poniżej link do aukcji. http://allegro.pl/ochrona-komponentow-cp-vw-audi-seat-skoda-i7009105041.html?utm_source=notification&utm_medium=PLobserved_price_changed&utm_campaign=obserwowane&utm_content=oferta Edytowane 6 Stycznia 2018 przez Tomek_091019
wrclaguna Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2018 A przeczytałes opis dokładnie ?
kastro Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 W dniu 6.01.2018 o 13:57, Góral65 napisał: Do przerobienia instalacja od poziomowania teraz masz po cztery kabelki idące od sterownika 55 do lamp, a potrzeba tylko trzy, jeden kabelek to zasilanie do każdej lampy a pozostałe dwa to skrętka od sterownika 55 do lampy, dodatkowo trzeba też poprzekładać kilka pinów w kostce od sterownika 55 jutro będę w domu do poszukam schematu Znalazłeś może ten schemat?
Vandit RF Opublikowano 18 Stycznia 2018 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Szukam kogoś kto się zajmie zamianą lam w moim aucie na xenon w wojewodztwie lubuskim . Jeżeli ktoś z was korzystał lub zna kogoś takiego to bym poprosił o namiary.
Vandit RF Opublikowano 18 Stycznia 2018 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Na allegro znalazłem coś takiego zamiana bez ingerencji w kompter i wymiany modułu http://allegro.pl/audi-a-4-a4-b8-8k-bixenony-montaz-led-oryginalne-i7131704019.html
Góral65 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Temat kilka razy już przerabiany, poczytaj na drugiej stronie tego wątku, post 38
Vandit RF Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Racja. Głupota było by zamontowanie czegoś takiego. Dlatego szukam kogoś kto się zajmie tym fachowo od a do z.
Rekomendowane odpowiedzi