Fido Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Mam problem. Coś mi rozładowało aku do zera. Podładowałem i okazało się, że brak jest na FISie drugiej pamięci komputera którą przełącza się przyciskiem RESET w manetce. Jest tylko jedna i to bez wyświetlanej małej jedyneczki. Do tej pory wszystko działało ok. Kilka dni temu odłączałem aku bo wyjmowałem alternator. Po tym zabiegu pojawił się problem z AIR BAGie. Błąd 01794 Opisałem to tu http://a4-klub.pl/index.php?/topic/321959-air-bag-blad-01794/ Być może brak drugiej pamięci związany był z odłączeniem aku, nie zauważyłem po podłączeniu usterki. Dopiero gdy się rozładował to stwierdziłem że brak drugiej pamięci. Co z tym teraz począć ???
nitroo Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Sprawdź VAG i zakoduj: Adres 17 - Instruments 10 - Adaptacja --> kanał 19 Tutaj ustawiamy kodowanie wg swojej konfiguracji. ?xxxx: Illumination Option 0 - Needle and Scala only active at 'Light on" 1 - Needle already active at 'Ignition on' 2 - Scale already active at 'Ignition on' 3 - Scala (2. Map) and Needle at "ignition on" active x?xxx: Board Computer 0 - only Level 2 (long time memory) 1 - Level 1 and 2 xx?xx: Driver Information System (DIS) 0 - DIS 1 1 - Highline without DIS 2 - DIS 2 xxx?x: Ambient Temperature 0 - no Display, Illumination inactive 1 - Display and Illumination active xxxx?: Remote Clock 0 - Remote Clock not active 1 - Remote Clock active W praktyce zmienia się poz. 2 z 3.
Fido Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2015 Nie sprawdzę na razie bo nie mam pełnego VAGa Nie wpuszcza mnie w 19 kanał.
QUAI Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Są pełne wersje VAGa na forum. Dla pocieszenia powiem ci że takie rzeczy dzieją się jak auto było po korekcie licznika.
Fido Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2015 Tak, już zdążyłem o tym poczytać. U mnie na 100% był przebieg cofany. A VAGa na forumie nie idzie namierzyć.
krzysiekml Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 czasem tak bywa,że druga pamięć zginie po odłączeniu aku i trzeba ponownie kodować zegar vaga poszukaj na chomikach jest pełno tego
Fido Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2015 Żaden mi nie działa. A mam taki kabel
krzysiekml Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 kup najtańszy kabel i do tego vag 311en i ogarniesz wsio
Fido Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2015 Niestety jestem w niemcowni. A tym co mam nie zrobię kodowania ???
krzysiekml Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 zrobisz jak znajdziesz program do tego kabla a na tej mini cd nie ma?
Fido Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Ta mini CD została w Polsce Pisałem do sprzedawcy ale mnie olał. Edytowane 8 Czerwca 2015 przez Fido
Fido Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2015 Coś się udało. Wszedłem w Licznik-Adaptacja- i kanał 19
BeyerBrown Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 xxx?x: Ambient Temperature0 - no Display, Illumination inactive1 - Display and Illumination active Powiedzcie Pany czy i jak to działa? Bo u siebie kiedyś przestawiałem i zmian nie zauważyłem.
nitroo Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 A to nie odpowiada przypadkiem za wskazanie temperatury zewnętrznej na FIS?
BeyerBrown Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 U mnie na obu kodowaniach temperatura zewnętrzna jest zawsze wyświetlana
nitroo Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Aha, to czekam także na odpowiedź kogoś, kto wie, o co chodzi z tym
Fido Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Podpowie ktoś ? Edytowane 10 Czerwca 2015 przez Fido
Fido Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2015 Wpisałem,test,zapisz i nadal brak drugiego kompa
Rekomendowane odpowiedzi