Krzynek30 Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 Witam, Panowie mam problem, dziś znajomy podłączył mi kompa aby w b5 skasować błędy, program to VAS, Autko przed podłączeniem jak najbardziej 100% sprawne po odpięciu kompa chciałem je przestawić i tu zdziwił mnie licznik... Mianowicie nie działa obrotomierz, świeci sie rezerwa miga lampka od płynu chłodniczego oraz od smarowania, licznik bez fisa auto odpala, licznik kilometry liczy, prędkośc pokazuje, ładowanie i temperatury oleju i płynu również, ma ktos jakiś pomysł co mogło się stać i jak to naprawić? Dodam że odłączenie aku nic nie pomaga... Proszę o pomoc
PAWEL69 Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 Witaj A na liczniku przebiegu dziennego nie mruga przypadkiem kropka zaznaczona poniżej na czerwono (dla zobrazowania wielokropek) przykładowo-1234.....5
jacek70 Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 Sprawdź kostkę przy skrzyni biegów. To od obrotomierza . Jeśli zamka to tak się dzieje.Inne objawy to też może być brak styku na kostkach. Oby tylko nie okazało się że licznik padł.
Krzynek30 Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Opublikowano 4 Maja 2015 Witaj A na liczniku przebiegu dziennego nie mruga przypadkiem kropka zaznaczona poniżej na czerwono (dla zobrazowania wielokropek) przykładowo-1234.....5 nie nie miga Sprawdź kostkę przy skrzyni biegów. To od obrotomierza . Jeśli zamka to tak się dzieje.Inne objawy to też może być brak styku na kostkach. Oby tylko nie okazało się że licznik padł. No ok a co z reszta lampek?
kubson Opublikowano 4 Maja 2015 Opublikowano 4 Maja 2015 Może Ci tym kompem poprzestawiał kodowania licznika
Rafal_ Opublikowano 4 Maja 2015 Opublikowano 4 Maja 2015 w swojej byłej B5 miałem też takie objawy, do wymiany było ECU (jakieś ścieżki się popaliły), po wymianie grało
Krzynek30 Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Opublikowano 5 Maja 2015 Prawdopodobnie gostek niechcacy wyzerował kodowanie licznika jutro mam mieć kody zobaczymy co wyjdzie Naprawione trzeba było na nowo zakodowac licznik temat do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi