e2rd-85 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Witam. Panowie zmieniałem dzisiaj olej i trochę mnie się przelało . Nie chce mi się bawić w odsysanie i nawet nie mam czasu (robota goni) .Wydaje mi się że nie powinno być problemu i można zostawić taki poziom ale dla spokoju ducha chciałem się zapytać o wasze zdanie . Można zostawić taki poziom oleju ? zaznaczony czerwoną kreską, wychodzi lekko ponad zagięcie. Pacjent - TDI AFN 110KM z góry dzięki za pomoc i wyrozumiałość Edytowane 8 Czerwca 2015 przez e2rd-85
jacek70 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Fotki nie działają. Jeśli nie nalałeś dużo ponad max to może być. Rozejdzie się . Jednak jeśli to znaczna ilość może dojść do rozszczelnienia np. na simeringu. Duża strzykawka z wężykiem i po sprawie. Edytowane 8 Czerwca 2015 przez jacek70
e2rd-85 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Fotki nie działają. Jeśli nie nalałeś dużo ponad max to może być. Rozejdzie się . Jednak jeśli to znaczna ilość może dojść do rozszczelnienia np. na simeringu. Duża strzykawka z wężykiem i po sprawie. Mi pokazuje normalnie te fotki . Tutaj linki do zdjęć gdyby komuś nie wyświetlało http://zapodaj.net/images/36bee6c1b482b.png http://zapodaj.net/images/c1091d8dca514.jpg Poziom zmierzony już po przejechaniu kilku kilometrów (czyli filtr swoje zassał) i odczekaniu 2 godzin (wszystko spłynęło). Edytowane 8 Czerwca 2015 przez e2rd-85
Jurek2000 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Dokładnie filtry w AHU czy AFN są bardzo pojemne więc z pół miarki od odpalenia od razu znika.
e2rd-85 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2015 Dokładnie filtry w AHU czy AFN są bardzo pojemne więc z pół miarki od odpalenia od razu znika. Poziom oleju na zdjęciach już po odpaleniu i przejechaniu kilku km .
Hezen Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Jacek, chodzi o simmering wału? Ja miałem przelane ok. 200ml przejezdziłem troche, odma swoje wypluła i jest spokój Wysłane z mojego GT-I9100
jacek70 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Może być i wału , może to być uszczelka. Puści w najsłabszym miejscu. Co do przelania to taka ilość nic nie powinna zrobić. Pewnie filtr oleju nie zalewałeś i ubyło ( tak tylko przypyszczam).
Hezen Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Miałem wymienianą uszczelkę pod miską i mechanik wlał całe 5L i ten nadmiar 200ml był po przejechaniu kilka km. Dolot zaciągnął nadmiar z odmy i teraz jest w porządku. Z tego co wiem to gdy jest zbyt duże ciśnienie w komorze wału korbowego np. w przypadku zapchanej odmy to olej najczęściej wybija przez bagnet? Wysłane z mojego GT-I9100
e2rd-85 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Panowie na telefonie zauważyłem że zdjęcia nie działają , Także próbuję naprawić błąd Poziom na zdjęciu już po odpaleniu i przejechaniu kilku kilometrów. Wychodzi lekko ponad zagięcie . Pacjent - AFN 110KM Bezpośredni link do zdjęcia http://zapisz.net/images/534_bez_tytu_u.png Dajcie znać jak dalej nie działa Edytowane 9 Czerwca 2015 przez e2rd-85
jacek70 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zdjęcie działa. Tyle co zaznaczone czerwoną kreską to pikuś - Rozejdzie się po kościach.
Sebastiano87 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Bez przesady silnik nie wystrzeli, rury nie wygnie, miałem tak nie raz
Rekomendowane odpowiedzi