bartekzks Opublikowano 7 Maja 2015 Opublikowano 7 Maja 2015 Witam . Jetem po wymianie chłodnicy klimatyzacji, osuszacza oraz kompresora na świeżo zregenerowany klima nabita a mam wrażenie jakby klima nie chłodziła lub słabo chłodziła co może być tego przyczyną ?? Wentylatory sie załączają rurka od kimy robi się zimna. Ktoś coś ?? Pozdrawiam
jacek70 Opublikowano 7 Maja 2015 Opublikowano 7 Maja 2015 A co na to klimiarz? Po nabiciu chłodziła czy nie?
bartekzks Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Opublikowano 7 Maja 2015 Skończyliśmy montować to wczoraj około 22 to było dość chłodno to ciężko było ocenić Jeszcze jutro lub po weekendzie podjadę żeby sprawdzić temp na wylocie z nawiewów . Ktoś miał podobny przypadek lub się spotkał ???
easymoonrider Opublikowano 7 Maja 2015 Opublikowano 7 Maja 2015 U mnie po nabiciu klimatyzacji temperatura powietrza wychodzącego z nawiewu przy ustawieniu temperatury na panelu regulacji w pozycji LO wynosi od 2 do 3 stopni C.
metik Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 Skończyliśmy montować to wczoraj około 22 to było dość chłodno to ciężko było ocenić Jeszcze jutro lub po weekendzie podjadę żeby sprawdzić temp na wylocie z nawiewów . Ktoś miał podobny przypadek lub się spotkał ??? Sporo wymieniłeś , napisz ile dodano oleju do układu .....czy stary kompresor był zatarty ?? .... no i po napełnieniu sprawedza się ciśnienia pracy układu .... jakie były ?
bartekzks Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Opublikowano 15 Maja 2015 Okazało się że problemem był BRAK DŁAWIKA (za 3,91 gr bez zniżek w InterCarsie no ktoś ładnie pożałował)! ! I przy okazji wyszło że było sprzęgło alternatora do wymiany więc wymieniłem . Klima już chłodzi jak głupia Kompresor na pewno miał sprzęgło do wymiany i nie wiadomo jak reszta Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie
Rekomendowane odpowiedzi