Robero321 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Panowie mam problem przy gwałtownym starcie przełącza mi LPG na benzynę tak jak by brakowało gazu bez znaczenia ile go jest w butli. Myślałem ze to filtry zasyfione ale po wymianie nic się nie zmieniło. Gdzie można szukać problemu ? Da się coś stwierdzić co może być nie tak czy trzeba pod kompa podpinać?
Koucz Opublikowano 18 Czerwca 2015 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Dzieje się to na wysokich obrotach? Jeżeli tak, możliwe że masz ustawie odcięcie gazu w zbyt niskim przedziale obrotów. Jedź spokojnie cały czas przyspieszając (na jednym biegu do końca obrotów), jeżeli będzie przerzucać na pb, to tu bym szukał problemu. Wydziergane z mojego G2
gacek585 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Może to być tez spowodowane dużym spadkiem ciśnienia przy bucie / żle dobranym reduktorem do mocy.Trzeba by było podłączyc pod kompa i oblukać w czasie jazdy. Jakie masz graty? Edytowane 19 Czerwca 2015 przez gacek585
Robero321 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Graty to Sterownik to KME G3 Reduktor to Zavoli Zeta A/S teoretycznie do 250 koni Wtryski to coś takiego link x 2 bo to V Dziwi mnie trochę jeszcze redukcja przewodu z fi 8 do fi 6 przed samym zaworem z filtrem widać to tu --> post 12 ---> http://a4-klub.pl/index.php?/topic/305562-filtrgazu/ Może któreś z tych rzeczy być przyczyną ? Edytowane 19 Czerwca 2015 przez Robero321
gacek585 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Heh zavoli zeta do takiego silnika?? Ty to montowałeś? Jechałeś na oszczędność? dobrze że chociaż przewód z butli puszczony fi8. A więc tak do spokojnej jazdy może być ale przy butowaniu nie wyrabia. Załóż porządny reduktor z wejsciem gazu fi8 i podwójnym wyjsciem fazy lotnej i po kłopocie. Wtryski mogą być nie jest to baracuda ale sam na takich latam i jest OK. Reduktor mam taki i lata http://allegro.pl/lpg-reduktory-18860?order=p&string=KME+gold&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-4-mt-0519
Robero321 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2015 Nie to nie ja zakładałem już to siedziało. Z tego co pamiętam to przy wymianie filtra chyba gazownik obniżył ciśnienie bo wcześniej nie było to aż tak dokuczliwe. To mówisz żeby wymienić reduktor
gacek585 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Ja bym na twoim miejscu tak zrobił. Z tym że KME Gold jest wiekszy i może ci nie pasować w to samo miejsce. Ja mam reduktor z tej samej strony co ty z tym że na dole komory, dojście od dołu. Mam kme golda używke na oddanie , mozna go sobie zregenerować i wyjdzie taniej mi się nie chciało w to bawić i kupiłem nowy.
Robero321 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2015 Dzięki też wezmę nowego na dole mam webasto może być problem żeby je tam wcisnąć trzeba będzie pokombinować
Gość Opublikowano 12 Lipca 2015 Opublikowano 12 Lipca 2015 Cześć. Ja miałem podobnie, przy depnięciu przełączało mi na PB. Gazownik zwiększył mi ciśnienie w reduktorze bo było za małe i jest już ok.
Robero321 Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Opublikowano 12 Lipca 2015 a pamiętasz może na ile Ci zwiększył ?
gacek585 Opublikowano 13 Lipca 2015 Opublikowano 13 Lipca 2015 Nie tak szybko , zwiększenie ciśnienia spowoduje obniżenie mnożnika a co za tym idzie będzie trzeba zmniejszyć dysze wtrysków, ciśnienie optymalne powinno być w granicy od 1 do 1.2 bara to wtryski dłużej pożyją. Z mojego doświadczenia wiem że gazole partacze potrafią się nie przejmować mnożnikiem i dyszami i jakoś to tam ustawiają i niby to jeździ ale silnik dostaje w dupe.
Robero321 Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Opublikowano 24 Lipca 2015 Dzieki za info wymiana na KME GOLD rozwiazała problem. Zavoli po pewnym czasie nie miał już swojej wydajnosci i nie wyrabiał Teraz smiga jak powinno
Rekomendowane odpowiedzi