Matt. Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) Witam audi dostawało muła odcinało turbo przy 2tys obr i nie miał mocy zregenerowałem turbo na nowych częściach filtry wymienione wszystkie razem z olejem, EGR zaślepiony i czuć poprawę jest o wiele żwawsze dostaje kopa na starcie. Ale jest problem po regeneracji turba Audi dalej jest słaba do 2tys jakoś daje rade dalej słabo się rozpędza prędkość maksymalna 100km/h dalej nie idzie. Mechanik powiedział żebym wymienił sobie przepływomierz bo raczej on również nawalił i nie dostarcza odpowiedniej ilości powietrza. Odpiąłem wtyczkę od przepływki i rozpędza się ale powoli ale idzie wkręca się bardziej na obroty i i idzie równo wiec myślę że przepływka do wymiany. Teraz pytanie jaki przepływomierz polecacie w miarę rozsądnym budżecie ??? Edytowane 29 Maja 2015 przez Matt.
OLIVER Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 Kolego jesli chcesz dobrej diagnozy to w Twoim przypadku robisz komplet logów zakładasz watek w odpowiednim dziale i na pewno ktoś pomoże Ci w diagnozie .... Natomiast jesli chcesz naprawiać samochód metodą chybił trafił to proponuje pożyczenie od jakiegoś kolegi dobrej przepływki i sprawdzenie na niej..Dopiero jak sie okaze ze to ona jest przyczyną możesz zakupić sibie inną to znaczy dobrą ...Proponuję ori i nowa ...ale decyzja nalezy do Ciebie...
Matt. Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Opublikowano 29 Maja 2015 Mam zamiar zrobić podmiankę i sie okaże ale mechanik mówił że przepływka takie sa objawy jakby była uszkodzona
eaglent Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 podłącz vaga i sprawdz, jak dobrze pamietam to grupa 3 pola 2 i 3 powinny byc takie same podczas jazdy.
lukaszooo Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Nie powinny byc takie same. Zrób dynamiczne 3 i 8 ale oddzielnie i powiemy ci czy jest walnięta.
Rekomendowane odpowiedzi