lukasz23krk Opublikowano 20 Października 2008 Opublikowano 20 Października 2008 Witam.Mam takie pytanko. Czy może mi ktoś powiedzieć co może być przyczyna zgrzytania w zawieszeniu przy skręcaniu kołami jadąc samochodem w lewą stronę.Gdy samochód stoi w miejscu i kręcę kierownica to objawu nie słychać ???
mlodyy Opublikowano 20 Października 2008 Opublikowano 20 Października 2008 albo przeguby do wymiany albo gorne wahacze
lukasz23krk Opublikowano 21 Października 2008 Autor Opublikowano 21 Października 2008 Przeguby to na pewno nie ale wahacze być może. Dzięki za rade. Pozdrawiam
Jose Jalapeno Opublikowano 24 Października 2008 Opublikowano 24 Października 2008 Witam.Mam takie pytanko. Czy może mi ktoś powiedzieć co może być przyczyna zgrzytania w zawieszeniu przy skręcaniu kołami jadąc samochodem w lewą stronę.Gdy samochód stoi w miejscu i kręcę kierownica to objawu nie słychać ??? U mnie to była poduszka pod silnikiem. Przy ciasnym zakręcie w lewo słychać takie "chrupnięcie".
Vangoos Opublikowano 25 Października 2008 Opublikowano 25 Października 2008 Też mam ten problem. Od pół roku przy ruszaniu na skręcie w lewo słyszę stukanie. Po wyprostowaniu kól stukanie zanika. Muszę jednak powiedzieć że przeguby mam ok, a wszystkie wahacae wymieniałem 10 miesięcy temu. Chyba troche za szybko na zużycie wahaczy jesłi przejechałem w tym czasie 10 000km. Czy ktoś ma jeszcze jakieś inne rady?
GMT Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 U mnie jak ruszam ze skrecona kierownica w lewo to zgrzyta, jak by cos chrubotalo, przeskakiwało. Jak kupowalem auto 3 miesiace temu to mechanik na ogledzinach mowil ze mam do wymiany koncowke drazka kierowniczego lewą .zaczelo mi zgrzytac jakis miesiac temy, przejechalem okolo 5 tys km. musze pojechac na dniach i sie okaze. [br]Dopisany: 28 Październik 2008, 21:53_________________________________________________Okazało się że to przegub. wymieniłem po 40 kkm od rozpoczęcia pykania przy skręconej kierownicy. Bo zaczeło bardzo strzelać nawet przy lekkim skręcie kierwonicą.
cocoo24 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 poduchy pod silnikiem mogą też byc urwane
zlota1977 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 ja też tak mam i to w moim wypadku napewno przegub, jutro jade właśnie wymienić u mechanika
Rekomendowane odpowiedzi