ROBERT Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 W [b7] nie jest to jeszcze w standardzie ???
jarku21 Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 zauwazyłem ze u mnie jest nie potpieta ta kostka zarowno lewa jak i prawa strona. Skladanie elektr smiga grzanie tez i ust rowniez. w kodzie mam 6xe wiec wszystko to co powinno byc jest wiec od czego te luzne kabeliki? sorry ale zdjecie mi sie niechce dodac chciałem pokazac na foto je ale moze bez zdjecia ktos sie orientuje od czego mogły by byc kostka 2 pinowa zielono czarny i niebiesko czarny kabelik
ROBERT Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Przypuszczam , że do 6XF czyli dla pamięci ustawień
jarku21 Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 ale lusterka patrzac na date prod wyjechały z autem z fabryki wiec czyzby ktos cos rezał czy instalacja została juz w fabryce zrobiona
ROBERT Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 ale lusterka patrzac na date prod wyjechały z autem z fabryki wiec czyzby ktos cos rezał czy instalacja została juz w fabryce zrobiona Przypuszczalnie wiązkę już masz która wyjechała z fabryki ... Możliwe , że dla 6XE i 6XF wiązki zakładali takie same
sabuk123 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Dziś wymieniłem wkłady na podgrzewane i klęska nie grzeje dodam iż sprawdzałem pod aku i wkłady grzeją a 4 b7 2007rok. Może ktoś doradzi gdzie dalej szukać dodam iż tylna szyba grzeje .[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 00:05_________________________________________________nikt nie zagląda do tematu
marko1983 Opublikowano 26 Listopada 2011 Opublikowano 26 Listopada 2011 Dzisiaj wymieniłem prawy wkład na podgrzewany i jest ok. Był założony bez podgrzewania. Informacje z tego posta bardzo mi pomogły. Dzięki
jankes85 Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 witam! wczoraj miałem mała stłuczkę i kobieta uszkodziła mi lusterko lewe. do wymiany wkład. dzisiaj sprawdziłem i mam bez grzania ale dwa kable wystają. w sumie to juz zamówiłem ale koleś musi je wymienic. trzeba zmienic jak jest taki bajer bo teraz te kilka dni naprawde zdałyby egzamin. fajna sprawa. [br]Dopisany: 28 Listopad 2011, 21:48_________________________________________________dzisiaj zmieniłem lewą stronę i faktycznie działa. wszystko wcześniej opisane. zamówiłem też drugą stronę i na jutro będzie. dziwne jest że oryginalnie nie były montowane. na starym widziałem naklejke i było od nowego. instalacja jest a wkłady bez grzania.
PAW99 Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 Witam wszystkich mam pytanie jak sprawdzić czy mam podgrzewane lusterka za kłopot przepraszam :>
akjam Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 Witam wszystkich mam pytanie jak sprawdzić czy mam podgrzewane lusterka za kłopot przepraszam :> Możesz wyciągnąć wkłady i sprawdzić albo włączając ogrzewanie tylnej szyby sprawdzić czy się lusterka odmrażają/parują przy niskich temperaturach.
robert92717 Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 Koledzy posłuchałem waszych rad i zamówiłem na allegro wkłady GB-10s, założyłem i działają - świetna sprawa.
gembas Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witam,ja ostatnio rowniez z ciekawosci zdjalem wklady i okazalo sie ze nie sa podgrzewane,obydwa ten sam rok 2003 ori,wymienilem wklady na grzane tak samo ori,podpialem i jakos nie wyczuwam zeby wklady grzaly,troche dla mnie to smieszne bo w kazdej a6 zawsze mialem grzane lusterka,w a4 b5 z 2000 roku tak samo,ba nawet w 80 byly grzane,a w B6 by nie bylo?fakt ze w kodach wyposazenia stoi jak byk:6XC wiec rozumiem ze nie ma grzania na 100% i trzeba rezac? Jako ze nikt nie odpowiedzial napisze ze dzisiaj lekko sie chlodniej zrobilo,wlaczam podgzrewanie tylnej szyby tak z ciekawosci sparwdzam lusterka a tu cud grzeja lewe i prawe,czyli wychodzi na to ze kazda chyba b6 ma seryjnie pociagnieta instalacje pod grzane lusterka i trzeba tylko wymienic wklady na grzane i po robocie,pieknie i szybko sie nagrzewajamdodam ze obydwa mam ori,pozdrawiam...........
robert92717 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Z tego co wyczytałem na forum to każda B6 na pociągniętą instalacje pod grzane lusterka, włączenie ich następuje poniżej +5 stopni Celcjusza. Można też wyprowadzić samemu przewody jeden pod grzanie tylnej szyby a drugi do masy np. w drzwiach, jest gdzieś opis na forum. Trzeba próbować.
gembas Opublikowano 9 Grudnia 2011 Opublikowano 9 Grudnia 2011 U mnie okazalo sie jednak ze wystarczylo zmienic wklady na podgrzewane i wszystko smiga jak nalezy bez rezania,pozdrawiam..........
klisza Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 witam, podłączyłem podgrzewane lusterka jednak nadal nie grzeją, czy możliwe jest że kable są pociągnięte tylko od lusterek do kostki w drzwiach, jeżeli tak to gdzie się wpiąć aby lusterka grzały. Pozdrawiam
robert92717 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Z tego co widziałem na forum to przewody należy podpiąć do podgrzewania tylnej szyby a drugi do masy, nie wiem jak jest w B7 ale jeżeli są przewody to i grzanie powinno być. Pozdrawiam
gembas Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Musisz sie uzbroic w cierpliwosc,u mnie tez od razu nie grzaly wiec myslalem ze lipa,na drugo dzien wlaczam ogrzewanie szyby i z ciekawosci dotykam wkladow a tam cieplutko,pozdrawiam........
czarny Opublikowano 25 Grudnia 2011 Opublikowano 25 Grudnia 2011 panowie korzysta ktoś w b7 z zamienników podgrzewanych depo?
Rekomendowane odpowiedzi