tazman Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 (edytowane) Witam wszystkich na forum. Vagami jeżdżę od samego początku, były 3 polo (6n, 6n2, 9n3), altea, jest i b6. Egzemplarz poszukiwany dość długo. Nie oglądałem nawet ulepów sprowadzonych do PL i wystawianych na allegro/olx z uwagi na nienajlepsze doświadczenia z przeszłości. Auto upolowane w DE, wczoraj w nocy przyjechałem nim do domu. A4 Avant 1.8T Silnik BFB 163ps Rocznik 2003 Przebieg 203 tyś. km potwierdzony książką i stosem faktur z serwisów. Wyposażenie : szału nie ma, jeszcze nie zdążyłem rozkodować vinu, ale jest m.in klima dwustrefowa, tempomat, mała navi, kolorowy fis itp. Zestaw na lato : MAM 11 8x18, guma 225/40/18 Sava IntensA UHP DOT 2014 Zestaw na zimę : ori alufelgi Audi 16 z gumą 205/55/16 Najbardziej mnie cieszy ori lakier i jego stan, właściwie zero wgniot i otarć, moim hobby jest detailing więc tu spokojnie po jednym przejeździe będzie lustro Trzy foty strzelone na szybko po przyjeździe i pierwszym myciu Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez tazman
X18XET Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 Ładne to to . Tylko ten hak trochę straszy .
tazman Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Opublikowano 9 Maja 2015 (edytowane) hak to będzie pierwsza rzecz której się pozbędę Edytowane 9 Maja 2015 przez tazman
X18XET Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 Ja myślę . Fajne felgi, tylko ten "kozi" zawias psuje efekt . Domniemam, że masz tam 1BA?
jacek70 Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 Na feldze 18" i tak wysoko ??? Dlaczego?? Koniecznie w dół.
tazman Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Opublikowano 9 Maja 2015 Panowie, auto mam trochę ponad 24h wszystko w swoim czasie choć przyznam, że w realu dużej kozy nie ma, pamiętam jak miałem gofra mk4 to na 17 i gumie 205/50 była zdecydowanie większa na ori zawiasie X18XET jak sprawdzę dam znać
azure Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 Audi bez quattro jest jak żołnierz bez karabinu ale nic nie bój, można dołożyć i zacznij od tego, a nie jak większość kółka, pierdzidełka i świecidełka, a niewielu q dodaje
muunv Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 Audi bez quattro jest jak żołnierz bez karabinu ale nic nie bój, można dołożyć i zacznij od tego, a nie jak większość kółka, pierdzidełka i świecidełka, a niewielu q dodaje Jaki jest koszt +/- dołożenia Q?
tazman Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Opublikowano 10 Maja 2015 Jaki jest koszt +/- dołożenia Q? prosiłbym nie śmiecić w temacie wracając do kwestii Q i sporej gleby to niestety muszę rozczarować większość z was, ale tego tu nie bedzie.. miałem juz auto dośc nisko posadzone i jeden raz wystarczy, to będzie słuzyć do codziennej jazdy, poza tym mam tak stromy zjazd do parkingu podziemnego, że nawet przy -50mm byłby problem z wjazdem ( sąsiad w e90 na mpakietowym zawiasie męczy się niesamowicie) Q odpada z prostej przyczyny, jest to finansowo nieopłacalne ja własnie się skupię jak napisał azure na kółkach, pierdzidełkach i świecidełkach priorytetem jest utrzymanie idealnego stanu zarówno w kwestii technicznej jak i lakierniczej i doposażenie auta maksymalnie w fabryczne gadżety, z czasem tez wpadną jakieś springi -30mm
X18XET Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 (edytowane) Jaki jest koszt +/- dołożenia Q? prosiłbym nie śmiecić w temacie wracając do kwestii Q i sporej gleby to niestety muszę rozczarować większość z was, ale tego tu nie bedzie.. miałem juz auto dośc nisko posadzone i jeden raz wystarczy, to będzie słuzyć do codziennej jazdy, poza tym mam tak stromy zjazd do parkingu podziemnego, że nawet przy -50mm byłby problem z wjazdem ( sąsiad w e90 na mpakietowym zawiasie męczy się niesamowicie) Q odpada z prostej przyczyny, jest to finansowo nieopłacalne ja własnie się skupię jak napisał azure na kółkach, pierdzidełkach i świecidełkach priorytetem jest utrzymanie idealnego stanu zarówno w kwestii technicznej jak i lakierniczej i doposażenie auta maksymalnie w fabryczne gadżety, z czasem tez wpadną jakieś springi -30mm Jak słusznie zauważyłeś, spora gleba, to utrapienie. -30mm wystarczy . Co do Q, to kwestia priorytetów. Na suchym asfalcie nie ma wielkiej różnicy, ale jak tylko spadnie trochę deszczu (albo śniegu), różnica robi się zdecydowanie odczuwalna. No ale wiadomo - spalanie trochę większe . Ja tam jestem zadowolony z mojego Q A jakiś "podtlenek" eLPiGi będziesz tam wkładał? Edytowane 10 Maja 2015 przez X18XET
tazman Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Opublikowano 10 Maja 2015 (edytowane) wiadomo, Q to kwintesencja Audi, ale w budżecie którym dysponowałem znalezienie sensownego egzeplarza było raczej niewykonalnym zadaniem podtlenku LPG narazie nie biorę pod uwagę, jak wracałem to na trasie 550 km z tempomatem głównie ustawiony na 120 km/h fis pokazał średnie 7,1 w mieście po dwóch dniach jazdy to wynik pomiędzy 10,6-10,9 zobaczymy ile w tym prawdy jak go dotankuję do pełna, przejadę 100 km i znowu zatankuję Edytowane 10 Maja 2015 przez tazman
Rabbi Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 (edytowane) w mieście po dwóch dniach jazdy to wynik pomiędzy 10,6-10,9 jak wracałem to na trasie 550 km z tempomatem głównie ustawiony na 120 km/h fis pokazał średnie 7,1 zobaczymy ile w tym prawdy jak go dotankuję do pełna, przejadę 100 km i znowu zatankuję spalanie jest ok.mam bardzo podobne na początek micha w dół i wyczyść smok pompy oleju ładny kolor czy to LY7Q Atlasgrau? Edytowane 10 Maja 2015 przez Rabbi
X18XET Opublikowano 11 Maja 2015 Opublikowano 11 Maja 2015 wiadomo, Q to kwintesencja Audi, ale w budżecie którym dysponowałem znalezienie sensownego egzeplarza było raczej niewykonalnym zadaniem podtlenku LPG narazie nie biorę pod uwagę, jak wracałem to na trasie 550 km z tempomatem głównie ustawiony na 120 km/h fis pokazał średnie 7,1 w mieście po dwóch dniach jazdy to wynik pomiędzy 10,6-10,9 zobaczymy ile w tym prawdy jak go dotankuję do pełna, przejadę 100 km i znowu zatankuję W sumie zawsze można dołożyć Q. Lepiej kupić dobre FWD, niż zajeżdżone Q . Co do wskazań FIS-a, to zwykle jest trochę zbyt optymistyczny, aczkolwiek moje Q żłopie >12L Pb98, ale ja jeżdżę po najbardziej zakorkowanym mieście w PL . Także <11L u Ciebie to chyba w miarę normalne spalanie.
tazman Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Opublikowano 18 Maja 2015 (edytowane) Panowie, jeszcze prośba do was, szprecha ktoś po niemiecku na forum ? Poczytałem trochę o wadach w 1.8 T i większość każe prewencyjnie wyczyścić smok i miskę U mnie na jednej z ostatnich faktur coś z olejem w tej kwestii był robione, nie wiem czy tylko moje domysły są prawidłowe. Wrzucam jej skan, będe wdzięczny za pomoc ps. Rabbi z kolorem trafiłeś ---------------- edit 18.05. no i pierwsze niechciane mody za mną - wymienione łożysko z piastą w lewym przednim kole, oczywiście nie odbyło się bez rozpinania zawieszenia, na szczęście śruba łącząca górne wahacze poddała się bez większej walki i cała operacja przebiegła dość sprawnie- auto na wolnych obrotach potrafiło czasami z książkowych 760 tyś. podnieść je szczególnie po rozgrzaniu do nawet 1,2 tyś. Lektura forum i padło na zaworek odpowietrzenia skrzyni korbowej.trochę zabawy z demontażem fabrycznej opaski i zaworek wymieniony, diagnoza trafna na koniec autko dostało małe spa Edytowane 18 Maja 2015 przez tazman
Adrian-A4 Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 fajna furka i fajny kolorek Dokładki w kolor rób ;D
tazman Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Opublikowano 28 Lipca 2015 mod roku dokonany pozbyłem się haka do tego halo dostało żółtą folię a znaczek plastidipa no i ogarnięta komora
X18XET Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 mod roku dokonany pozbyłem się haka Powiedziałbym nawet, że mod stulecia . Widzę, że ładnie wypucowana ta Twoja "szara eminencja" .
Rekomendowane odpowiedzi