Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Mrugająca kontrolka od nagrzewania wstępnego (świece żarowe)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich klubowiczów !

w ciągu ostatnich 3 miesięcy kilkakrotnie, podczas jazdy zapaliła się kontrolka nagrzewania wstępnego (świece żarowe)( zrobiłem ok. 5 tys. km), auta nie można rozpędzić powyżej 100 km/h, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu problem znika.

Mechanik poradził mi, żebym przy następnej takiej sytuacji zredukował bieg i przez ok. 20 km jazdy utrzymywał 3000 obr/min, niestety nie pomaga..

Jeżeli ktoś miał już ten problem ze swoim autem, albo zna się na rzeczy, proszę o pomoc!

Pozdrawiam A4.klub. pl

Edytowane przez kubachoszczno
Opublikowano

Nie ma takiej kontrolki "ładowania świec"

Opublikowano (edytowane)

Najlepiej jakbyś podpiął VAG'a i zczytał błędy, wtedy napewno wszystko się wyjaśni. Mrugająca kontrolka świec żarowych może oznaczać wiele różnych rzeczy... Czy objaw ten nie ma przypadkiem związku z deszczową pogodą, lub nie występuje po myciu samochodu?

Edytowane przez alpha_jack
Opublikowano (edytowane)

Zwróciłem na to uwagę, ale nie ma to nic wspólnego z wilgotnością powietrza. Vag był też już podpięty, nie ma żadnych błędów...

Edytowane przez kubachoszczno
Opublikowano

Migajaca kontrolka świec może oznaczać wiele rzeczy, najprostsza może być problem z pedałem gazu lub czujnikiem hamulca.

Opublikowano

a jak sprawdzic ,czy to ktoras z tych rzeczy ?

Opublikowano

Pedału gazu nigdy nie wymieniałem i nie miałem takiej usterki lecz parę razy o tym czytałem. Raz w życiu miałem przypadek migających świec w VW Lt, gość przyjechał ze coś jest nie tak ze świecami okazało się ze nie było stopu i uwalony czujnik pod pedałem.