Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Proszę o ocęne logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Proszę mi powiedzieć co może być przyczyna ze lambda control stoi na -25 % czy to może być związane z nieszczelnością układu dolotowego?z góry dziękuje za pomoc.

http://vaglog.pl/log_219125.html

Edytowane przez tomekb7
Opublikowano

Sonda to jedno . Silnik jest po programie ??? Bo przepływka wskazuje około 190 ps.

Opublikowano

tak kupilem auto niedawno i jest po programie w szwajcari

Opublikowano

Zrob jeszcze 115+118. Program jest na 100%?

Opublikowano

program jest napewno bo mam dwie takie same i jedna jest seria ktora jezdzi dobrze bez problemow ale slabiej duzo od mojej. logi zrobie jutro bo dzi s juz pozno . dodam ze auto czasmi traci moc raz na jakios czas i wywala blad p1127 i 17554 kasuje te bledy i auto znow jezdzi przez jakis czas dobrze ale lambda kontrol caly czas wali -25%

Opublikowano

Filtr paliwa nie wymieniales przypadkiem przed ta przypadloscia?

Opublikowano

wlasnie wymienialem na nowy bo mialem dziuray i kupilem nowy ale to wymienilem odrazu jak kupilem auto i od pocztku jak uzytkuje auto sa takie jaja ze traci ta moc czasami

Opublikowano

I byl to firmy jakiej? Filtron?

Opublikowano

tak filtron

kosztowal 120 zl bo ma regulatro w sobie cisnienia paliwa

Opublikowano

Czyli na 99% masz juz winowajce, jesli to prawda stawiasz flaszke:), jutro zrob logi, potem dla pewnosci dobrze by bylo podpiac manometr pod listwe i sprawdzic cisnienie paliwa, ale stawiam ze wymiana filtra na org z aso rozwiaze problem.

Opublikowano

jezle to prawda to postawie nawet dwie:)wczesniej byl zainstalowany man i jak bym taki kupil u mnie to powinnien si skonczyc problem z lambda control i z tymi bledami jezeli to wina filtra??

Opublikowano (edytowane)

Zerknij ile kosztuje filtr org z aso bo moze sie okazac ze roznica niewielka, ale przed tym zrob logi co pisalem, a 100% diagnoza to tylko pomiar cisnienia na listwie.

Edytowane przez ?ukasz13
Opublikowano

oki to ile musze miec na listwie zeby bylo oki??

Opublikowano (edytowane)

witam logi zrobione. przepraszam ale zapomnialem dodac ze auto ma lpg i te problemy pojawiaja sie i na benzynie i lpg. zrobilem logi na benzynie i lpg

pierwszy log jest na lpg - http://vaglog.pl/log_219149.html

drugi log na benzynie - http://vaglog.pl/log_219148.html

z góry dziękuje za pomoc

Edytowane przez tomekb7
Opublikowano (edytowane)

To zmienia postac rzeczy, choc mozliwe ze lpg strojone pod pb, i dlatego tak jest tak samo. Tak czy inaczej trzeba zawsze pisac wszysko o aucie bo nikt nie jest jasnowidzem. Lpg nie jest podlaczone do sondy w aucie? Zacznij najpierw od ogarniecia pb, zmierz to cisnienie na listwie, manometr i kawalek wezyka wystarczy, na listwie jest zaworek na koncu wykrec go i podlacz wezyk.

Edytowane przez ?ukasz13
Opublikowano (edytowane)

okej bede szukal.a mogl bys mi powiedziec co oznacza ta lambda kontrol i czy n75 pracuje prawidlowo i czy turbo pompuje prawidlowo? i czy jezeli lambda tak poazuje ze jest -25% to znaczy ze jest za ubogo czy za bogato?

problem rozwiązany dzięki Łukaszowi 13 któremu bardzo dziękuje za pomoc. a problem tkwił w nowym filtrze paliwa który wymieniłem na nowy marki filtron którego odradzam kupowanie bo to już nie pierwszy przypadek tego typu.w tych filtrach jest uszkodzony regulator paliwa a ponieważ ze silnik bfb nie ma regulatora ciśnienia paliwa przy listwie wtryskowej tylko znajduje się w filtrze paliwa i filtr miałem uszkodzony bo zamiast ciśnienie być na poziomie 4 bar było 6 bar i lambda v VCDS na kanale 33 pokazywała -25 procent i silnik miał za bogata mieszankę i wywala błąd P1127 i 17544 i odcina auto w tryb awaryjny i sa objawy ze auto czasami ma pełna moc a czasami nie po kasowaniu błędów wszystko wracało do normy na jakiś czas lub samo bez kasowania błędu potrafiło wrócić do normy. tak wiec uważajcie na filtry tej marki:)

Edytowane przez tomekb7
Opublikowano

Jakiej firmy filtr paliwa wlozyles teraz ?

Opublikowano

Filtr założyłem oryginał z aso 200 zł kosztował ale warto było a firmy był kyg