Jump to content
IGNORED

Launch control w 1.8T

Recommended Posts

Posted

Witam, czy ktoś "bawił się" w aktywowanie LC lub anti laga na seryjnym ecu w 1.8t? Jest to do ogarnięcia? Myślę o takim czymś u siebie, moj silnik ma oznaczenie ANB. Oczywiście liczę się z negatywnymi następstwami działania tego systemu a raczej nieumiejętnego korzystania z niego ;P

Posted

Witam, czy ktoś "bawił się" w aktywowanie LC lub anti laga na seryjnym ecu w 1.8t? Jest to do ogarnięcia? Myślę o takim czymś u siebie, moj silnik ma oznaczenie ANB. Oczywiście liczę się z negatywnymi następstwami działania tego systemu a raczej nieumiejętnego korzystania z niego ;P

ja sie bawilem w LC anti lag w 1.8t

Posted

Podłącze się do tematu. Również myślę o LC , przy okazji robienia wirusa w swoim AEB. Jaki wpływ na silnik ma LC przy małym turbo typu k03-s, czy k04 ? Jest w ogóle sens to robić czy lepiej dać sobie spokój ?

Posted

W org. sterze aeb raczej nikt nie ogarnie Ci LC.

Posted

A co to w ogóle jest i czemu to służy???

Posted

A co to w ogóle jest i czemu to służy???

Też przyłączam się do pytania! :eusathink:

Posted

W org. sterze aeb raczej nikt nie ogarnie Ci LC.

A jak wygląda sprawa przy AEB ale ze sterownikiem ...018R ?? Czy LC można ogarnąć tylko przy ME 7.5 ??

Posted

tylko me7. nie slyszalem aby w aeb czy ajl dalo sie ten temat ogarnac. LC tak z grubsza sluzy temu aby stworzyc optymalne warunki do powtarzalnego startu

Posted

Czyli albo zmiana na ME7 albo odpuścić sobie strzelanie z wydechu :)

Posted

To jest ci to potrzebne tylko do strzelania z wydechu?

Posted

To jest ci to potrzebne tylko do strzelania z wydechu?

Nie tylko do tego, ale nie wątpliwie jest to zaletą (przynajmniej ja tak uważam) od czasu do czasu strzelić sobie marchewkę :)

Wiadomo tylko że, ze wszystkim trzeba mieć umiar inaczej można narobić sporych nie potrzebnych kosztów.