Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 [AWX] by MichałA4, RNS-E, EIBACH SPORTLINE,RS4 19"9JET29, MULTI KIERA TT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z jakiej audi jest ta kiera?

Opublikowano
  • Autor

W końcu zamontowana :D Nasze kiery jak siostry bliźniaczki normalnie :D Graty Modów! Kierowniczka przepiękna...tylko macać :D Oby szybko do wiosny...bo ten pakiet zima to tak jak u mnie..[emoji23] :facepalm:

Kiera robi wrażenie przyjemnie się jeździ szkoda, że nie udało mi się tylko trafić tej czarnej poduchy, ale sam wiesz jaki wysyp tych jaśków jest :facepalm:

siemka kierownica super sie prezetuje, zestaw zima nie bardzo pasuje do twojej b6

He He :decayed: co tu poradzić Panowie taki mamy klimat :grin: wszystkiego co fajne trzeba było się pozbyć 19" - bo mieli jak szalony na letniej gumie, a dokładka zaczepiała o wjazd do garażu więc wolałem ją zdjąć zanim sama by się zdjęła :grin:

z jakiej audi jest ta kiera?

Kierka jest z Audi TT model 8j :

audi_tt_8j_coupe_l.jpg
Opublikowano

Przod - 64cm
Tył - 63 cm

Na sportline tylko tyle siadło?

Ta kiera pięknie komponuje się z wnętrzem :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

U mnie tak, myślałem że pójdzie jeszcze z 1 cm w dół jak trochę pojezdze na tym setup-ie ale narazie się na to nie zanosi :decayed:

Trzeba tylko wziąść pod uwagę że moje springi były kupione używane a z tego co mi wiadomo sportline jest dostępny w dwóch wersjach wagowych dla mojego auta jedna od drugiej różni się o 50 kg może stąd ta wysokość poprostu mogę mieć tą o większej wadze.

Opublikowano

A ok. Pytam bo u mnie tyle siadło na prokicie eibacha. Co nie zmienia faktu, że fura zacna :wink: Jak sie sprawowała folia na dekorach latem jak auto postało?

Opublikowano
  • Autor

A ok. Pytam bo u mnie tyle siadło na prokicie eibacha. Co nie zmienia faktu, że fura zacna :wink: Jak sie sprawowała folia na dekorach latem jak auto postało?

W takim razie ładnie Ci to wyszło no i pewnie z komfortu coś tam zostało:) ja wymieniłem też amory na te z zawieszenia 1 bv, może gdybym zostawił 1ba było by niżej kto wie, obniżenie wyszło niby ksiazkowo bo z przodu poszedł 5cm w dół a z tyłu 4 cm.

Adam u mnie siedzi 1NK,i jedyne co bym okleił to ramkę gałki zmiany biegów bo jakieś dziwne wżery się w niej zrobiły,ale ciężko o taką folie w idealnym odcieniu.

Opublikowano

A to przepraszam :facepalm: coś mi sie przywidziało z okleiną :wink:

Opublikowano

Tak kiera robi robotę :naughty: jak ogarnę inne rzeczy to chyba się też szarpnę na nią ;)

Całe autko fajnie się prezentuje :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

A to przepraszam :facepalm: coś mi sie przywidziało z okleiną :wink:

Spoczko można się nadziać w sumie w temacie nigdzie nie napisałem,że dekory zmienione :naughty:

Tak kiera robi robotę :naughty: jak ogarnę inne rzeczy to chyba się też szarpnę na nią ;)

Całe autko fajnie się prezentuje :thumbup1:

He he dla mnie jest to mod z dziedziny takich " jak już nie ma co robić to co by tu wymyślić.....", inna sprawa ,że sprawia wiele radochy śmiało mogę powiedzieć, że jeden z lepszych jaki zrobiłem w tym aucie i szczerze polecam :thumbup1:

Dzięki Panowie za dobre słowo w miarę możliwości projekcik leci do przodu teraz na tapecie jest ściema i tematy lakierowe z wizualki , a od wewnątrz serducho domaga też się serwisu i od tego trzeba będzie zacząć :wink:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Korzystając z wolnego czasu udało mi się trochę pobawić VCDS-em , a oto efekty :decayed:

wreszcie poprawnie zakodowana navi oraz zmieniony język na FIS

DSC_0667.jpg
oraz taki mały bajer :naughty:
DSC_0671.jpg
Opublikowano

Majster jeszcze trochę to własną stację diagnostyczną otworzysz :D Tak patrzę i musowo muszę ogarnąć ten Kolor FIS w styczniu !! :D

Opublikowano
  • Autor

:grin:

He he biorę Cię do spółki bo to Ty mnie zaraziłeś tym majstrowaniem :polew: teraz tylko kombinuję co by tu jeszcze podłubać :lol1:

Dopiero po zakodowaniu widzę, że kolor FIS to przydatne ustrojstwo :wink: tak że tego ...... nie namawiam Cię, ale jakby był to już całkiem inaczej by to wyglądało :lol1:

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano

Teraz to by pasowało panel MENU podłączyć i znowu się aktywują dodatkowe bajery :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Teraz to by pasowało panel MENU podłączyć i znowu się aktywują dodatkowe bajery :naughty:

Miałem tego za chiny nie ruszać, a tu teraz aż się prosi żeby temat dalej pociągnąć :grin:

Opublikowano

Panel Menu ciężko zdobyć

Opublikowano

Tzn panel malej navi :D tez podejdzie :D

Opublikowano
  • Autor

Panel Menu ciężko zdobyć

To prawda ,ale podobno jest sposób na ogarnięcie tego na panelu małej navi ...... :wink: o i już wiem kto wie jak to zrobić :grin:

Opublikowano

No podejdzie bo można wykorzystać inny przycisk do wywołania menu. U sąsiada zakładałem panel telematic do tego

Tu w dobrej cenie obrotowa zapalniczka pod panel manu/navi/telematic

http://allegro.pl/gniazdo-zapalniczki-audi-a4-b6-pod-navi-nawigacje-i5839327276.html

ten sam gość ma też panel navi ja od niego kupuje części bo ma dobre ceny

Edytowane przez _quattro_

Opublikowano
  • Autor

U mnie już taki panel siedzi teraz przydała by się wiązka i można było by coś dłubac ;)

Opublikowano

U mnie już taki panel siedzi teraz przydała by się wiązka i można było by coś dłubac ;)

Do czego go wykorzystujesz?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

He he narazie jest to czasoumilacz gdy utkne w korku :)

Niestety w tym momencie jest nie podłączony i nie mam dla niego zastosowania.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pora zacząć nowy sezon :decayed: tak że tego ..... wpadło kilka rzeczy niezbędnych.... ale może najpierw kilka słów o planach na ten rok:

z rzeczy oczywistych:
-wymiana maglownicy, bo na płyn nie wyrobię :decayed:
- zaślepienie EGR, oraz ogólne czyszczenie dolotu
-ściema szybek
-instalacja wewnętrznego fotochromu + CLH
- wymiana MCE
-wymiana Modułu Komfortu na wersję HIGH
Teraz coś z bieżących spraw , a więc auto dostało z nowym rokiem nowy olej i komplet filtrów:
DSC_0686.jpg
Na półeczce zawitało też kilka fajnych rzeczy:
DSC_0692.jpg DSC_0693.jpg